Hacer Historia(s) vol IV
13 de novembre 2021

ADRIANA REYES

COREOGRAFÍAS SELVÁTICAS

Hacer Histo- ria(s) vol IV
Dissabte 13 de novembre a les 20:00
Durada: 60 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Creació: Adriana Reyes
Acompanyament artístic: Janet Novás, Jesús Barranco, Carolina Sisabel i Jaime Conde-Salazar s.u.s
Acompanyament teòric: Manuela Pedrón Nicolau i Florencia Carrizo
Disseny de llums: Cristina Bolívar
Documentació: Mariana
Viana

Amb el suport de: La Poderosa, CRA´P- Pràctiques de creació i investigació artística, Residencias Paraíso, Exposición Licra (Sala de arte joven), c.e.m- centro em movimiento i CENTA

https://cargocollective.com/adrianareyes

https://lapoderosa.es/

Coreografías Selváticas és, en aparença, un solo, és una massa estesa entre dues dimensions de moviment. Una temptativa de presència conjunta entre: elles les plantes, jo i vosaltres.

Coreografías Selváticas sorgeix de la comunicació amb formes de vida vegetal i les seves possibilitats en la producció sensible. La curiositat que emana de les plantes va de la mà de l’experimentació, l’alquímia i el cultiu, tres grans camps magnètics des dels quals la humanitat s’ha vinculat al món vegetal. Cada cultura amb infinitat de pràctiques que van des rituals i cerimònies xamàniques, fins a usos recreatius i culinaris. Medicina i verí; aliment.

Coreografías Selváticas es pregunta si l’encant que té el món vegetal com a manera de relacionar-se amb la vida humana pot anar més enllà. D’aquí sorgeix la voluntat del poder de la imaginació: formes de vida que suspenen l’opressió en qualsevol de les seves configuracions.

Coreografías Selváticas pretén ser un llibre de botànica en moviment, un llibre obert per ampliar l’experiència estètica a altres camps de percepció.

Adriana Reyes és antropòloga i creadora en el camp de les arts vives. Després de realitzat un màster en estudis feministes, s’ha especialitzat en sexualitats i diversitat. Al seu torn, s’ha format amb diferents artistes entre Espanya, el Brasil i Portugal. Porta més de deu anys immersa en l’estudi de plantes amazòniques. Les ciències socials, les arts vives, els estudis transfeministas i les medicines són els seus camps d’interès, plaer i acció. Últimament sembla que s’obre pas la xamana Capricho, una amant de les multiplicitats. Ella es muito hot muito real.


Hacer Historia(s) vol IV

Aquest nou volum de Hh(s) segueix posant el cos com a mèdium de desitjos, memòries i rituals imprevisibles, que ens connecten amb el present. En aquest volum 4 practicarem l’endevinació amb dispositius astrals per buscar respostes en el més enllà i en les possibilitats quàntiques de la trobada, farem vibrar la matèria i establirem un diàleg amb diferents cossos visibles, subtils i, fins i tot, invisibles.

Hh(s) convoca pràctiques artístiques que foraden la realitat insistentment obrin nous espais on respirar i mirar més enllà del que se’ns mostra. Les artistes que hi trobareu es relacionen quotidianament amb pràctiques somàtiques, energètiques, tradicionals i espirituals. Pràctiques que ens permeten endinsar-nos en processos interns que modifiquen la nostra concepció social, cultural i temporal del món i que connecten amb la capacitat de la creació contemporània per trobar altres poètiques, altres maneres de relacionar-nos i altres performativitats.

Les històrie(s) que viurem i amb les que creuarem el forat cap a noves realitats posen en joc la màgia, el misteri i la intuïció com a estratègies, es mouen en la incertesa constant i conjuguen noves possibilitats de ser. Als territoris coneguts del cicle: arxiu, memòria i comunitat, hi sumem en aquesta 4a edició noves mirades i perspectives com les creences, l’espiritualitat i altres bruixeries contemporànies

La Poderosa és un espai de creació, investigació i agitació cultural.

La Poderosa és un espai que dóna suport a la creació, que acull allò emergent i que, al mateix temps, és contenidor i suport de tot allò que ja no ho és. Un espai com a ventre fèrtil, que potencia projectes d’investigació al voltant dels llenguatges del cos. Un espai per a la proximitat que fomenta la relació entre artistes i públic, que porta a terme comissariats i que genera marcs d’exhibició específics per a pràctiques individuals i col·lectives. Un espai que conté el fet de créixer, l’engreixar-se i el menjar, on compartir tot allò que sembla impossible en altres llocs i contextos. Un espai que practica la resistència a través del qüestionament continu de la situació afectiva, social, política i cultural que l’envolta, intentant generar noves metodologies de treball que fomenten l’empatia i l’escolta de les realitats i necessitats presents dels artistes, del públic i de la comunitat en general.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter