Novena edició del festival INFLUX [vídeo a escena] que, una vegada més, col·labora amb Antic Teatre per potenciar els creadors que utilitzen el vídeo i el món digital com a eina fonamental d’expressió artística en les seves propostes escèniques. Abraça la feina d’artistes visuals, músics, poetes, ballarins, performers o creadors escènics que es mouen en els espais fronterers i híbrids. INFLUX vol donar projecció als creadors locals vinculats a la ciutat de Barcelona i per extensió a Catalunya, i vol contribuir a mostrar la diversitat de la creació contemporània.
PROGRAMA
[7 de novembre a les 20:00]
Maria Sevilla Paris
Ni cap visibilitat és vista
(Poesia performàtica | ESTRENA)
Peça de poesia performàtica en format audiovisual sobre la mirada com a promesa i com a retret; sobre l’ull com a origen però alhora punt de fuga, i sobre l’art de la paraula, en definitiva, com a «funció que fa visible l’invisible» (Laboria Cuboniks).
[+ info]
[8 de novembre a les 20:00]
Roger Pelàez
Ejaculant diarrea
(Esquizofrènies domèstiques no euclidianes)
L’espectacle conte grunyits, murmuris, espetecs i pampallugues. Es basa en un fil interminable de xerrameca suposadament sarcàstica i introvertida en la qual es van sobreposant capes de temes i estrats d’arguments fins a quedar soterrada tota la sala, que d’allà no surt la penya si no és gràcies a un equip d’arqueòlegs-espeleòlegs.
[+ info]
[9 de novembre a les 20:00]
Shoeg
Hard Fork live AV (Noves tecnologies | performance | ESTRENA)
En una dimensió paral·lela, una presa gegant rebenta i el flux de l’aigua ho destrueix tot al seu pas, i deixa arrels i fonaments despullats i a la vista. Això podria ser una tragèdia, però també una oportunitat per començar de nou.
[+ info]
[10 de novembre a les 20:00]
Núria Andorrà
Nu.A (interdisciplinari)
Nu.A és un espectacle on es despulla dels seus instruments per anar a objectes de la quotidianitat amb l’objectiu d’apropar-se al seus orígens. Anar a dins per poder transmetre a fora.
[+ info]
[13 de novembre a les 20:00]
Bela, Laura B. Campos, Neus Martínez Farran
Fading memory / Memòria esvaïda
(música | imatge | performance | ESTRENA)
Un projecte de recuperació que vol portar a la llum aquells forats foscos que s’esborren del record pel pas de temps, i que reprodueix l’esvaïment o la desintegració, fent servir la música, ambients sonors, imatges i vídeos evocadors i experimentals per narrar una història onírica i sensorial que transita entre la bellesa, la nostàlgia i la inquietud.
[+ info]
[14 de novembre a les 20:00]
Ginebra Raventós de Volart
Estampes del silenci, del vertigen, del membre fantasma, de l’èxtasi, de tu. (noves tecnologies | performance | ESTRENA)
El poema es compon d’una sèrie d’estampes on Ginebra Raventós ens desplega el seu univers poètic. Els elements que conformen l’obra s’entremesclen en un tot indissociable on es travessen abismes i s’explora la paraula, el silenci i la veu com aquella extremitat etèria que ens permet tocar-nos.
[+ info]
[15 de novembre a les 20:00]
Gemma Abellán, Xavier Armiñana, Pere Norrès
Ritornello (vídeo | música | ESTRENA a Barcelona)
Un viatge sonor. Imatges que parlen, diàlegs quimèrics, un personatge que desapareix i l’altre que l’espera, una trompeta, un saxo, la veu, una altra trompeta i la idea que per més lluny que miris, sempre hi haurà més enllà l’espai sense límits. Ritornello és una estona d’aquesta estona que som nosaltres.
[+ info]
[17 de novembre a les 20:00]
Chien Bleu Mord le Vent (Leos Ator + Jean-Loup Faurat)
L’organisation de la chute / 1
(performance | ESTRENA)
Convencionalment, la barra obliqua és un signe separador que jerarquitza (organitza) la informació. La caiguda d’una barra obliqua en el paisatge és el motiu i la narració d’una ruptura, una intrusió en l’ordre natural de les coses.
[+ info]
HABITUAL VIDEO TEAM és una associació sense ànim de lucre formada per Lis Costa i Josep M. Jordana, que té com a objectiu principal la promoció d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX: www.influxfestival.org.
Una altra branca és la documentació videogràfica d’actes culturals vinculats sobretot amb la música i la poesia experimentals. L’any 2012 posa en marxa el projecte SUMMA per convertir aquest patrimoni audiovisual (més de 1000 gravacions) en un arxiu videogràfic online d’accés públic: www.summa-hvt.org.