Comunicat del Teatre Arnau Itinerant en suport al projecte de l’Antic Teatre, 27/02/20

TEATRE ARNAU ITINERANT

Donem suport a la lluita de l’Antic Teatre

L’Arnau és un teatre únic; una proposta cultural que, arrelada a les diverses comunitats dels barris, va molt més enllà de les propostes escèniques i que aposta pel risc i per la dignificació del sector. Tot i ser únic, hi ha altres projectes a la ciutat en els que ens emmirallem, que admirem i que necessitem. Un d’aquests projectes és l’Antic Teatre, un espai que aposta per la cultura de base i que té una clara funció artística i social a Barcelona des de l’any 2003.

Amb l’Antic Teatre i la seva companyia resident, Semolina Tomic, ens hem interrelacionat en el marc de l’Espai 0, on van participar a la taula de debat sobre polítiques culturals i models de gestió i governança. En aquella ocasió, ja vam copsar la preocupació de la companyia i del teatre amb respecte a la seva viabilitat i continuïtat. Ara l’amenaça és real: la propietat de l’edifici on treballen proposa una sobtada pujada del 500% el preu del lloguer de l’espai. Aquesta situació, juntament amb el fet que l’equipament se sosté en un 60% amb ingressos propis, fa que el projecte trontolli i, amb ell, trontolli una proposta amb un valor cultural, comunitari i social que és absolutament necessària en una ciutat gentrificada i ferida per l’especulació.

Des de l’Arnau Itinerant ens posicionem al costat de la lluita de l’Antic Teatre i ens oposem a que aquest espai s’acabi destinant a qualsevol altre ús que no sigui acollir aquesta activitat teatral. La cultura de base s’ofega i no podem permetre que la precarietat arrasi amb projectes independents, que són un laboratori d’innovació i un punt neuràlgic de trobada als barris. Per això, ens sumem al comunicat d’El Col·lectiu de Companyies en suport al projecte de l’Antic Teatre i us animem a que us hi adheriu també.

Arnau Itinerant

Tornar a COMUNICATS  |  Veure comunicat en pdf


pàgina Roda de premsa 17.02.20 | L’ANTIC EN PERILL | Cartes de suport

 

#AlAnticNiTocarlo #AnticNoSeToca #anticteatrenoestoca #lanticteatrenoestoca #LAnticNoEsToca #SalvemlAntic #SocAntic #AnticTeatre #CulturaDeBaseBCN #gentrificaciocultural #salesenperill

 

Subscriviu-vos a la nostra newsletter