Centre social i cultural

ojocontuojo

Roda de premsa de la Plataforma “Ojo con tu ojo” a l’Antic Teatre. Febrer 2013.

L’Antic Teatre és molt més que un centre dedicat a la creació artística. pla-dabusos-4Es tracta d’un centre cultural i social amb una forta vinculació al territori, i un compromís inequívoc amb la situació política i social actual. En aquest sentit, desenvolupa iniciatives socials, tant de producció pròpia com en col·laboració amb altres entitats.

Apostem per un model de centre social i cultural on l’arrelament a la comunitat territorial hi tingui un paper fonamental i vertebrador.el-mal-2012

Ens trobem ubicats al Districte de Ciutat Vella, en concret al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera,  una zona de Barcelona on la diversitat cultural, les desigualtats i els contextos personals són dels més diversos de la ciutat. En aquest barri conviuen problemàtiques socials molt variades: gentrificació, assetjament immobiliari, pisos turístics, construcció d’hotels, desnonaments, persones que viuen per sota del llindar de la pobresa, immigrants sense papers, dones maltractades, persones grans soles i amb pensions ínfimes, joves i infants sense recursos, i altres col·lectius en RISC D’EXCLUSIÓ SOCIAL. El fet que sigui una zona densament turística invisibilitza tots aquests col·lectius i al mateix temps no els fa partícips de la vida social i cultural del seu barri.

accions-a-la-terrassa

Recollida de fons a la “Festa d’aniversari de l’Antic Teatre 2015” pel Projecte Comunitari amb les Veïnes del barri.

Per aquesta raó, i amb l’objectiu que la gent del barri tingui una participació activa en la vida cultural i artística de la ciutat, l’Antic té les seves portes obertes tots els dies de l’any com a lloc de trobada i intercanvi per als socis, veïns, públic i artistes. El seu objectiu és dinamitzar la vida del barri i difondre el model socio-cultural en el qual creu.

Ens involucrem usant l’art com a eina social i política; creant projectes artístics amb la comunitat; i amb jornades anuals de portes obertes per als veïns i veïnes del barri. En tot això, és molt important la nostra connexió amb l’Associació de Veïns del Casc Antic i moltes altres entitats del barri.

accions-al-carrer-2

Acció contra la construcció d’un hotel per part de Nuñez i Navarro al carrer Rec Comtal al barri de Sant Pere, organitzada per l’Antic Teatre i amb la col·laboració del veinat i entitats del barri. 2014.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter