Del 25 al 27 de Maig

MARTIN PILIPONSKY & VICTOR ZAMBRANA

Sutil + Gorrion

Divendres 25 de Maig a les 20:00
Dissabte 26 de Maig a les 20:00
Diumenge 27 de Maig a les 20:00
Durada: 30 min + 25 min
Entrades: 10 euros ONLINE // 12 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

SUTIL
Idea i direcció: Martin Piliponsky
Cello: Juan Ignacio Ferreras
Música original: Suite n# 4 J.S. Bach
Assistent de direcció, moviment i imatge: Lucía Fernández Moujan
Assistent: Milena Rodríguez Castro
Disseny d’il·luminació: Lucas Orchessi
Assessorament de vestuari: Segundo Etchebehe
Vídeo: Francisco Galán
Foto: Gabriel Reig

https://www.facebook.com/Clases-de-Danza-Contemporánea-Martin-Piliponsky-Buenos-Aires

https://vimeo.com/user40345932


GORRION 

Idea, direcció i interpretació: Víctor Zambrana. VdeCOR

@victorzambrana.vdecor

SUTIL

M’esforço per recobrar un instant, entre els anells de fum, les bombolles irisades d’un joc de nen. Però oblidar és fàcil… (Yourcenar. M, Memorias de Adriano)

Sutil és un recorregut en la pràctica i l’experiència que he tingut com a ballarí, és també, la meva mirada al món i a la societat actual en la cerca d’una peça única. Estrenada el desembre del 2017 (Buenos Aires, Argentina).

Pensamiento
“La dansa no pot ser apresa, ha de ser sempre una pràctica. Ha de ser una experiència única i irrepetible. A vegades positiva i enriquidora, a vegades contradictòria i difícil.

En temps on la imatge és global i total, la pràctica en crear consciència a través del moviment autèntic, real i alliberador ajuda a transitar els estats… a crear partitures de moviment, a vincular-nos amb més obertura i expansió. Una pràctica habilita a responsabilitzar el nostre fer com a performers, ballarins, actors, humans. A posar en ús tots els nostres sentits. Entendre que el moviment / la dansa és innombrable, intransferible i aquella experiència única possibilita prendre consciència de nosaltres mateixos i del nostre fer com a individus.

Sotmetre’s a una pràctica és reconèixer un procés vital com a tal i en si mateix! Sense l’objectiu d’un resultat específic. Sotmetre’s a aquest procés és ser conscient de les infinites possibilitats resultants. Una pràctica que habiliti la nostra consciència ens ajuda a evolucionar a recórrer llocs desconeguts i permetre que sorgeixi quelcom nou i fins i tot potser, sorprenent; com la màgia”.


Martin Piliponsky Braier (1980 – Tucumán, Argentina)
Arquitecte, ballarí i professor en improvisació. S’ha format de manera independent entre U.S.A, Europa i Argentina. Entre el 2004 i el 2012 resideix a Barcelona, Espanya. Des de 2012 està instal·lat a Buenos Aires. Ha girat per Costa Rica, Cuba, Espanya, Holanda, Àustria, Eslovènia, Itàlia, França, Estats Units, Mèxic, Perú, Xile, Uruguai, Equador i Argentina ensenyant improvisació i ballant en diversos festivals i escenaris internacionals. Ha rebut les beques Tanz Atelier i el Danceweb a Àustria. Els suports del fons metropolità de les arts i les ciències (2013 i 2015) i la subvenció d’Iberescena (2014), Prodanza (2016) per a la realització de projectes independents.

Actualment col·labora artísticament amb la mestra i ballarina anglesa Kristie Simson. Realitza la tasca de docència permanent a Buenos Aires. Continua així, amb el seu propi desenvolupament en la pràctica en improvisació, dicta tallers intensius i regulars a diferents ciutats d’Argentina i el món.

GORRION

Quan penso en Gorrión no visualitzo una peça que parla única i exclusivament d’ocells. Hi ha una part d’inspiració en ells però no és la base de treball. Del que tracta en realitat és de com em sento. I si, em sento com un pardal. Petit, graciós i “preparao pa saltá”.

“Saltá”? A on? No ho sé, no m’importa. Només sé que vaig a “saltá”. Com la carta del boig del tarot, confio en què tot és un.

 Gorrión s’acosta més a un estat que a una peça amb una narrativa clàssica. És difícil pensar en una estructura d’espectacle tancada per mostrar-lo, per això decideixo deixar un espai força ampli per a la improvisació. I quan parlo d’improvisació no em refereixo a l’absència de forma, de treball o de rigor, sinó més aviat a la tècnica de compondre instantàniament l’obra. L’obra que toca i no una altra.

Gorrión és un joc, supervivència, acceptació, humor, llum i ombra. És una peça feta des del cor.


Víctor Zambrana, natural de Sevilla, és ballarí de dansa contemporània, dibuixant, decorador i professor de Naam Yoga. Desenvolupa la seva trajectòria professional entre la seva ciutat natal i Barcelona, en aquesta última ha residit durant 21 anys treballant per diferents companyies a la vegada que va desenvolupar un treball propi com a creador. Actualment les seves activitats artístiques s’engloben sota el pseudònim de Víctor Zambrana. VdeCOR.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter