Coproducció 2014

Soren Evinson

Homenatge a l’Idiota

.
Durada: 55 min

Texts, dramatúrgia i performer: Soren Evinson:
Performer: Bernat de Gispert:
Llums i so: Pablo Gisbert

Produït per Transit Projectes i Antic Teatre en el marc del projecte Liminal GR

Pilar Cruz i Marc Roig, comisaris del projecte

A finals del segle passat Lars Von Trier va reclamar la figura de l’idiota com a posició política. La incapacitat de presentar-se en l’esfera pública és una de les definicions de l’idiotisme. Però actuar conscientment com un idiota és insultar i subvertir la nostra identitat social i política. Triar ser un idiota és clamar contra la comercialització de la nostra intimitat.
Dos performers, un amb discapacitat física i mental i un altre aparentment normal, s’encaren a l’idiotisme sota aquest test escènic absurd, tonto, imbècil, i carregat d’entusiasme inútil. Públic i performers estaran irremeiablement condemnats a provar les seves intel·ligències.
Aquest espectacle no pretén fer teatre social, ni reclama un espai per als discapacitats ni res de tot això. Aquests dos vénen aquí a fer coses estúpides, i en cap moment pretenen perdre la serietat del tema.


El Soren Evinson va estudiar Art Dramàtic a l’Institut del Teatre. A Londres realitza un Master (MA Advanced Theatre Practice) a Central School of Speech and Drama on rep Matrícula d’Honor. Col·labora amb l’Oreet Ashery, la Karen Christopher, el Michael Thomas, i la Rosa Muñoz entre d’altres. Està ultimant When The Stories Hit The Fan juntament amb la Claire Thill i l’Irene Wernli i col·labora com a músic en diversos projectes.

El Bernat de Gispert treballa al centre per discapacitats ATAM. Va ser alumne d’en Soren Evinson entre 2007–10 en un taller de teatre per discapacitats. Al 2012 el Soren truca al Bernat i a la seva família per proposar-los aquest projecte. El Bernat continua anant al taller de teatre cada setmana.


 

>>> Veure Soren Evinson Homenatge a l’Idiota (OBRA COMPLETA)

Per veure el vídeo de l’espectacle complet, sol·liciteu la contrasenya per correu electrònic a anticteatre@anticteatre.com.

Visualització reservada a professionals.

 

Subscriviu-vos a la nostra newsletter