2a ASSEMBLEA del PARLAMENT CIUTADÀ DE CULTURA DE BARCELONA

Descàrrega el pdf aquí | http://parlamentciutada.cat | #ParlaMentCiutadà

2a ASSEMBLEA del PARLAMENT CIUTADÀ DE CULTURA DE BARCELONA
a La Sala de l’Espai Francesca Bonnemaison
8 de juliol de 18:30 h a 20:30 h

Benvolgudes i benvolguts:

El passat dissabte 11 de maig, al claustre del centre d’Arts Santa Mònica, de les 11 a les 14h, ens vam trobar unes 120 persones per a compartir el treball que un grup de 13 persones havíem estat realitzant com a continuïtat a la Jornada de política cultural municipalista del 27 de gener del 2019 a l’ Antic Teatre. (https://vimeo.com/channels/480205)

En aquella assemblea oberta a tothom, vam poder deliberar sobre la proposta que fèiem des del grup impulsor de la trobada perquè el teixit cultural de la ciutat de Barcelona, disposés d’un espai obert i inclusiu per al debat permanent i l‘impuls de polítiques culturals com seria un ParlaMent ciutadà de la Cultura de Barcelona.

Un parlament ciutadà, tal com vàrem explicar , és un espai no partidista de confluència, proposta, deliberació, cooperació i acció política d’ aquelles persones que actuen juntes per tal de fer de contrapès permanent als parlaments dels partits i les elits econòmiques, que sovint han instrumentalitzat i posat el sistema polític representatiu al servei d’una visió que redueix l’interès general als interessos financers i de mercat.

És un dispositiu per a la creació d’espais d’enfortiment de la cultura política que organitza sessions de deliberació per fomentar l’intercanvi d’ informació, la comunicació, la formació, el diàleg i la reflexió col·lectiva. Promou estratègies col.laboratives per enfortir les activitats i el suport a iniciatives de persones, entitats i col.lectius per incrementar-ne la incidència social i política.

El 11 de maig ( després d’ explicar a l’ assemblea en què consistia aquest dispositiu i com funcionava, i després d’ aclarir també els dubtes i escoltar les opinions contràries ) es va prendre l’ acord de crear aquest ParlaMent ciutadà de la Cultura de Barcelona amb l’ objectiu d’ obrir la possibilitat de fer política de manera cooperativa i inclusiva i incidir en els continguts i relat cultural de l’esfera pública en matèria de polítiques culturals.

Per aquesta raó, el grup impulsor va elaborar un document base per al debat que us tornem a adjuntar amb aquest e-mail i que és el document que posem a disposició de tots vosaltres perquè ens feu retorn amb les vostres al.legacions o ara ja , amb els vostres comentaris a la propera assemblea.

SOBRE QUINS APARTATS I SUB-APARTATS DEL DOCUMENT BASE HEM TREBALLAT ? :

Veureu que de tots els apartats que tenia el document base que vàrem compartir amb els assistents el 11 de maig,   posem en discussió només aquells que calia treballar individual o col.lectivament amb més temps i que són:

  • El punt 3. RESUM DE CONCLUSIONS DE LA JORNADA SOBRE POLÍTICA CULTURAL MUNICIPALISTA

Aquí, aquells que hi vàreu participar en el seu moment , o els que ara ho feu a través del link https://vimeo.com/314096160, podríeu fer les al.legacions corresponents als 7 punts de les conclusions, així com afegir aquells altres punts que considereu que falten.

  • El punt 4. PROPOSTES DEL GRUP IMPULSOR té 4 subapartats dels quals ja es van deliberar els subapartats 4.2 i 4.4 en l’ assemblea del 11 de maig i per tant ara caldria treballar sobre els altres dos restants :
  • Subapartat 4.1 PROPOSTA D’ EIXOS DE TREBALL PER AL RESCAT DE LA CULTURA.

Aquí es proposen 8 punts al que caldrà fer les al.legacions o observacions corresponents, així com afegir aquells altres punts que considereu necessaris.

  • Subapartat 4.3. IMPULS PER A LA CREACIÓ D’ UN OBSERVATORI CIUTADÀ MUNICIPAL DE LA CULTURA

COM HEM FET LES AL.LEGACIONS ?:

Us vam demanar que per facilitar la incorporació de les vostres al.legacions i comentaris i propostes al nostre document base, indiquessiu clarament a l’ inici a quin apartat , sub-apartat i quin el punt corresponent. Per exemple : <apartat 4, subapartat 4.1, punt 3 > .

Les al.legacions que hem rebut, les persones del grup impulsor , les hem incorporat a mode de “proposta a debatre” al document base, i en la propera sessió del ParlaMent ciutadà , aquells que les hagueu fet , tindreu el torn de paraula per argumentar-ho en públic i debatreu amb la resta d’ assistents. També aquells que no heu tingut temps de fer al.legacions però teniu coses a dir, podreu fer-ho directament a l’ assemblea.

QUANT DE TEMPS HI HAVIA PER A FER LES AL.LEGACIONS ?

Per tal que els membres del grup impulsor poguessim treballar en el document , vam demanar que ens les féssiu arribar al e-mail de pmcculturabarcelona@gmail.com abans del 28 de juny.

QUAN I A ON ES FARÀ EL PROPER PARLAMENT CIUTADÀ DE LA CULTURA DE BARCELONA?

La propera sessió de ParlaMent Ciutadà és el dilluns 8 de juliol a La SALA de l’ ESPAI FRANCESCA BONNEMAISON , a c/ Sant Pere Més Baix , 7. Allà es debatrà el document base i les vostres al.legacions i propostes , de 18.30 h a 20.30 h.

Us agrairem que en cas que us sigui possible venir el dia 8, ens envieu, a aquest mateix correu, una confirmació d’ assistència, per anar preparant la logística de l’ acte .

Tot i que el document base sobre el que es treballarà en aquesta comisió del ParlaMent ciutadà de la Cultura es centra en Barcelona, creiem que pot ser del tot fonamental que hi hagi persones d’ arreu. Moltes de les problemàtiques que s’ apunten en el document són estructurals a tots el país i per tant , creiem que les intervencions i col.laboracions des de fora de Barcelona poder ser molt oportunes i de gran valor estratègic .

De la mateixa manera , aquelles persones o entitats que tingueu possibilitat de contactar amb el vostre públic o entorns veïnals de persones interessades en la cultura , feu-lis ,si us plau, extensiu la convocatòria i compartiu amb ells el document .

QUIN SERÀ EL PROPER PAS?

El dispositiu del ParlaMent ciutadà no busca tant imposar una visió, com integrar al voltant d’una inquietud o objectiu, el màxim nombre de visions diverses que puguin sumar i esdevenir aliances per a les accions de transformació i millora de les polítiques culturals actuals. En aquest cas, i després d’ haver validat el 11 de maig la creació d ‘ aquest espai de pensament i accions col.lectives, el 8 de juliol es donarà allà, validesa al document base amb les al.legacions i modificacions que resultin del treball d’aquests mesos . Un cop revalidat el document , es procedirà a enviar-lo a les institucions públiques i a presentar-lo al govern de la ciutat, per tal d’ establir una sessió específica per a conèixer la seva voluntat o no de comprometre’s i implementar les mesures que els hi haurem traslladat.

QUI POT APROFITAR L’ ALTAVEU DEL PARLAMENT CIUTADÀ DEL 8 DE JULIOL PER A FER UNA CRIDA A UNA NOVA SESSIÓ PER A TREBALLAR UN NOU DOCUMENT O ACCIÓ COL.LECTIVA?

Al final de cada sessió de ParlaMent Ciutadà , s’ obre sempre un espai de temps per a que, qui ho hagi demanat prèviament, faci la presentació de la seva lluita o especificitat de problemàtiques que viu; o faci la crida a una acció col.lectiva; o també, faci la proposta de creació d’ un nou grup impulsor per a treballar un altre debat nou. El dia 11 de maig, per exemple, es va apuntar la possibilitat de treballar en el estatut de l’ artista i al final de la sessió seria un bon moment perquè es decidís si es fa i quines persones volen preparar el debat corresponent.

Moltes gràcies pel vostre interés i fins molt aviat ! Esperem les vostres al.legacions! Salutacions!

El grup promotor: Jorge Albuerne, Soren Evison, Pere Faura, Itziar González, Isma López de los Mozos, Maria Mathison, Montserrat Moliner, Sandra Navarro, Verónica Navas, Walter San Joaquin, Christina Schmutz , Txalo Toloza i Semolina Tomic.

Descàrrega el pdf aquí | http://parlamentciutada.cat | #ParlaMentCiutadà

Subscriviu-vos a la nostra newsletter