Festival INFLUX 2018 [vídeo a escena]
13 d'octubre

VERA LIVIA GARCÍA & ALESSANDRO OLLA

Aquí, no ahora

Perfor- mance
Dissabte 13 d'octubre a les 20:00
Durada: 45 min
Entrades: 6 euros ONLINE i TAQUILLA
Comprar
entrades

Arts escèniques audiovisuals

Vera Livia García: performance
Alessandro Olla: música i vídeo

https://www.facebook.com/Aqui-no-Ahora-1771338536442707/

www.veraliviagarcia.com

www.aleolla.it

PROGRAMA:

11 d’octubre 2018. 20h
BLOOD QUARTET
LES AVENTURES DEL PRÍNCEP ACHMED
Concert audiovisual 65 min
[+ info]

12 d’octubre 2018. 20h
T A M O amb MARLÈNE JOEBSTL
ALPHA ZÉRO
Veu / dansa / vídeo 58 min
[+ info]

13 d’octubre 2018. 20h
VERA LIVIA GARCÍA & ALESSANDRO OLLA
AQUÍ, NO AHORA
Performance / música / vídeo 45 min
[+ info]

14 d’octubre 2018. 19h
CABOSANROQUE
SOUS LES VIOLONS, LA PLAGE
Instal·lació sonora interactiva / vídeo 120 min
[+ info]

Organitza Habitual Video Team
amb la col·laboració de Antic Teatre i Ajuntament de Barcelona. ICUB

www.influxfestival.org

www.habitualvideoteam.org

Aquí, no ahora és una performance multimèdia fruit i síntesi d’una recerca sobre les implicacions expressives entre so, vídeo, dansa, cine i teatre. Una mescla de gramàtiques i senyals on els confins són làbils.

Aquí, no ahora pren com a referència l’estètica i dramatúrgia de David Lynch, explorant els límits entre la vigília i el son. Un territori ple de visions i pensaments irracionals. El tema de la performance té com a protagonista una dona que es qüestiona la seva pròpia identitat travessant un camí entre el real i el virtual, entre somni i vida quotidiana.

Aquí, no ahora és un projecte produït per Ticonzero que es va crear durant un programa de residència a Montemor-o- Novo (Portugal) durant l’agost del 2016.

S’ha presentat al Festival Autunno Danza (Itàlia), FIND Festival Internazionale Nuova Danza (Itàlia), Miniere Sonore (Itàlia), Audio Art Festival (Cracòvia ) i Centro Cultural Zamek (Polònia).

VERA LIVIA GARCÍA
Argentina. Treballa en el camp de les arts escèniques com a ballarina, actriu, performer, creadora, directora artística i pedagoga. Els seus projectes s’han desenvolupat dins de l’àmbit multidisciplinari i s’han presentat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Museu Picasso (Barcelona), Fundació Antoni Tàpies (Barcelona), Festival Terrassa Noves Tendències (TNT), Festival Autunno Danza (Itàlia), Centre Cultural Zamek (Polònia), Centro Cultural de España a Buenos Aires, Teatro General San Martín de Buenos Aires, entre d’altres. Ha realitzat el Màster Oficial en Art i Disseny (EINA) i el Màster en Estètica i Teoria de l’Art Contemporani (UAB). Llicenciada en Arts de l’Espectacle per la Universitat de Buenos Aires.
Des de 2002, coordina tallers d’entrenament corporal i vocal per a actors / ballarins, dansa contemporània, teatre per a nens, improvisació / composició a Buenos Aires i des de 2008 imparteix workshops i tutories a Espanya i a Itàlia.
Com a creadora independent, ha col·laborat amb el projecte Mucha Mujer, per al qual ha creat i dirigit les performances Múltiples Marcos, Cartografía de Cuerpos i Las Voces Silenciadas; amb el col·lectiu Impatto Teatre per al projecte Vitta Nella Citta. Des del 2016 treballa amb el compositor i videoartista Alessandro Olla. En l’àmbit de la creació els seus últims treballs són: Ágape Insípido, Aquí, no Ahora, Paisajes indeterminados, Absentia.

ALESSANDRO OLLA
Itàlia. Artista prolífic i polifacètic, Alessandro Olla ha invertit una bona part del seu esforç creatiu a transgredir l’academicisme i la formalitat musicals. Forjat en estudis clàssics que abasten el piano, la composició i l’electrònica, es veu aviat temptat per les possibilitats que li ofereix el vessant més llibertari de la creació sonora, i s’endinsa en els procel·losos però apassionants terrenys de la improvisació, l’experimentació i l’electrònica de risc. En el curs d’aquests viatges ha comptat amb la col·laboració de figures clau de l’activisme musical més insubornable: Tim Hodgkinson, David Shea, Phil Niblock, Marc Ribot, Ikue Mori, Llorenç Barber… Fruit d’aquesta fèrtil curiositat i del seu propòsit d’esvair els murs de contenció entre les disciplines, la feina d’Alessandro Olla s’ha anat escampant des de fa gairebé una dècada en múltiples direccions que l’han portat a involucrar-se en projectes que incorporen el factor visual i escènic com a interlocutors (creacions per a films i espectacles de teatre i de dansa, performances), a esprémer les potencialitats poètiques i sonores dels objectes i de la matèria o redescobrir certs fenòmens físics (gravitació, oscil·lació, inèrcia) des de l’òptica d’un atrevit prestidigitador. El resultat d’aquesta investigació és una obra que extreu del risc i de l’experimentació un ventall d’experiències nítides i immediates, que fan de la quotidianitat alguna cosa a redescobrir contínuament.


Cinquena edició del festival INFLUX [vídeo a escena], dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
INFLUX vol potenciar els creadors que utilitzen el vídeo i el món digital com a eina fonamental d’expressió artística en les seves propostes escèniques. Abraça la feina d’artistes visuals, músics, poetes, ballarins, performers o creadors escènics que es mouen en aquests espais fronterers i híbrids. Els protagonistes d’aquesta edició seran Blood Quartet, TAMO amb Marlène Joebstl, Vera Livia García & Alessandro Olla i CaboSanRoque.

INFLUX vol ser una plataforma estable que doni projecció als creadors locals vinculats a la ciutat de Barcelona i per extensió a Catalunya, però també oberta a artistes d’altres llocs. Vol contribuir a oferir una visió polièdrica sobre la diversitat de la creació contemporània.


Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la promoció d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org

Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX: www.influxfestival.org.

Una altra branca és la documentació videogràfica d’actes culturals vinculats sobretot amb la música i la poesia experimentals. L’any 2012 posa en marxa el projecte SUMMA per convertir aquest patrimoni audiovisual (més de 1000 gravacions) en un arxiu videogràfic online d’accés públic: www.summa-hvt.org.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter