Hacer Historia(s) vol IV
12 de novembre 2021

JAIME CONDE-SALAZAR S.U.S

UN ALTAR

Hacer Histo- ria(s) vol IV
Divendres 12 de novembre des de les 18:00 fins 22:00
Durada: 240 min
Entrades: 3 euros ONLINE i TAQUILLA
Comprar
entrades

entrada i sortida lliure

https://lapoderosa.es/

Un altar és un lloc.

Un altar és un lloc al qual s’hi acudeix

Un altar és un lloc al qual s’hi acudeix a demanar, a oferir, a contemplar, a adorar, a invocar o simplement a posar a disposició el propi cos.

L’altar està quiet i els cossos hi acudeixen.

Un altar enuncia històries, anuncia successos i invoca presències que es mostren a qui hi acudeix a la recerca de resguard, consol o coneixement.

Aquest altar està dedicat a la Mare de Déu, és a dir, a aquesta forma de coneixement capaç d’acollir-nos a totes sota el seu mantell. S’invoca aquí a la Deessa que es origen de tot i la presència de la qual fa brollar l’univers com si fos un jardí de flors.

Quan et poses davant l’altar, el temps se suspèn. La durada la determines tu: queda’t davant l’altar el temps que tu vulguis. Ets propietària de la teva presència i la teva atenció i fas amb elles el que tu mateix decideixis en cada moment. No s’espera res de tu: només cal que reconeguis la crida i hi acudeixis, si et ve de gust. La Mare roman, no fa altra cosa que existir i estimar cadascuna de les seves filles, fins i tot quan no arriben a temps o no arriben a respondre amb la seva presència.

JAIME CONDE-SALAZAR S.U.S
Llicenciat en Història de l’Art (1997, Universitat Complutense de Madrid). Va obtenir el seu MA in Performance Studies (2002, New York University) gràcies a una beca MEC-Fulbright. Entre 2003 i 2006 va dirigir l’Aula de Dansa “Estrella Casero” de la Universitat d’Alcalà des d’on va posar en marxa un programa de residències de creació en col·laboració amb La Casa Encendida. Després d’aquesta experiència dins d’una institució pública va decidir canviar d’escenari de forma radical i va ser director gerent de l’”Escola Infantil Waldorf El Moral” (Tenerife). Després d’aprendre molt treballant entre dones i envoltat de nens va obtenir la beca de la Reial Acadèmia d’Espanya a Roma on, gairebé inconscientment, va iniciar un projecte de creació que encara avui continua generant relats visuals de alteregos capritxosos. Com a crític de dansa va col·laborar en diferents mitjans entre 1998 i 2014 i els seus articles han estat publicats en revistes com Cairon. Revista d’Estudis de Dansa (Madrid), SuzyQ (Madrid), Ballet / Tanz (Berlin), Mouvement (París), Hystrio (Roma) i Obscena (Lisboa). Tota aquesta activitat va desembocar en la creació del blog Continuum Artes Vivas (www.continuumlivearts.com) on va continuar escrivint sobre espectacles fins 2016. Gràcies a el suport de Graner va publicar el 2015 el llibre “La Danza del Futuro” (Graner / Mercat de les Flors ). Com a dramaturgista ha acompanyat processos de creació de Ben Benauisse, I-Chen Zuffellato, Claudia Faci, Antonio Tagliarini, Societat Doctor Alonso, Aitana Cordero, Elena Córdoba, La Ribot, Álvaro Frutos, Filipe Viegas, Tania Arias, Bárbara Sánchez i Aimar Pérez Galí, entre d’altres. Com a performer ha col·laborat amb Aitana Cordero, Aimar Pérez Galí, Claudia Faci, Álvaro Frutos i Bárbara Sánchez al costat de qui va crear el 2016 l’espectacle “Electrohumor” (Tabakalera / CA2M / Mercat de les Flors) que no ha deixat de donar-los alegries. En 2019 va crear la conferència show “Piezas, arquitecturas y fetiches” (Centro de Danza Canal, Mercat de les Flors, La Caldera, Teatre Pradillo) dedicada al projecte de les peces distinguides de La Ribot. Actualment, busca amb paciència la manera de fer confluir totes aquestes diferents facetes i ramificacions mentre no para de modelar objectes devocionals amb pisa.


Hacer Historia(s) vol IV

Aquest nou volum de Hh(s) segueix posant el cos com a mèdium de desitjos, memòries i rituals imprevisibles, que ens connecten amb el present. En aquest volum 4 practicarem l’endevinació amb dispositius astrals per buscar respostes en el més enllà i en les possibilitats quàntiques de la trobada, farem vibrar la matèria i establirem un diàleg amb diferents cossos visibles, subtils i, fins i tot, invisibles.

Hh(s) convoca pràctiques artístiques que foraden la realitat insistentment obrin nous espais on respirar i mirar més enllà del que se’ns mostra. Les artistes que hi trobareu es relacionen quotidianament amb pràctiques somàtiques, energètiques, tradicionals i espirituals. Pràctiques que ens permeten endinsar-nos en processos interns que modifiquen la nostra concepció social, cultural i temporal del món i que connecten amb la capacitat de la creació contemporània per trobar altres poètiques, altres maneres de relacionar-nos i altres performativitats.

Les històrie(s) que viurem i amb les que creuarem el forat cap a noves realitats posen en joc la màgia, el misteri i la intuïció com a estratègies, es mouen en la incertesa constant i conjuguen noves possibilitats de ser. Als territoris coneguts del cicle: arxiu, memòria i comunitat, hi sumem en aquesta 4a edició noves mirades i perspectives com les creences, l’espiritualitat i altres bruixeries contemporànies

La Poderosa és un espai de creació, investigació i agitació cultural.

La Poderosa és un espai que dóna suport a la creació, que acull allò emergent i que, al mateix temps, és contenidor i suport de tot allò que ja no ho és. Un espai com a ventre fèrtil, que potencia projectes d’investigació al voltant dels llenguatges del cos. Un espai per a la proximitat que fomenta la relació entre artistes i públic, que porta a terme comissariats i que genera marcs d’exhibició específics per a pràctiques individuals i col·lectives. Un espai que conté el fet de créixer, l’engreixar-se i el menjar, on compartir tot allò que sembla impossible en altres llocs i contextos. Un espai que practica la resistència a través del qüestionament continu de la situació afectiva, social, política i cultural que l’envolta, intentant generar noves metodologies de treball que fomenten l’empatia i l’escolta de les realitats i necessitats presents dels artistes, del públic i de la comunitat en general.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter