PREMIS i RECONEIXEMENTS

PREMIS i RECONEIXEMENTS:

Premi Millor Teatre Time Out Barcelona 2021 [més info]En un any marcat per les restriccions de la pandèmia, l’Antic Teatre ha continuat apostant pel talent i el risc, amb espectacles de primera com Aquelles que no han de morir i altres delícies que, a més, envolten pel món. Es tracta, per si no n’hi hagués prou, d’un espai amenaçat que haurien de cuidar com la joia més preciosa.

 

XXII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques 2019: Antic Teatre. Premi a la Sala.

L’Antic Teatre, situat al barri de Sant Pere, a quatre passes del Palau de la Música, és un dels centres de resistència cultural de Barcelona. En els seus 17 anys d’història, ha sigut una de les plataformes d’impuls i suport a la creació escènica contemporània més importants de tot Catalunya. La sala, capitanejada per la Semolina Tomic des de la seva fundació, és una part imprescindible del nostre teixit cultural i ara corre el perill de desaparèixer a causa de la gentrificació i l’especulació immobiliària.
Per la seva trajectòria incontestable i pel seu compromís amb la creació i la comunitat, complint sempre amb tots els criteris de paritat, sostenibilitat i exigència artística, el Jurat del Premi de la Crítica de les Arts Escèniques ha decidit atorgar el Premi a la Millor Sala a l’Antic Teatre.

La primera gala confinada de la història ja s’ha celebrat. L’atípica trobada ha combinat les lectures de les candidatures nominades a càrrec dels presentadors Toni Puntí i Anna Pèrez Pagés, les connexions entre els membres de la crítica i les candidatures guanyadores i les intervencions musicals de l’artista Glòria Ribera.
https://premisdelacritica.recomana.cat/

 

Premi QUÈ FEM? La Vanguardia 2019 a la millor sala de teatre.
“L’Antic Teatre és una de les ícones actuals de l’escena independent de les arts en viu. Un espai d’experimentació escènica amb voluntad de risc i innovació que ha sabut integrar el seu projecte cultural en el teixit veïnal i la vida del barri.”

PREMI DANSACAT 2014 a tot l’equip de l’Antic TeatrePer tota la feina i compromís amb tots els professionals de la dansa i les Arts Escèniques. Per la seva implicació en la programació i visibilitat de creacions experimentals i de nous llenguatges escènics. Per ser l’única sala alternativa que aposta, arrisca i segueix donant suport als creadors independents, esforçant-se per oferir espais de visibilitat i residències. Per escoltar les necessitats del sector i buscar les fórmules de lluita, proposant una programació variada i coherent alhora”.

– L’Antic Teatre va rebre el PREMI de la FIRA INTERNACIONAL DE TEATRE i DANSA de HUESCA 2004a la PROGRAMACIO MÉS INNOVADORA A ESPANYA”.

PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2004 a Semolinika Tomic “per la resurrecció de l’Antic Teatre que ha passat de centre cívic abandonat a escenari viu de la creació contemporània i per la seva acció cultural i artística al haver recuperat el teatre”.

 

PREMIS I RECONEIXEMENTS A LES COMPANYIES I ARTISTES PRODUÏTS:

PREMI TIME OUT 2018 a Roger Peláez al millor talent radical.

– PREMI FAD SEBASTIÀ GASH 2018 a Societat Doctor Alonso per Y los huesos hablaron.

Agnès Mateus i Quim Tarreida han rebut diferents premis per Rebota, rebota y en tu cara explota:

  • PREMI DE LA CRÍTICA 2017 al millor espectacle de noves tendències escèniques.
  • PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2018 A L’APLAUDIMENT.
  • PREMI BUTACA 2018 a noves aportacions escèniques per a l’Agnès Mateus i el Quim Tarrida.

PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2016 a l’aplaudiment a la creació emergent per a Carla Rovira “per portar els espectadors als galliners i fer-los entendre que la màgia dels elements inadequats pot ser molt vinculant. Per convidar-nos a ser vulnerables.”

 PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2016 A L’APLAUDIMENT a Associació Nyam Nyam.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter