Carta de l’Associació Amics de l’Ateneu Santboià en suport al projecte de l’Antic Teatre, 15/03/2020

ATENEU

CARTA DE SUPORT A L’ANTIC TEATRE

Des de l’Associació Amics de l’Ateneu Santboià volem expressar el nostre ferm suport a les companyes de l’Antic Teatre i tota la comunitat que l’envolta.

Els processos especulatius que es donen al conjunt del territori, i que troben el seu màxim grau d’intensificació a la metròpoli que és Barcelona, així com la precarietat constant a la que es sotmet als diferents projectes culturals que es pensen des de lògiques de consum autòcton, lluitant per no prestar-se a la voràgine de la gentrificació d’espais, amenacen aquest cop un lloc tan emblemàtic com és l’Antic Teatre, un espai cultural interdisciplinari i intergeneracional que compleix no només funcions estrictes de programació cultural, sinó que també treballa en la cohesió comunitària, tan important ara com sempre.

L’Ateneu Santboià, coneixedor de primera mà de les dinàmiques que mercantilitzen cada espai, prioritzant el valor de mercat a l’ús, no volem restar impassibles davant del procés de despossessió al qual ens veiem sotmeses constantment. Es per això que volem denunciar que una pujada de lloguer com la que afronta l’Antic Teatre, que multiplica fins a quatre vegades el seu preu arribant a proposar la infame xifra de 7.500€ mensuals, es inadmissible quan parlem d’habitatge i és inadmissible quan parlem d’espais culturals. Considerem que el desenvolupament de la vida digna no es pot reduir únicament a la mera supervivència, requereix també de llocs com l’Antic Teatre, on desenvolupar-nos i traçar vincles fora de les lògiques de mercat. Es per això que des de l’Ateneu Santboià defensem i defensarem una qüestió tan estructural com és la regulació dels lloguers com a eina necessària per posar fre a l’especulació, que converteix barris i vilas en espais inhabitables.

Davant l’especulació urbanística i l’amenaça que suposa la ferotge explotació turística a la ciutat de Barcelona, la seva àrea metropolitana i arreu, la gentrificació i el progressiu desmantellament dels projectes culturals de base:

Cultura de base com a eina de transformació social i apoderament

L’ANTIC TEATRE NO ES TOCA

“La cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini”

– Montserrat Roig –

Tornar a CARTES DE SUPORT  |  Veure carta de suport en pdf


pàgina Roda de premsa 17.02.20 | L’ANTIC EN PERILL | Comunicats

 

#AlAnticNiTocarlo #AnticNoSeToca #anticteatrenoestoca #lanticteatrenoestoca #LAnticNoEsToca #SalvemlAntic #SocAntic #AnticTeatre #CulturaDeBaseBCN #gentrificaciocultural #salesenperill

Subscriviu-vos a la nostra newsletter