Hacer Historia(s) vol IV
4 i 5 novembre 2021

Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol

EL MOVIMIENTO

Hacer Histo- ria(s) vol IV
Dijous 4 de novembre a les 20:00
Divendres 5 de novembre a les 20:00
Durada: 75 min
Entrades: Entrada gratuïta amb reserva aquí

Organitzen: Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol

https://elmovimiento.cargo.site/

http://www.montdedutor.com

https://lapoderosa.es/

EL MOVIMIENTO és un projecte de creació artística, d’autoria col·lectiva i ciutadana. Un moviment generador de nou folklore: danses socials contemporànies amb què identificar-se, cap a una tradició per al futur. Partint de la idea de la dansa com a eina de diàleg en la resolució de conflictes i l’apoderament i la consciència ciutadana, treballem amb col·lectius diversos i representatius de la nova veïnatge. Creem i pensem, totes juntes, com podem, a més de conservar aquesta nova dansa, cuidar-la i transmetre-la per a la resta de la ciutadania, com inscriure-com a patrimoni immaterial de la ciutat.

Proposem un espai d’investigació, pensament i creació, per inventar noves formes folklòriques que representin cada comunitat involucrada; posar el cos en el social generant danses inclusives i incloents.

En aquestes dues sessions a l’Antic Teatre, fundarem les bases d’aquest nou moviment de Ciutat Vella, en un compromís de “fer històries” per a la ciutat de Barcelona.

El projecte trobarà els seus diferents formats a: La Danza Real Arcicollana 2021, Fira de la Mediterrània de Manresa 2021, Festival TNT 2022 (Terrassa)

MONTDEDUTOR
Som Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol, creadors escènics i performers. Treballem en les fronteres de diferents disciplines com la dansa, l’arquitectura, el teatre o l’òpera i els seus camps d’influència en el que és polític i social. Tenim un compromís molt fort amb un lloc que per a nosaltres és de pas: situar-nos en el límit i no al centre de les coses és una posició ideològica. Les nostres pràctiques escèniques creuen llenguatges i desenvolupen alguna cosa energètica i empàtica: utilitzem l’humor, l’absurd, la repetició i la música per apropar les arts vives a tots els públics amb la intenció que surtin fent la conga i que repeteixin el que han vist després a casa seva. Estem junts fent això des de 2009 col·laborant amb teatres, centres d’art i festivals d’Europa i Amèrica Llatina.


Hacer Historia(s) vol IV

Aquest nou volum de Hh(s) segueix posant el cos com a mèdium de desitjos, memòries i rituals imprevisibles, que ens connecten amb el present. En aquest volum 4 practicarem l’endevinació amb dispositius astrals per buscar respostes en el més enllà i en les possibilitats quàntiques de la trobada, farem vibrar la matèria i establirem un diàleg amb diferents cossos visibles, subtils i, fins i tot, invisibles.

Hh(s) convoca pràctiques artístiques que foraden la realitat insistentment obrin nous espais on respirar i mirar més enllà del que se’ns mostra. Les artistes que hi trobareu es relacionen quotidianament amb pràctiques somàtiques, energètiques, tradicionals i espirituals. Pràctiques que ens permeten endinsar-nos en processos interns que modifiquen la nostra concepció social, cultural i temporal del món i que connecten amb la capacitat de la creació contemporània per trobar altres poètiques, altres maneres de relacionar-nos i altres performativitats.

Les històrie(s) que viurem i amb les que creuarem el forat cap a noves realitats posen en joc la màgia, el misteri i la intuïció com a estratègies, es mouen en la incertesa constant i conjuguen noves possibilitats de ser. Als territoris coneguts del cicle: arxiu, memòria i comunitat, hi sumem en aquesta 4a edició noves mirades i perspectives com les creences, l’espiritualitat i altres bruixeries contemporànies

La Poderosa és un espai de creació, investigació i agitació cultural.

La Poderosa és un espai que dóna suport a la creació, que acull allò emergent i que, al mateix temps, és contenidor i suport de tot allò que ja no ho és. Un espai com a ventre fèrtil, que potencia projectes d’investigació al voltant dels llenguatges del cos. Un espai per a la proximitat que fomenta la relació entre artistes i públic, que porta a terme comissariats i que genera marcs d’exhibició específics per a pràctiques individuals i col·lectives. Un espai que conté el fet de créixer, l’engreixar-se i el menjar, on compartir tot allò que sembla impossible en altres llocs i contextos. Un espai que practica la resistència a través del qüestionament continu de la situació afectiva, social, política i cultural que l’envolta, intentant generar noves metodologies de treball que fomenten l’empatia i l’escolta de les realitats i necessitats presents dels artistes, del públic i de la comunitat en general.

 

Subscriviu-vos a la nostra newsletter