21-23 febrer 2025

Cía.Nisham + El salón de los invisibles

Dformadxs + #OmniaVanitas

1 sessió 2 espec- tacles
Divendres 21 de febrer a les 20:00
Dissabte 22 de febrer a les 20:00
Diumenge 23 de febrer a les 20:00
Idiomes: castellà
Durada: 35 minuts + 45 minuts
Edat recomanada: +14 anys
Atenció: als espectacles es fa ús d'una màquina de fum i d'una màquina de bombolles
Entrades: 15 euros ONLINE // 17 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

 

Dformadxs de la Cia Nisham
Creació, direcció artística i coreografia: Nia Torres
Intèrprets / ballarin*s: Eva Rosinach, Jorge Castro Batista, Bruno Julien Klewzyc i Nia Torres
Música: Juan Grajales, Siete Catorce, Bwoy de Bhajan i Sinjin Hawke
Il·luminació i disseny: Toni Morales Vargas i Olga Álvarez
Maquillatge: Paula Rodriguez i Catalina Càceres
Imatge i vídeo: Joseph Merrick i Marc Costa

https://nishamciaprod.wixsite.com/cianisham
@nia_torres @cia.nisham @evarosinach @j.juggdan @hopbcn
@lestruchfabricadecreacio @centrecivicbarceloneta @ccsantmarti @fabraicoats.fabricadecreacio @fabraicoatsbcn
#urbandance #movement #hybridscene


 

#OmniaVanitas de El salón de los invisibles
Dramatúrgia i direcció: El salón de los invisibles
Escenografia i vestuari: El salón de los invisibles
Espai sonor: Arnau Montserrat
Coreografia i interpretació: Nía Torres
Amb la col·laboració de: Uxia Pérez Dios y Montse Álvarez Capella
Fotografia: Fran Ruíz i El salón de los invisibles
Maquillatge: Luigi Prisco
Producció executiva: El salón de los invisibles i Teatre EÒLIA

https://salondelosinvisibles.org/
https://www.instagram.com/salondlsinvsibles/
#omniavanitas

Del 21 al 23 de febrer de 2025, en una mateixa sessió, dues companyies presenten els seus espectacles de manera consecutiva. En primer lloc, Dformadxs de la Cia Nisham i, a continuació, #OmniaVanitas de la companyia El salón de los invisibles


Cía Nisham – Dformadxs

 

Dformadxs. Com a subjectes polítics pertanyents a una comunitat social, experimentem situacions desagradables i patim estats de total fragilitat i vulnerabilitat a nivell físic i emocional. Presentem un “ésser dissident” que experimentarà, al llarg del seu recorregut i desenvolupament, una construcció de si mateix/a, prenent consciència de tota la construcció/manipulació que exerceix el sistema hegemònic, patriarcal sobre la seva ment i el seu cos. Una matèria mutable i “perfomàtica” que es (de)formarà i es (de)construirà de nou. << Cadascú crea la seva identitat a partir d’un fons híper-cultural de formes i pràctiques de vida. Anònim, (2019)>>.

Nisham és una companyia de danses urbanes híbrides, dirigida per Nia Torres i fundada el 2020. Ha fet gires pel territori nacional i internacional. Rep suports a la creació per part de: el Centre Cívic de la Barceloneta, la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, la plataforma Hop Bcn i l’Estruch de Sabadell, entre altres. El 2022 creuen l’Atlàntic per fer una gira per diverses fires de Llatinoamèrica, recolzats per IBERESCENA i les ajudes PICE – MOBILITAT 2023. Les seves propostes aborden qüestions sobre les identitats sexe-gènere, la salut mental, la transformació, la provocació social, i qualsevol tipus de pregunta que pugui emergir en els processos creatius, posant al cos com a vehicle i motor principal d’experimentació i materialització d’aquestes inquietuds.


imatge Cia Nisham: Joseph Merrick (@buenaramones)


+


El salón de los invisibles – #OmniaVanitas


>>> Feu clic a la imatge per veure el vídeo >>>

#OmniaVanitas és un clickbait, una distòpia tecno-consumista que es precipita vertiginosament cap endavant recreant la dispersió actual, la diversió com a entreteniment i dissuasió política, i la híper-estimulació neurològica a la qual ens sotmetem voluntàriament cada dia. Mitjançant la repetició i juxtaposició contínua d’imatges, sons, moviments i paraules es posa en evidència la banalitat i la megalomania autodestructiva d’un nou Promete@ narcisist@ i hipermotiv@t encadenat al ritme frenètic de les novetats tecnològiques i de les sacsejades dels likes.

El salón de los invisibles és una associació de formació plàstica creada el 2018 per Maria de Prada (dramatúrgia i direcció) i David Rovirola (dramatúrgia, escenografia i execució plàstica). El Salón intenta associar-se en cada peça amb creadors, col·laboradors i especialistes en diferents llenguatges artístics, especialment la música i la dansa. Maria de Prada és llicenciada en història de l’art per la Universitat de Barcelona i en direcció i dramatúrgia teatral per l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia. Realitza el seu últim curs de dramatúrgia i direcció a l’Escola Superior d’Arts Aplicades (ADK) de Ludwigsburg (Alemanya). El 2018 coneix a Berlín a David Rovirola, pintor autodidacta fins als 25 anys, que entre el 2005 i el 2008 es desenvolupa artísticament gràcies als Seminaris d’Art realitzats per l’artista conceptual i escultor Antoni Llena a la Universitat de Girona. El 2019 funden El Salón de los Invisibles amb la qual creen quatre peces: Atrabilis (sobre la depressió), #OmniaVanitas (sobre el burnout i el dèficit d’atenció), Re-view (coproduïda pel Festival Píndoles, on explora la nomofòbia i amb la qual actualment estan de gira per teatres i instituts), i Popol Vuh (estrenada al teatre Nu i a Chiapas, Mèxic, en el marc del XI Festival Internacional de Teatre Otras Latitudes). Col·laboren en la dramatúrgia, dispositiu escènic i estètica per a altres companyies com las maleantes (assentada a Berlín) en la seva performance de carrer titulada Caprice (basada en la sèrie dels Caprichos de Goya) i amb la companyia de dansa Nishelma en la seva nova peça O-kulto sobre la identitat de gènere.


imatge El salón de los invisibles: Fran Ruíz

Subscriviu-vos a la nostra newsletter