5-8 maig 2022

Núria Andorra i Manel Salas

Destil

Dijous 5 de maig a les 20:00
Divendres 6 de maig a les 20:00
Dissabte 7 de maig a les 20:00


>>> suspès <<<
Diumenge 8 de maig a les 20:00
Durada: 60 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Dijous i diumenge, representació de Manel Salas Palau, Nuria Andorrà

Divendres, representació de Nuria Andorrà, Aimar Pérez Galí, Almudena Pardo Teixeiro

Divendres, representació de Manel Salas Palau, Àlex Reviriego, Tom Chant

Espais de residència: Unió Social de Flix (Tarragona), L’Estruch. Fàbrica de creació de les arts en viu (Sabadell)

Producció i distribució: Escenapart

http://nuriaandorra.com/destil/

 

Destil és una peça multidisciplinar en la que Manel Salas Palau i Núria Andorrà mostren el seu resultat del procés de destil·lar la interacció de les dues arts.

Descrivim el procés artístic de la peça a través del concepte de «destil·lació»: arribar a l’essència de cada forma d’art per a poder-les fusionar creant-ne una d’única.

Destil ve del procés de «destil·lació»: mètode de separació  de substàncies químiques basat en les diferents volatilitats que presenten cadascuna. Aquest procés s’utilitza per purificar els components d’una mescla.

L’escenografia passa a ser els elements que els permeten viatjar entre moviment i so, i que uneixen el gest amb la sonoritat. Una mescla d’objectes sonors que donen espai perquè la música dansi i el moviment sigui so.

Aquest procés de destil·lació serà un procés obert on invitaran a altres artistes, tant la nit del divendres amb com la nit del dissabte, per compartir i experimentar nous components per trobar noves essències. Divendres, amb Aimar Pérez Galí i Almudena Pardo Teixeiro, i dissabte, amb el Álex Reviriego i Tom Chant.


Núria Andorrà (nuriaandorra.com). Percussionista contemporània, improvisadora i compositora. De formació clàssica i contemporània, però sempre bevent d’altres fonts d’inspiració. Núria proposa un univers on les imatges, el so i el cos s’uneixen per transmetre en igualtat les mateixes emocions i crear des de la interdisciplinarietat.

El seu espectacle interdisciplinari Constel·lacions ha rebut els premis: Premi Puig Porret del Mercat de Música Viva de Vic 2019, Premi especial Zirkólika 2020, Premio “Alícia” de l’Acadèmia de la Música Catalana.

Ha tocat amb els músics Agustín Fernández, Fred Frith, Lê Quan Nihn, Joëlle Léandre, Zlatko Kaučič, Rafał Mazur, Mats Gustafsson, Pablo Ledesma, Nate Wooley, Ingar Zach, Frances-Marie Uitti, Joe Morris, Tom Chant, Yasmine Azaiez, Anne-Liis Poll, Nuno Rebelo o Christiane Bopp; i amb els ballarins Julyen Hamilton, Manel Salas, Constanza Brncic, Andrés Corchero o Iris Heitzinger. També ha treballat amb Carles Santos, Hèctor Parra, Matmos i en diferents espectacles interdisciplinaris.

És professora d’improvisacio a l’ESMUC – Escola Superior de Música de Catalunya i al conservatori de Reus, i imparteix workshops a diferents conservatoris superiors d’Europa. És directora artística de MontMusic Festival i del MontMusic Esemble.

Manel Salas Palau (Barcelona, 1980. Després d’estudiar Educació Física, va començar la seva carrera ballant, ensenyant i coreografiant hip-hop. El seu interès per la dansa el va portar a estudiar mim, butoh, acrobàcia i improvisació. El 2008 es va llicenciar en dansa contemporània a Codarts, Conservatori de Dansa de Rotterdam. Des de llavors ha estat ensenyant i ballant amb diferents companyies, projectes i coreògrafs de tot el món, com Paper Tiger (Xina), Julyen Hamilton (Anglaterra), David Zambrano (Bèlgica), Àngels Margarit (Espanya), Arno Schuitemaker, Edita Braun (Àustria), CobosMika Company (Espanya), Ramon Oller (Espanya), Jasmine Morand i molts més. Des de fa poc viu a Suïssa i ensenya internacionalment, col·laborant amb altres artistes i desenvolupant el seu propi treball, amb gires a la Xina, Rússia, Holanda, França, Suïssa i Espanya. Manel va ser honrat amb un premi cultural de la ciutat i el cantó de Zuric el 2020.

Aimar Pérez Galí desenvolupa la seva pràctica artística des de la composició, la pedagogia, la investigació i l’escriptura. Actualment està aprenent horticultura i a tocar el piano.

Almudena Pardo Teixeiro (Barcelona, 1982) balla des dels tres anys i fins a avui dia. La seva formació engloba música i diferents registres de dansa. Com a pràctica de moviment, l’interessa la composició a temps real.

Àlex Reviriego toca contrabaix, orgue i electrònica. Com a contrabaixista, amb un gran domini de les tècniques esteses i l’explotació tímbrica de l’instrument, ha participat en un gran nombre de formacions de música contemporània, experimental i de lliure improvisació. És membre estable de les formacions Phicus, Inhumankind, Ràdium i Möhit, entre d’altres, i és un dels músics més actius i sol·licitats de l’escena de música experimental nacional. El seu estil àrid i ple d’arestes es pot escoltar a dotzenes d’àlbums publicats a diferents segells d’àmbit internacional i a gran varietat de configuracions en directe, des del solos fins als grans ensembles i orquestres. La seva versatilitat l’ha portat a treballar en estils tan diversos com el black metal, la composició contemporània, el folk experimental o l’electrònica ambient.

Tom Chant és saxofonista, improvisador i compositor. Ha estat actiu al món de la música improvisada durant més de 25 anys i ha tocat amb músics com Otomo Yoshihide, Eddie Prévost, Steve Beresford o Ferran Fages entre molts altres, especialment a Londres, on va créixer, i a Barcelona, on ha viscut durant els últims 15 anys. Sobretot està interessat a escoltar i a com això pot influir a les eleccions de tocar i expressió.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter