Producció pròpia 2015

Projecto Artístico Comunitario del Antic Teatre con vecinas y vecinos del Casc Antic

Rtime en el temps

.
Durada: 50 min

Interpretació: Aurora Roig, Nuria Gracia, Pilar Bajo, Teresa Peiró, Pepita Bustamante, Mª Carme Rodriguez, Carmen Peaguda, Pilar Bayod, Emilia Martín, Jonatan Ballester, Maria Isabel Gutierrez, Loli Lorenzo, Quim Cabanillas y Isabel Ollé
Direcció: Isabel Ollé i Quim Cabanillas
Foto: Alessia Bombaci

Coproducció: Antic Teatre i Grec 2016 Festival de Barcelona

Amb la colaboració de: Ajuntament de Barcelona (Disricte de Ciutat Vella), Casal de Gent Gran del carrer Comerç, Convent de Sant Agustí, Artistas colaboradores de l’Antic Teatre

www.tea-tron.com/projecte-comunitari 

Desde finals del 2011 l’Antic Teatre està desenvolupant un projecte comunitari amb el veïnat del seu barri més immediat, el barri del Casc Antic de Barcelona.

Aquest projecte consisteix en realitzar un treball artístic de creació escènica amb la comunitat de gent gran que viu a prop de l’Antic Teatre, per tal de recuperar la memòria de cada una d’aquestes persones en relació a aquest espai i les seves arrels en el barri de Sant Pere, i Santa Caterina de Barcelona. Amb això es pretén fomentar la participació i visibilitat de la gent gran en les manifestacions culturals del barri, així com el foment de la cooperació intergeneracional i de relació i cohesió entre les diferents persones grans que l’habiten. Considerem aquests objectius molt necessaris ja que aquest col·lectiu és un dels més afectats per la gentrificació i per les polítiques neoliberals, que abandona a moltes persones grans (després de tota una vida de treball) en la pobresa, la solitud, l’assetjament immobiliari i l’oblit.

L’eina artística que s’utilitza per treballar amb aquest col·lectiu és la dansa, ja que permet conèixer el propi cos, tenir-ne cura a nivell de salut, aprenent a respirar correctament i a moure’s a l’espai amb seguretat.


El projecte comunitari de l’Antic Teatre amb els seus veïns consisteix en la realització de tallers de dansa i moviment dirigits a la gent gran i la presentació de mostres artístiques de forma regular durant l’any. Amb això es fa accessible el llenguatge i l’expressió artística de la dansa, amb els beneficis que pot tenir en relació a la inclusió i cohesió social. De la mateixa manera es fan més visibles les necessitats i formes d’expressió de la gent més invisible del nostre barri: la gent gran.

El projecte també inclou diferents activitats per a fomentar la relació intergeneracional, entre els més grans i els més joves del barri.

Isabel Ollé i Quim Cabanillas
Ens coneixem l’any 2010 en unes sessions de Shiatsu com a pacient i Shiatsu-Shi. Des de la primera sessió percebem un punt d’unió entre les nostres disciplines: el centre com a origen del moviment. D’altra banda, el coneixement i l’experiència de tots dos sobre el moviment, Isabel Ollé (dansa) i Quim Cabanillas (arts marcials) fa que sigui més fàcil de posar en pràctica el concepte. D’aquí prenem junts el nostre camí professional creant QuimBel-do i apropant el moviment i la dansa a persones de totes les edats i caires potenciant les vessants més creatives.

Dirigim artísticament des de l’any 2011 els projectes artístics comunitaris de l’Antic Teatre. Col.laborem amb l’Ateneu de les Arts de Viladecans i el nostre treball també ha estat produït en un projecte de col.laboració entre el Festival Al Carrer de Viladecans i la Fira Mediterrània de Manresa.


 

>>> Veure Projecte Artístic Comunitari amb les veïnes i veïns del Casc Antic Rtime en el temps (OBRA COMPLETA) 19/01/17

>>> Veure Projecte Artístic Comunitari amb les veïnes i veïns del Casc Antic Rtime en el temps (OBRA COMPLETA) 19/07/16

>>> Veure Projecte Artístic Comunitari amb les veïnes i veïns del Casc Antic Rtime en el temps (OBRA COMPLETA) 25/07/14

>>> Veure Projecte Artístic Comunitari amb les veïnes i veïns del Casc Antic Rtime en el temps (OBRA COMPLETA) 22/11/13

Per veure els vídeos de l’espectacle complet, sol·liciteu las contrasenyas per correu electrònic a anticteatre@anticteatre.com.

Visualització reservada a professionals.

 

Subscriviu-vos a la nostra newsletter