4-14 novembre 2021

LA PODEROSA

Hacer Historia(s) vol IV Cicle de dansa contemporània i performance

.

Cicle de dansa contemporània i performance

Organitzat i comissariat per La Poderosa 

Amb la complicitat de l’Antic Teatre, La Caldera, el MACBA i el Mercat de les Flors.

Amb la col·laboració de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani i la Filmoteca de Catalunya.

Amb el suport de ICUB – Ajuntament de Barcelona i OSIC – Departament de Cultura de Ła Generalitat de Catalunya i Fabra i Coats: Fàbrica de creació.

https://lapoderosa.es/

#HacerHistorias
#lapoderosa

Aquest nou volum de Hh(s) segueix posant el cos com a mèdium de desitjos, memòries i rituals imprevisibles, que ens connecten amb el present. En aquest volum 4 practicarem l’endevinació amb dispositius astrals per buscar respostes en el més enllà i en les possibilitats quàntiques de la trobada, farem vibrar la matèria i establirem un diàleg amb diferents cossos visibles, subtils i, fins i tot, invisibles. 

Hh(s) convoca pràctiques artístiques que foraden la realitat insistentment obrin nous espais on respirar i mirar més enllà del que se’ns mostra. Les artistes que hi trobareu es relacionen quotidianament amb pràctiques somàtiques, energètiques, tradicionals i espirituals. Pràctiques que ens permeten endinsar-nos en processos interns que modifiquen la nostra concepció social, cultural i temporal del món i que connecten amb la capacitat de la creació contemporània per trobar altres poètiques, altres maneres de relacionar-nos i altres performativitats.

Les històrie(s) que viurem i amb les que creuarem el forat cap a noves realitats posen en joc la màgia, el misteri i la intuïció com a estratègies, es mouen en la incertesa constant i conjuguen noves possibilitats de ser. Als territoris coneguts del cicle: arxiu, memòria i comunitat, hi sumem en aquesta 4a edició noves mirades i perspectives com les creences, l’espiritualitat i altres bruixeries contemporànies 

[4 i 5 de novembre a les 20:00]
Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol
EL MOVIMIENTO (nous llenguatges del cos)

EL MOVIMIENTO és un projecte de creació artística, d’autoria col·lectiva i ciutadana. Un moviment generador de nou folklore: danses socials contemporànies amb què identificar-se, cap a una tradició per al futur. Partint de la idea de la dansa com a eina de diàleg en la resolució de conflictes i l’apoderament i la consciència ciutadana, treballem amb col·lectius diversos i representatius de la nova veïnatge. Creem i pensem, totes juntes, com podem, a més de conservar aquesta nova dansa, cuidar-la i transmetre-la per a la resta de la ciutadania, com inscriure-com a patrimoni immaterial de la ciutat.

[+ info]

[12 de novembre des de les 18:00 fins a 22:00]
JAIME CONDE-SALAZAR S.U.S
UN ALTAR (instal·lació)

Quan et poses davant l’altar, el temps se suspèn. La durada la determines tu: queda’t davant l’altar el temps que tu vulguis. Ets propietària de la teva presència i la teva atenció i fas amb elles el que tu mateix decideixis en cada moment. No s’espera res de tu: només cal que reconeguis la crida i hi acudeixis, si et ve de gust. La Mare roman, no fa altra cosa que existir i estimar cadascuna de les seves filles, fins i tot quan no arriben a temps o no arriben a respondre amb la seva presència.

[+ info]

[13 de novembre a les 20:00]
ADRIANA REYES
COREOGRAFÍAS SELVÁTICAS (nous llenguatges del cos)

Coreografías Selváticas sorgeix de la comunicació amb formes de vida vegetal i les seves possibilitats en la producció sensible. La curiositat que emana de les plantes va de la mà de l’experimentació, l’alquímia i el cultiu, tres grans camps magnètics des dels quals la humanitat s’ha vinculat al món vegetal. Cada cultura amb infinitat de pràctiques que van des rituals i cerimònies xamàniques, fins a usos recreatius i culinaris. Medicina i verí; aliment.

[+ info]

[14 de novembre a les 12:30]
CRIS CELADA I CONVIDATS
RADIO VISIBLE (sessió radio / cloenda)

Un dispositiu que permet abordar diferents temàtiques relacionades amb el cicle, en aquesta ocasió vinculades a la màgia i les espiritualitats, que ens permet fer entrevistes, debats i proposar pràctiques que desborden el micròfon. Amb vermut inclòs, conduirà la Ràdio Visible a l’Antic Teatre Cris Celada, creadora que va ser ARTAS i que té una vinculació estreta amb La Poderosa: no ens imaginem millor cloenda, entre amigues. 

[+ info]


La Poderosa és un espai de creació, investigació i agitació cultural.

La Poderosa és un espai que dóna suport a la creació, que acull allò emergent i que, al mateix temps, és contenidor i suport de tot allò que ja no ho és. Un espai com a ventre fèrtil, que potencia projectes d’investigació al voltant dels llenguatges del cos. Un espai per a la proximitat que fomenta la relació entre artistes i públic, que porta a terme comissariats i que genera marcs d’exhibició específics per a pràctiques individuals i col·lectives. Un espai que conté el fet de créixer, l’engreixar-se i el menjar, on compartir tot allò que sembla impossible en altres llocs i contextos. Un espai que practica la resistència a través del qüestionament continu de la situació afectiva, social, política i cultural que l’envolta, intentant generar noves metodologies de treball que fomenten l’empatia i l’escolta de les realitats i necessitats presents dels artistes, del públic i de la comunitat en general.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter