Del 13 al 16 de setembre

MANEL SALAS PALAU convida a...

The Expanding Axis & Breaking the Nest

Estrena
MANEL SALAS PALAU convida a: JULYEN HAMILTON, NÚRIA ANDORRÀ, PAOLO CINGOLANI, CLAUDIA PELLICCIA, HORNE HORNEMAN, ANNA HEUER HANSEN

The Expanding Axis
Dijous 13 de setembre a les 20:00

Breaking the Nest
Divendres 14 de setembre a les 20:00
Dissabte 15 de setembre a les 20:00
Diumenge 16 de setembre a les 20:00
Durada: 50 min
Entrades: 10 euros ONLINE // 12 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Idea: Manel Salas Palau
Interpretació: Manel Salas Palau, Julyen Hamilton, Paolo Cingolani, Anna Heuer Hansen, Claudia Pelliccia
Música: Núria Andorrà
Disseny de llums: Horne Horneman
Fotografía: Julyen Hamilton

The Expending Axis és el punt de partida inspirat en el cèlebre filòsof i matemàtic francès René Descartes, qui va voler fonamentar el seu pensament filosòfic en el mètode de prendre un “punt de partida” sobre el qual edificaria tot el posicionament. Les coordenades cartesianes X, Y representen la geometria plana i es troben en un punt d’intersecció que, per definició, es considera el punt zero de les rectes i es coneix com a origen de les coordenades. D’allà s’origina un viatge en el qual es posen en comú els nostres bagatges, cultures i desitjos, portat a les tres dimensions per pintar el present.

Breaking the Nest fa referència al moment de trobada que es trenca per donar origen al present, i a l’expansió de l’individu.
Aquest un instant, el punt d’origen d’on partim cap al present, passat o futur. El punt des d’on ens expandim i orientem cap al desconegut.
El lloc on la verticalitat de cada individu, es troba amb la seva vasta horitzontalitat, destil·lant desitjos, incerteses, penombres, clarors, tènues murmuris i estridents silencis.

Fins on arribem si és que hi ha un fi?


Manel Salas Palau (1980, Barcelona)
Després d’estudiar Educació Física, va començar la seva carrera artística a través del hip-hop. El seu interès pel ball el va portar a estudiar mim, butoh, acrobàcia i improvisació. El 2008 va rebre el seu BA en dansa contemporània a Codarts, el Conservatori de Dansa de Rotterdam. Des de llavors ha estat ensenyant i ballant amb diferents companyies, projectes i coreògrafs de tot el món, com Julen Hamilton, David Zambrano, Angels Margarit, Arno Schuitemaker, Edita Braun, Cobosmika, Ramon Oller, Jasmine Morand, Paper Tiger, etc. Recentment viu entre Suïssa i Espanya, ensenya internacionalment, col·labora amb altres artistes i desenvolupa el seu propi treball, amb gires a Xina, Rússia, Holanda, França i Espanya.

Julyen Hamilton ha estat creant i actuant en l’àmbit de la dansa durant més de 40 anys. És improvisador empedreït i el seu ball i treball de text s’ha vist a tot el món. És el director de l’Allen’s Line. Julyen Hamilton Company i d’una llarga sèrie de solos, l’últim dels quals és INTERVIEW, presentat a la República Txeca i a l’Antic Teatre durant la temporara 2017-18. La seva obra es troba a Vimeo i es ven a través del seu segell BlueDog dvds. Ha tocat amb grans músics al llarg dels anys, incloent Barre Phillips, Fred Frith o Micha Mengelberg. Com a pianista actua en el duo Hamilton Carroll amb Roy Carroll, amb qui acaba de publicar el seu primer disc POINTER.

Paolo Cingolani és un ballarí italià especialitzat en l’art de la improvisació i la composició instantània. El seu treball es caracteritza per un entrenament específic en la intuïció com a primera eina per crear dansa i text en l’acompliment. Des de 2012 és membre de la companyia Allen’s Line de Julyen Hamilton, amb la qual va actuar a Berlín, Brussel·les, París, Estrasburg i Oslo. Durant els últims anys (2005-2018), Paolo també s’ha dedicat a crear actuacions amb altres artistes, ballarins, músics i dissenyadors visuals del context independent europe. Com a docent, ha desenvolupat la tècnica del seu cos personal resultant de la combinació de Tai-Ji Qi Gong amb els principis de la dansa contemporània. Des de 2006 ha mostrat la seva feina en diversos festivals de dansa i improvisació d’Europa i del Estats Units.

Anna Heuer Hansen. El seu origen artístic ve de la música, el teatre i el nou circ. Anna es va enamorar de la dansa contemporània pels volts dels 15 anys. Des de llavors ha estudiat dansa a Dinamarca, Alemanya i Bèlgica, on es va graduar de BA en dansa contemporània a Koninklijke Conservatorium Antwerpen. Després d’acabar els seus estudis ha treballat amb diversos coreògrafs/directors com Julyen Hamilton, Meytal Blanaru, Ellis van Veldhuizen o Romeo Castellucci. Anna se centra principalment en el treball basat en la improvisació i, recentment, ha dedicat temps a la seva pròpia investigació i creació.

Claudia Pelliccia. Ballarina, coreògrafa i cantant, s’especialitza en la Tècnica de Dansa Contemporània a l’Acadèmia Nacional de Ball. Balla en moltes creacions a Itàlia, Europa i Carolina del Nord per encàrrec d’un escultor popular. Crea molts sols en els quals el ball i la veu són els protagonistes. Actualment canta en un quintet de jazz i desenvolupa projectes amb ballarins i músics per compartir el treball sobre composició improvisada, presentar i rebre idees personals, i donar suport a la investigació col·lectiva amb fins de realització. Ha actuat també amb Julyen Hamilton.

Núria Andorrà. Percussionista i improvisadora de música contemporània. Va obtenir el títol superior de percussió a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) i, posteriorment, va estudiar a la Staatliche Hochschule für Musik Karlsruhe (Alemanya), on va obtenir el diploma DKA i el Màster en Música Contemporània. Col·labora amb els grups de música contemporània Icarus Ensemble, Algoritmo, Ensemble Abstraï, Murtra Ensemble, Barcelona 216, Kammart, Patschwork Ensemble. També ha treballat amb Carles Santos, Matmos i en diferents espectacles interdisciplinars. Ha improvisat amb Agustí Fernández, Le Quan Nihn, Ingar Zahr, Mats Gustafsson, Pablo Ledesma, Nate Wooley, Frances-Marie Uitti, Joe Morris, Ramon Prats, Tom Chant, Johannes Nästesjö, Nenad Markovic, Joachim Badenhorst, Yasmine Azaiez, Anne-liis Poll, Marc Vilanova o Alessandra Rombolà.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter