PREMIS i RECONEIXEMENTS

PREMIS i RECONEIXEMENTS:

PREMI DE LA CRÍTICA 2022: PREMI HONORÍFIC MARIA JOSÉ RAGUÉ al Projecte Artístic Comunitari de l’Antic Teatre amb veïns i veïnes del barri de Sant Pere Santa Caterina i la Ribera per la seva trajectòria en la creació de les arts escèniques des de postulats feministes.

PPREMI TIME OUT 2021 AL MILLOR TEATRE, perquè «En un any marcat per les restriccions de la pandèmia, ha seguit apostant pel talent i el risc, amb espectacles de primera com «Aquelles que no han de morir» i altres delícies que, a més, volten pel món. Es tracta, per si no fos prou, d’un espai amenaçat que haurien de cuidar com la joia més preciosa.»PREMI DE LA CRÍTICA D’ARTS ESCÈNIQUES 2019  com a millor sala per l’Antic Teatre, «per la seva aposta des del 2003 per l’experimentació en les arts escèniques contemporànies i per la seva labor com a trampolí de la creació emergent.»

Premi QUÈ FEM? La Vanguardia 2019 a la millor sala de teatre.

PREMI DANSACAT 2014 a tot l’equip de l’Antic TeatrePer tota la feina i compromís amb tots els professionals de la dansa i les Arts Escèniques. Per la seva implicació en la programació i visibilitat de creacions experimentals i de nous llenguatges escènics. Per ser l’única sala alternativa que aposta, arrisca i segueix donant suport als creadors independents, esforçant-se per oferir espais de visibilitat i residències. Per escoltar les necessitats del sector i buscar les fórmules de lluita, proposant una programació variada i coherent alhora”.

PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2004 a Semolinika Tomic “per la resurrecció de l’Antic Teatre que ha passat de centre cívic abandonat a escenari viu de la creació contemporània i per la seva acció cultural i artística al haver recuperat el teatre”.

PREMI de la FIRA INTERNACIONAL DE TEATRE i DANSA de HUESCA a la PROGRAMACIO MÉS INNOVADORA A ESPANYA (2004).

 

PREMIS I RECONEIXEMENTS A LES COMPANYIES I ARTISTES PRODUÏTS:

PREMI TIME OUT 2018 a Roger Peláez al millor talent radical.

– PREMI FAD SEBASTIÀ GASH 2018 d’arts parateatrals a Societat Doctor Alonso per Y los huesos hablaron.

Agnès Mateus i Quim Tarreida han rebut diferents premis per Rebota, rebota y en tu cara explota:

  • PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2018 a l’aplaudiment.
  • PREMI BUTACA 2018 a noves aportacions escèniques.
  • PREMI DE LA CRÍTICA 2017 al millor espectacle de noves tendències escèniques.

PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2016 a l’aplaudiment a la creació emergent per a Carla Rovira «per portar els espectadors als galliners i fer-los entendre que la màgia dels elements inadequats pot ser molt vinculant. Per convidar-nos a ser vulnerables.»

– Distinció Aplaudiment dels premis FAD SEBASTIÀ GASCH 2016 per a l’Associació Cultural Nyamnyam «per la seva capacitat fàcil i desacomplexada de barrejar, dins de la mateixa cassola, gastronomia, pensament i arts en viu. Per generar un discurs entre els fogons, fer-nos la boca aigua i escalfar-nos el cap amb exquisides propostes transdisciplinàries.»

PREMI FETÉN 2023 en la categoria de nous llenguatges a Macarena Recuerda Shepherd per The Watching Machine.

PREMI PALCO CULTURAL 2024 en reconeixement a la trajectòria artística d’en Víctor Guerrero amb l’espectacle El Desplume!

Subscriviu-vos a la nostra newsletter