28-31 gener 2021

SUSPÈS
Carmelo Salazar

Programa doble:
Fin del mundo B i Documento/a

estrena Docu- mento/a
Els imports de venda seran retornats a totes les persones que ja havíeu comprat l’entrada. Consulteu el correu-e.
Durada: 60 min

Recorda que abans de venir a l’Antic Teatre i sempre en cas que prevegis la tornada al teu domicili habitual entre les 22h i les 23h, has de tenir a punt el teu certificat d’autoresponsabilitat.
Pots tramitar-lo al següent enllaç:
https://certificatdes.confinapp.cat/#/

_Fin del mundo B.

  • Coreografia: Carmelo Salazar
  • Intèrpret: Teresa Lorenzo
  • Música: construcció sonora de Carmelo Salazar
  • Durada: 27 minuts

_Documento/a

  • Creació: Carmelo Salazar
  • Música: construcció sonora de Carmelo Salazar
  • Durada: 30 minuts

 

Fin del mundo B és una coreografia construïda sobre una partitura o patró zero. En ella encaro una nova manera de treballar amb el moviment, tornant al principi, buscant una nova superfície amb la que arribar a un altre fi i comportament, no només per tenir-sentir-produir un treball determinadament meu, també per renovar la meva capacitat d’inventar i construir amb efímers moviments abstractes. Potser buscant un nou estil o, simplement, un altre cos sense ball conegut.

Aquest treball s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració de La Poderosa, Festival Sâlmon i La Granja (Tenerife).

Documento/a – Expuesto en el culo de un desgraciado. Les imatges d’un boig, un masoquista i un artista conceptual, em serveixen de justificació per parlar d’inspiració i apropiació, de l’estètica o patró d’una desgràcia que, reflectida fora de context, ofereix un bonic quadre, plaer fetitxe o acció. L’últim que dic a la peça, que no és el final del que faig, “Aunque yo sea pobre mi pensamiento es burgués, bueno, casi burgués, y esto es así porque un coreógrafo no puede ser proletario”.


Carmelo Salazar viu i treballa a Barcelona. És coreògraf des del 1992 i des d’aleshores ha dut a terme un gran número de projectes principalment centrats en la investigació i revolució de la dansa. Durant més de 15 anys ha sigut codirector de La Porta, on la seva tasca com a comissari ha obtingut, entre d’altres, el Premio Nacional de Danza i el Premi Ciutat de Barcelona. Codirector del festival de dansa LP en les seves tres edicions i fundador de Teatron, comunitat online d’arts vives. Des del 2001 desenvolupa una profunda investigació pedagògica i treballa en eines d’escriptura i pràctiques de creació. Ha realitzat diversos treballs de videodansa i videoart. Actualment combina la seva activitat de coreògraf amb la pedagogia i la creació de pel·lícules d’estudi.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter