1a CONVOCATÒRIA DE RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES DE CREACIÓ I PRODUCCIÓ PER AL 2023

Després de rebre prop de 250 propostes per les residències a l’Antic Teatre, el procés de selecció ha suposat un repte. La gran diversitat de propostes i les característiques pròpies i atractives que cada projecte presentava, l’estat de cada procés i els paràmetres que regeixen el teatre, ha fet que la curadoria es desenvolupés a través d’un intens debat.

Des de l’equip curatorial Cascades, volem agrair el treball de totes les participants per enriquir d’aquesta manera tan compromesa i honesta el context de les arts vives. Ha sigut molt gratificant poder contemplar el panorama que entre totes esteu generant. Veiem agitacions, compromís, nous interessos, risc. Ens sentim afortunades de poder veure els vostres treballs.

Finalment les companyies seleccionades són: Luiz Felipe Lucas amb la proposta “No estamos ahí o la presencia de la ausencia”, Malén Iturri amb “ Crura” , Carlota Grau Bagès amb “Tsunami or something’s gonna happen tonight” i PORNOTOPIAcollective amb “g0-g0”.

Moltes gràcies a totes per la vostra dedicació en aquesta convocatòria. Moltes gràcies a l’Antic Teatre per fer que tot això sigui possible.

Equip de Cascades


L’ANTIC TEATRE OBRE LA 1a CONVOCATÒRIA DE RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES DE CREACIÓ I PRODUCCIÓ PER AL 2023

LA SELECCIÓ DE LES PROPOSTES SERÀ COMISSARIADA PEL GRUP D’ESTUDI CASCADES

L’Antic Teatre obre una convocatòria pública per oferir quatre residències artístiques de creació i producció durant quatre períodes diferents distribuïts al llarg de 2023.

La convocatòria té per objectiu donar suport en qualitat de coproducció a projectes d’artistes/col·lectius/cies que operin des de l’experimentació i la recerca en el camp de les arts escèniques contemporànies.

Cada residència es desenvoluparà en un període de dues setmanes. Acabant la segona setmana amb quatre presentacions a la sala (de dijous a diumenge) que formaran part de la programació de l’Antic Teatre.

Es busquen propostes locals, nacionals o internacionals amb vinculació al context.

CASCADES és un grup d’estudi interdisciplinari autogestionat que vol activar el pensament a través de les pràctiques creuades entorn del cos en un context intergeneracional. Per més informació: www.cascadesprojecte.org

link al formulari d’inscripció

 

BASES DE LA CONVOCATÒRIA

 

Aquesta convocatòria està adreçada a projectes en la seva fase final de desenvolupament; projectes per estrenar o ja en gira però amb voluntat de repensar la seva posada en escena mitjançant una residència artística.

S’admetran projectes estrenats com a màxim 12 mesos abans de la residència.

Les propostes seleccionades poden o no estrenar-se a l’Antic Teatre, però, en qualsevol cas, les quatre presentacions públiques formaran part de la programació.

Es requereix aportar el personal tècnic propi necessari per al projecte durant el període de la residència artística i durant les funcions posteriors a l’Antic Teatre. Com és habitual durant els dies de muntatge i funcions, l’Antic teatre posarà a disposició el personal tècnic de la sala.

Les propostes s’han d’adaptar a la fitxa tècnica de la sala de l’Antic Teatre. Es pot consultar la fitxa tècnica al següent enllaç: fitxa tècnica Antic Teatre.

Les propostes musicals o que contemplin una part sonora hauran d’adaptar el so a un màxim de 87db que és el que ens marca la normativa. En cas de ser necessari fer proves de so, es podran fer per un temps màxim de 4 hores diàries.

Es busquen propostes locals, nacionals, o internacionals amb vinculació al context local de creació artística.

 

ES VALORARAN PROPOSTES SOTA ELS SEGÜENTS CRITERIS DE SELECCIÓ

 

-> Que siguin projectes que treballin amb llenguatges i/o pràctiques experimentals escèniques.
-> Que aportin risc en la recerca, creació i format.
-> Propostes d’artistes en diferents moments de la seva trajectòria.
-> Es donarà valor a projectes formulats des de la interdisciplinarietat.

 

QUÈ OFERIM?

 

L’Antic ofereix coproducció a base de:
Dues setmanes de residència artística:
· una setmana de residència artística de creació
· una setmana de residència amb muntatge i quatre presentacions públiques de dijous a diumenge dins de la programació regular del teatre.
2.000 € + IVA en concepte de coproducció
50% (de liquidació neta) de taquilla de les quatre funcions realitzades a l’Antic Teatre (aforament màxim 70 localitats).

A més de:
Les artistes i col·lectius residents podran accedir a la sala de dilluns a divendres de 10 h a 20 h i dissabte i diumenge de 16 h a 22 h.
Suport tècnic la primera setmana per un màxim de 3 h, i la segona setmana (muntatge, desmuntatge i funcions) per un màxim de 12 h.
Difusió del projecte per tots els canals offline i online que utilitza l’Antic Teatre.
Gravació en vídeo i fotografies de la peça un dels dies que es presenti a l’Antic Teatre.

*Atenció: la convocatòria no inclou:
Allotjament, transport, i dietes.

 

CALENDARI

 

Convocatòria oberta: del 14 d’octubre al 14 de novembre de 2022. Es poden enviar propostes fins a les 23.59 h del dia 14 de novembre.
Comunicació pública de les propostes seleccionades: 14 de desembre de 2022

Les quatre dates de residència i presentació disponibles:
1a – 20 de març a 2 d’abril amb presentació els dies:
30 de març al 2 d’abril de 2023
2a – 1 de maig a 14 de maig amb presentació els dies:
11 al 14 de maig de 2023
3a – 11 de setembre a 24 de setembre amb presentació els dies:
20 a 24 de setembre de 2023
4a* – 4 de desembre a 17 de desembre amb presentació els dies:
14 a 17 de desembre de 2023
*Només en aquest període de residència; es pot fer una actuació sense grades a l’espai (20 m de llarg per 5 d’ample).

 

DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR

 

Demanem que les propostes interessades presentin la seva sol·licitud a través d’un formulari on es demanarà la següent informació:

– Dates d’interès de residència dins de les proposades per Antic Teatre.
– Vídeo: Documentació d’un passi o documentació de materials i proposta escènica amb contextualització / explicació.(pot ser material d’assaig). Indispensable adjuntar enllaç (no es descarregaran arxius) i si té contrasenya, escriu-lo a especificacions addicionals.
– Text descriptiu de la peça amb les seves qüestions desenvolupades (500-800 paraules)
– Fitxa artística (indicar si hi ha altres suports)
– Biografia o CV o projectes anteriors, segons la rellevància.
– Rider / necessitats tècniques
– Pla de producció i calendari de treball
– Especificacions addicionals (opcional)

 

EQUIP DE SELECCIÓ DE PROJECTES

 

Per aquesta primera convocatòria l’Antic Teatre compta amb l’equip i grup d’estudi CASCADES per la selecció dels projectes residents.

Si tens alguna pregunta sobre la convocatòria, escriu un correu a, anticteatre@anticteatre.com i cc: cascades.projecte@gmail.com ​​ amb el subjecte Convocatòria Antic-pregunta.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter