Festival INFLUX 2018 [vídeo a escena]
12 d'octubre

T A M O amb MARLÈNE JOEBSTL

Alpha Zéro

Perfor- mance
Divendres 12 d'octubre a les 20:00
Durada: 58 min
Entrades: 6 euros ONLINE i TAQUILLA
Comprar
entrades

Arts escèniques audiovisuals

TAMO: veu / performance / videoart
Marlène Joebstl: dansa Butoh / performance

https://www.facebook.com/TaMo-TuMa-125390020839003/

https://www.facebook.com/marlene.buto

PROGRAMA:

11 d’octubre 2018. 20h
BLOOD QUARTET
LES AVENTURES DEL PRÍNCEP ACHMED
Concert audiovisual 65 min
[+ info]

12 d’octubre 2018. 20h
T A M O amb MARLÈNE JOEBSTL
ALPHA ZÉRO
Veu / dansa / vídeo 58 min
[+ info]

13 d’octubre 2018. 20h
VERA LIVIA GARCÍA & ALESSANDRO OLLA
AQUÍ, NO AHORA
Performance / música / vídeo 45 min
[+ info]

14 d’octubre 2018. 19h
CABOSANROQUE
SOUS LES VIOLONS, LA PLAGE
Instal·lació sonora interactiva / vídeo 120 min
[+ info]

Organitza Habitual Video Team
amb la col·laboració de Antic Teatre i Ajuntament de Barcelona. ICUB

www.influxfestival.org

www.habitualvideoteam.org

Una cantant, una ballarina i una pantalla. Una ciutat morta, diàlegs de sords, éssers humans o humans programats? La paradoxa entre el ser i el voler ser lliure. Superposició d’imatges a la pantalla i en viu. Consciència fútil. Sentits contradictoris. Paraules buides. Pantalla o vida. Un collage de text i imatges, de cos i veu, i d’improvisació.

T A M O
Mèxic / Anglaterra. TAMO aka Almavoxlabo és una artista multimèdia que canta des de 1986. S’ha dedicat a la investigació sonora versàtil i experimental usant la seva veu en diversos registres, expressions i colors. És per això que se l’ha descrit com a “pintora de sons”. Ha fet gires internacionals amb els seus projectes Le Doux Parfum i Ànima Tadema, i ha actuat en temples de la música alternativa com la Knitting Factory (Nova York), Tacheles (Berlín), Les Foufounes électriques (Mont-real), Jazz Festival Willisau (Suïssa), On the Edge (Ottawa), Botanique (Brussel·les) i en concerts produïts per G3G a Barcelona.

En els seus projectes de new music treballa amb Hans Koch, Martin Schütz, Michel Wintsch, Elliott Sharp i, en una línia més jazzística, a Nova York amb Tyler Mitchell, Craig Harris, Abiodun Oyewole, Marvin Horne i Dennis Davis. A Mèxic treballa amb Hernán Hecht i Ken Bassman. Des del 2001 TAMO es dedica a la creació d’instal·lacions de videoart en les quals canta. Ha presentat els seus projectes multimèdia Big Nowhere, Adrenalin i Back to Paradise al Festival Baltoscandal (Estònia), al Teatre Pushkin (Sant Petersburg), al Centre d’Arts Escèniques Arsenic (Lausanne) i a Mèxic DF.

MARLÈNE JOEBSTL
França / Àustria. Coreògrafa, ballarina, professora de dansa, directora i actriu. Es forma en l’art teatral amb Jacques Lecoq a París (1998) i amb Philippe Gaulier a Londres (2000). Estudia dramatúrgia amb Michel Azama (2001). Crea el seu primer solo LIMIT per el FIU de Salamanca. Durant aquesta creació troba la dansa Butoh amb Yumiko Yoshioka (2002), i és una revelació: el Butoh se situa entre el teatre i la dansa, un camí artístic expressiu de llibertat escènica. Crea FEM, un solo influït pel Butoh, tant en els moviments com en l’escriptura poètica. Segueix la seva formació en dansa a diferents ciutats del món com Tokio, Berlín, Nova York, amb Yoshito Ohno, Daisuke Yoshimoto i Atsushi Takenouchi. Crea diversos solos i coreografies de grup. Empesa

Pels seus mestres, Marlène comença a desenvolupar la seva pedagogia des de 2007, amb tallers regulars de dansa Butoh a París i a Barcelona.


Cinquena edició del festival INFLUX [vídeo a escena], dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
INFLUX vol potenciar els creadors que utilitzen el vídeo i el món digital com a eina fonamental d’expressió artística en les seves propostes escèniques. Abraça la feina d’artistes visuals, músics, poetes, ballarins, performers o creadors escènics que es mouen en aquests espais fronterers i híbrids. Els protagonistes d’aquesta edició seran Blood Quartet, TAMO amb Marlène Joebstl, Vera Livia García & Alessandro Olla i CaboSanRoque.

INFLUX vol ser una plataforma estable que doni projecció als creadors locals vinculats a la ciutat de Barcelona i per extensió a Catalunya, però també oberta a artistes d’altres llocs. Vol contribuir a oferir una visió polièdrica sobre la diversitat de la creació contemporània.


Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la promoció d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org

Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX: www.influxfestival.org.

Una altra branca és la documentació videogràfica d’actes culturals vinculats sobretot amb la música i la poesia experimentals. L’any 2012 posa en marxa el projecte SUMMA per convertir aquest patrimoni audiovisual (més de 1000 gravacions) en un arxiu videogràfic online d’accés públic: www.summa-hvt.org.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter