Dins del 8È FESTIVAL SÂLMON<
6-9 de febrer

RUBÉN RAMOS NOGUEIRA

Schumann amateur

8È FESTIVAL SÂLMON<
Dijous 6 de febrer a les 20:00
Divendres 7 de febrer a les 20:00
Dissabte 8 de febrer a les 20:00
Diumenge 9 de febrer a les 20:00
Durada: 75 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Divendres 7: DEBAT POST-FUNCIÓ
a càrrec d’Agost Produccions

AQUEST ESPECTACLE UTILITZA LLUM ESTROBOSCÒPICA

Creació i direcció: Rubén Ramos Nogueira
Intèrprets: Núria Lloansi, Rubén Ramos Nogueira, Ariadna Rodríguez i Gemma Llorens
Música en directe: Clara Schumann, Robert Schumann i Johannes Brahms
Text: Rubén Ramos Nogueira
Disseny d’il·luminació i direcció tècnica: Antoine Forgeron
Traducció: Núria Rodríguez
Fotografia: Dorothee Elfring
Gràfica dossier: Quim Deu
Producció i distribució: Olga Álvarez

Produit per: Antic Teatre

Coproducció: Festival TNT i el Konvent de Berga

Col·laboració: L’Estruch, Casa Orlandai, La Poderosa y nyamnyam

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Agraïments: Gema Ramos Nogueira, Elena Nogueira Núñez, Bautista Ramos Portea, Beatriz Nogueira Núñez, Antonio Álvarez Fernández, Amable Álvarez Fernández, Bárbara Mingo Costales, Óscar Cornago, The Dartington Piano Trio, Mònica Pérez Serrano, Stephen Nachmanovitch, Katie Lakner, Matthias Henke, Elizabeth Subercaseaux, Luis Ángel de Benito, Iris La Salvia, Richard Stokes, Claudio Colombo, Daniel Baremboim, Ursula Anders, Friedrich Gulda, Pablo Gisbert, Tomàs Aragay, Fernando Gandasegui, Iñaki Álvarez, Nilo Gallego, Silvia Zayas, Cor Lieder Càmera, Al Ras petit Festival, Jordi Plana, Manoli Mansilla i Teatron

http://www.fuga.es/

#SchumannAmateur
#ClaraSchumann

https://salmon-dance.com/

Un paio que toca el piano obsessionat amb la Clara Schumann, pianista i compositora nascuda fa dos-cents anys. Una actriu que balla i a penes parla. Una violinista i una cellista que s’ajunten per a muntar un trio. Un il·luminador que es pren unes vacances de la mediocritat amb la que s’enfronta a diari.

El tercer episodi d‘AMATEUR, després dels dedicats a Orlando Gibbons i a les Variacions Goldberg, «qüestiona les jerarquies i les convencions del món de la cultura, l’art i el treball en relació amb la seva construcció pública. A través d’una pràctica que s’exposa obertament entre la creació artística i la necessitat vital, entre la cultura i el gaudi, obre un territori de reflexió, percepció i intercanvis que respon abans a un impuls personal i compartit, quelcom potencialment a l’abast de qualsevol, que a una moda artística o corrent cultural imposada». Óscar Cornago, investigador del CSIC.


RUBÉN RAMOS NOGUEIRA (Santa Coloma de Gramenet, 1973)
Escritor, periodista, músic i performer.
Es dedica a les arts en viu, la música i l’escriptura. La seva sèrie de performances AMATEUR pretén reivindicar la pràctica musical per part dels no professionals. Ha publicat dos llibres de ficció: Master (2013) i Punk cursi (2018). Dirigeix Teatron, mitjà digital de referència dins l’àmbit de les arts en viu, on desenvolupa una ininterrompuda activitat periodística des de fa més de deu anys. Forma part del grup de música electrònica Novios juntament amb Pablo Gisbert. Viu a Barcelona.


Per segon any consecutiu i en mediació amb el Graner, l’Antic Teatre acull dues de les propostes que formen part del l’8a edició del festival d’arts vives SÂLMON.

Entre el 6 i el 16 de febrer, l’Antic mostra dues coproduccions: Schumann Amateur de Rubén Ramos Nogueira (estrena a Barcelona rere el pas pel festival TNT) i Faustino IV o 126 cavalls de Sergi Fäustino (estrena absoluta).

Subscriviu-vos a la nostra newsletter