29 d'Abril

FINN MURPHY & THREE PLANES COLLECTIVE

Trisha + DeConstrucción#3

Diumenge 29 d'Abril - 20:00

Día Internacional de la Dansa
Durada: 20 min + 40 min
Entrades: 10 euros ONLINE // 12 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Trisha
Direcció i interpretació: Finn Murphy
Il·luminació: Sergio Roca
Fotografía: Fabrizio Barra
Amb el suport de CC El Sortidor

https://www.finn-murphy.net/

DeConstrucción#3
Adaptació coreogràfica i interpretació: Finn Murphy i Emma Villavecchia (Three Planes Collective)
Investigació i concepte original: Isabel López
Música: Benny Goldmintz
Il·luminació: Joana Serra
Espai escènic: Finn Murphy, Emma Villavecchia i Joana Serra
Fotos i vídeos: Tristán Pérez-Martín
Gestió i producció: Three Planes Collective

www.threeplanescollective.com

Amb el suport de Procreació (CC Sant Martí), La Visiva, NunArt i l’Estruch

Agraïments: Benny Goldmintz, Joana Serra, Eileen Liebman, Deniza Dikova i Maria Marvila

En col·laboració amb Mostra IN SITU

mostrainsitu.com

Trisha Brown va morir l’any passat, al 2017. Aquest solo pretén examinar la transició on Trisha va passar de ser una artista de l’avantguarda a convertir-se en una de les principals coreògrafes de l’època. En aquell moment Trisha va començar a trobar un vocabulari propi tan personal que continuaria caracteritzant la seva obra fins a la seva mort. Aquest solo és una oda a Trisha i la seva obra.

La meva connexió amb el treball de la Trisha sempre ha sigut directe, però la meva connexió amb la seva persona sempre ha comptat amb grau de separació, de manera que he hagut de conèixer-la a través dels altres. En certa manera, aquest solo m’ha permès apartar allò intermediari i confrontar-me a Trisha tan clarament com sóc capaç d’entendre-la tot i la seva fugacitat, que encara perdura.


Finn Murphy viu entre Los Angeles i Barcelona. És ballarí, coreògraf i professor. El 2014 va llicenciar-se en dansa i literatura a Bennington College (EUA), on va treballar amb els coreògrafs Kota Yamazaki, Gwen Welliver, Souleymane Badolo, Joseph Poulson, Terry Creach, Susan Sgorbati, Daniel Roberts i Elena Demyanenko. A Los Angeles, va treballar amb The Rock Collection, No)One Art House, i Lindsey Lollie, mentre impartia classes de dansa a Rennaissance Arts Academy. La seva aproximació a la dansa també ha estat influenciada pel treball de Susan Sgorbati Emergent Improvisation, fent d’aprenent de la peça Blue Room d’Elena Demyanenko i Dai Jian, i fer pràctiques amb William Forsythe. És cofundador de Three Planes Collective.

Three planes collective / Deconstrucción #3

DeConstrucción#3 es caracteritza per la manipulació no-lineal i imprevisible dels cossos, el temps i l’espai. Al llarg de la peça, els cossos es fragmenten, distorsionen i disloquen, el temps es dilata i es contrau, i l’espai dintre, entre i al voltant dels cossos està sota constant consideració. Immersos en un intens diàleg, els ballarins estableixen un magnetisme que els manté units al llarg d’un recorregut per diferents facetes d’un mateix centre. Un centre que és matèria i humanitat, mal·leabilitat i escolta capaç de fer emergir una poètica a partir de l’abstracció.

Aquest projecte va néixer arran d’una primera trobada amb la coreògrafa Isabel López a la primavera del 2016, sota el títol EnConstrucción#3. Des d’aleshores, els ballarins han continuat explorant la temàtica i els materials sorgits durant aquell intercanvi, deconstruint la coreografia original i transformant-la en una nova peça.


Three Planes Collective és un grup de tres ballarins que col·laboren amb coreògrafs per crear noves peces de dansa contemporània. Partint de l’autenticitat i l’eloqüència com a valors artístics, s’apropen a creadors que tinguin veus artístiques atentes, madures i potents. A cada projecte exploren noves configuracions en la relació coreògraf-ballarins de manera que l’intercanvi sigui beneficiós per ambdues parts.

El col·lectiu es va inaugurar fa dos anys. Des d’aleshores han treballat amb les coreògrafes Isabel López (Espanya) i Elena Demyanenko (Russia/EUA), i han presentat els seus projectes a Catalunya, Nova York, Vermont i Los Àngeles. La peça DeConstrucción#3 ha estat presentada al MX Gallery, No Theme Festival, Electric Lodge, Festival TuDanzas, La Visiva, Mostra IN SITU i L’Estruch.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter