Un concert a cavall del silenci i l’escolta; del galop i el ritme; del gest i l’estrèpit.
Una performance que intenta detenir el temps, deixant-lo en suspensió en el salt, just abans de tocar el terra.
Una invocacoó a Ziska de Trochknow qui, abans de morir, ordenà als soldats que el seu cos fou escorxat per preparar un tambor el soroll del qual escampés el terror entre els enemics.
————-
Paulina Chamorro sobre la pieza en Teatron, libre comunidad de artes vivas:
«Nilo Gallego instala en la escena un cuerpo medium formado por el tambor y él mismo, con el que vehicula vibraciones corporales y agitaciones rítmicas, formando melodías invisibles que activan nuestra imaginación sonora.
Todo lo que Nilo deja ver y oír realmente no está presente más que como una invocación, como un llamado a imaginar y producir nuestro propio sonido. Toda la performatividad se articula como un conjuro íntimo para hacer vibrar la piel de un animal, ese animal de color verde, instalado como un tótem en medio del escenario que, como objeto sagrado, parece estar dispuesto a romperse en relámpago.
El cuerpo de Nilo transfigura su corporalidad humana a la de un animal que aúlla sobre una superficie que se agita.
¿Quién hace sonar a quién en Drum Invocation?»
Nilo Gallego és músic i realitza performances en les quals l’experimentació amb el so és el punt de partida. En els seus treballs, que sempre tenen un component lúdic, busca la interacció amb l’entorn i el quotidià. Toca la bateria, percusió i electrònica. A més, realitza la creació musical i el disseny d’espais sonors per a companyies de teatre i dansa contemporània, forma part del col·lectiu experimental d’acció Orquestina de Pigmeos junt amb Chus Domínguez i col·labora habitualment amb creadors com Silvia Zayas, Alex Reynolds, la companyia Societat Doctor Alonso, Luz Prado, Vito Gil-Delgado, Amalia Fernández, Arantxa Martínez, Julián Mayorga, Raúl Alaejos o Elena Córdoba.