Hacer Historia(s) vol IV
14 de novembre 2021

CRIS CELADA I CONVIDATS

RADIO VISIBLE

Hacer Histo- ria(s) vol IV
Diumenge 14 de novembre a les 12:30
Durada: 90 min
Entrades: Entrada gratuïta amb reserva aquí

https://lapoderosa.es/

Un dispositiu que permet abordar diferents temàtiques relacionades amb el cicle, en aquesta ocasió vinculades a la màgia i les espiritualitats, que ens permet fer entrevistes, debats i proposar pràctiques que desborden el micròfon. Amb vermut inclòs, conduirà la Ràdio Visible a l’Antic Teatre Cris Celada, creadora que va ser ARTAS i que té una vinculació estreta amb La Poderosa: no ens imaginem millor cloenda, entre amigues. 

CRIS CELADA
Va néixer i va viure a Madrid on va dur a terme els estudis universitaris en Magisteri Educació Especial al mateix temps que es va formar en Art dramàtic: interpretació textual, moviment escènic , clown, narració oral escènica i doblatge . El 2005 es muda a Barcelona, on desenvolupa la seva pròpia activitat teatral, combinant creacions de tall més contemporani amb espectacles de cabaret i cafè teatre. A Barcelona troba un lloc on les disciplines escèniques es barregen sense massa contradicció, i potser per això, avui, Barcelona és la seva llar.
Com a artista l’interessa desdibuixar les línies que limiten el que anomenem teatralitat, quins elements són necessaris perquè un fet sigui teatral, de quins podem prescindir? L’enamora la superposició de materials aparentment antagònics, què genera aquest cocktail? També treballa al voltant de la idea de barrejar alta i baixa cultura, pop i pensament, cabaret i llenguatges contemporanis en escena. I desbordar l’escenari, treure el teatre de la sala de teatre.


Hacer Historia(s) vol IV

Aquest nou volum de Hh(s) segueix posant el cos com a mèdium de desitjos, memòries i rituals imprevisibles, que ens connecten amb el present. En aquest volum 4 practicarem l’endevinació amb dispositius astrals per buscar respostes en el més enllà i en les possibilitats quàntiques de la trobada, farem vibrar la matèria i establirem un diàleg amb diferents cossos visibles, subtils i, fins i tot, invisibles.

Hh(s) convoca pràctiques artístiques que foraden la realitat insistentment obrin nous espais on respirar i mirar més enllà del que se’ns mostra. Les artistes que hi trobareu es relacionen quotidianament amb pràctiques somàtiques, energètiques, tradicionals i espirituals. Pràctiques que ens permeten endinsar-nos en processos interns que modifiquen la nostra concepció social, cultural i temporal del món i que connecten amb la capacitat de la creació contemporània per trobar altres poètiques, altres maneres de relacionar-nos i altres performativitats.

Les històrie(s) que viurem i amb les que creuarem el forat cap a noves realitats posen en joc la màgia, el misteri i la intuïció com a estratègies, es mouen en la incertesa constant i conjuguen noves possibilitats de ser. Als territoris coneguts del cicle: arxiu, memòria i comunitat, hi sumem en aquesta 4a edició noves mirades i perspectives com les creences, l’espiritualitat i altres bruixeries contemporànies

La Poderosa és un espai de creació, investigació i agitació cultural.

La Poderosa és un espai que dóna suport a la creació, que acull allò emergent i que, al mateix temps, és contenidor i suport de tot allò que ja no ho és. Un espai com a ventre fèrtil, que potencia projectes d’investigació al voltant dels llenguatges del cos. Un espai per a la proximitat que fomenta la relació entre artistes i públic, que porta a terme comissariats i que genera marcs d’exhibició específics per a pràctiques individuals i col·lectives. Un espai que conté el fet de créixer, l’engreixar-se i el menjar, on compartir tot allò que sembla impossible en altres llocs i contextos. Un espai que practica la resistència a través del qüestionament continu de la situació afectiva, social, política i cultural que l’envolta, intentant generar noves metodologies de treball que fomenten l’empatia i l’escolta de les realitats i necessitats presents dels artistes, del públic i de la comunitat en general.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter