LA DANSA CASC ANTIC

EL MOVIMIENTO de MONTDEDUTOR

 

15/10/21. DESARROLLO “El cor de Manresa”

accions-al-carrer-4

“El cor de Manresa” es una danza creada por los alumnos y alumnas de primero de bachillerato artístico-escénico del Institut Lluís de Peguera de Manresa. Se performa en grupo y representa una celebración del ciclo de la vida. La danza empieza igual que acaba y eso permite practicarla en forma de bucle. Igual que la vida.

Ciutat Vella tindrà la seva dansa tradicional contemporània
Les veïnes poden apuntar-se a aquest projecte col·laboratiu, que té lloc a l’Antic Teatre

– betevé / a la carta / Família barris, Laura Sangrà (21/12/21)

EL MOVIMIENTO és un projecte de creació artística, d’autoria col·lectiva i ciutadana. Un moviment generador de nou folklore: danses socials contemporànies amb què identificar-se, cap a una tradició per al futur. Partint de la idea de la dansa com a eina de diàleg en la resolució de conflictes i l’apoderament i la consciència ciutadana, treballem amb col·lectius diversos i representatius de la nova veïnatge. Creem i pensem, totes juntes, com podem, a més de conservar aquesta nova dansa, cuidar-la i transmetre-la per a la resta de la ciutadania, com inscriure-com a patrimoni immaterial de la ciutat.

Proposem un espai d’investigació, pensament i creació, per inventar noves formes folklòriques que representin cada comunitat involucrada; posar el cos en el social generant danses inclusives i incloents.

En aquestes dues sessions a l’Antic Teatre, fundarem les bases d’aquest nou moviment de Ciutat Vella, en un compromís de “fer històries” per a la ciutat de Barcelona.

El projecte trobarà els seus diferents formats a:

La Danza Real Arcicollana 2021

Fira de la Mediterrania de Manresa 2021

Festival Hacer Historias 2021 (Barcelona)

Festival TNT 2022 (Terrasssa)

 

Organitzen: Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol

https://elmovimiento.cargo.site/

 

MONTDEDUTOR
Som Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol, creadors escènics i performers. Treballem en les fronteres de diferents disciplines com la dansa, l’arquitectura, el teatre o l’òpera i els seus camps d’influència en el que és polític i social. Tenim un compromís molt fort amb un lloc que per a nosaltres és de pas: situar-nos en el límit i no al centre de les coses és una posició ideològica. Les nostres pràctiques escèniques creuen llenguatges i desenvolupen alguna cosa energètica i empàtica: utilitzem l’humor, l’absurd, la repetició i la música per apropar les arts vives a tots els públics amb la intenció que surtin fent la conga i que repeteixin el que han vist després a casa seva. Estem junts fent això des de 2009 col·laborant amb teatres, centres d’art i festivals d’Europa i Amèrica Llatina.

Compartiu aquesta notícia:

Subscriviu-vos a la nostra newsletter