PREMIS i RECONEIXEMENTS

PREMIS i RECONEIXEMENTS:

XXII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques 2019: Antic Teatre. Premi a la Sala.

L’Antic Teatre, situat al barri de Sant Pere, a quatre passes del Palau de la Música, és un dels centres de resistència cultural de Barcelona. En els seus 17 anys d’història, ha sigut una de les plataformes d’impuls i suport a la creació escènica contemporània més importants de tot Catalunya. La sala, capitanejada per la Semolina Tomic des de la seva fundació, és una part imprescindible del nostre teixit cultural i ara corre el perill de desaparèixer a causa de la gentrificació i l’especulació immobiliària.
Per la seva trajectòria incontestable i pel seu compromís amb la creació i la comunitat, complint sempre amb tots els criteris de paritat, sostenibilitat i exigència artística, el Jurat del Premi de la Crítica de les Arts Escèniques ha decidit atorgar el Premi a la Millor Sala a l’Antic Teatre.

La primera gala confinada de la història ja s’ha celebrat. L’atípica trobada ha combinat les lectures de les candidatures nominades a càrrec dels presentadors Toni Puntí i Anna Pèrez Pagés, les connexions entre els membres de la crítica i les candidatures guanyadores i les intervencions musicals de l’artista Glòria Ribera.
https://premisdelacritica.recomana.cat/

 

Premi QUÈ FEM? La Vanguardia 2019 a la millor sala de teatre.
“L’Antic Teatre és una de les ícones actuals de l’escena independent de les arts en viu. Un espai d’experimentació escènica amb voluntad de risc i innovació que ha sabut integrar el seu projecte cultural en el teixit veïnal i la vida del barri.”

PREMI DANSACAT 2014 a tot l’equip de l’Antic TeatrePer tota la feina i compromís amb tots els professionals de la dansa i les Arts Escèniques. Per la seva implicació en la programació i visibilitat de creacions experimentals i de nous llenguatges escènics. Per ser l’única sala alternativa que aposta, arrisca i segueix donant suport als creadors independents, esforçant-se per oferir espais de visibilitat i residències. Per escoltar les necessitats del sector i buscar les fórmules de lluita, proposant una programació variada i coherent alhora”.

– L’Antic Teatre va rebre el PREMI de la FIRA INTERNACIONAL DE TEATRE i DANSA de HUESCA 2004a la PROGRAMACIO MÉS INNOVADORA A ESPANYA”.

PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2004 a Semolinika Tomic “per la resurrecció de l’Antic Teatre que ha passat de centre cívic abandonat a escenari viu de la creació contemporània i per la seva acció cultural i artística al haver recuperat el teatre”.

 

PREMIS I RECONEIXEMENTS A LES COMPANYIES I ARTISTES PRODUÏTS:

PREMI TIME OUT 2018 a Roger Peláez al millor talent radical.

– PREMI FAD SEBASTIÀ GASH 2018 a Societat Doctor Alonso per Y los huesos hablaron.

Agnès Mateus i Quim Tarreida han rebut diferents premis per Rebota, rebota y en tu cara explota:

  • PREMI DE LA CRÍTICA 2017 al millor espectacle de noves tendències escèniques.
  • PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2018 A L’APLAUDIMENT.
  • PREMI BUTACA 2018 a noves aportacions escèniques per a l’Agnès Mateus i el Quim Tarrida.

PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2016 a l’aplaudiment a la creació emergent per a Carla Rovira “per portar els espectadors als galliners i fer-los entendre que la màgia dels elements inadequats pot ser molt vinculant. Per convidar-nos a ser vulnerables.”

 PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2016 A L’APLAUDIMENT a Associació Nyam Nyam.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter