Què passaria si en comuniquéssim amb els nostres familiars sense utilitzar el llenguatge? Quins mecanismes es posarien en joc? Com es modificarien els nostres gestos més quotidians? Una família balla és un projecte escènic que explora la possibilitat de distorsionar els rols que sostenen la institució familiar a través de la dansa i del cos. Dos pares i dues filles es troben en escena i inventen nous codis de relació entre elles, esquarteren el context en el qual aquests rols s’han constituït, desmunten la institució. La Transició espanyola, la relació pare-filla, el que entenem per masculinitat, el nou feminisme, l’herència, els processos de producció artístics, el Rei Lear, els Sinatra…. Tots ells són els temes que edifiquen aquesta peça experimental entorn de la família i el seu significat més enllà de l’àmbit privat.
Mariona Naudin és treballadora de les arts vives i s’ha format i treballat a Barcelona, Berlin i Argentina. Ha participat en projectes col.lectius (Retrospectiva, de Xavier Le Roy) i ha creat peces en solitari (VIP, Homenaje a Severiano Naudin). Durant els darrers anys ha desenvolupat projectes propis que s’han pogut veure en diversos teatres i festivals de Catalunya (Una familia balla TNT 2015, Mos Maiorum TNT 2016). Actualment és artista resident al Graner i forma part del col.lectiu ARTAS, vinculat a La Poderosa. El seu treball parteix de la recerca entorn el cos, l’antropologia i la paraula.
Mònica Almirall Batet és llicenciada en Art Dramàtic per l’Insitut del Teatre de Barcelona. L’any 2008, juntament amb Albert Pérez i Miquel Segovia, engega un projecte artístic basat en la creació col·lectiva que acaba convertint-se en la companyia Atresbandes. Com a creadora i intèrpret ha participat en els muntatges de la companyia, presentats en diferents sales i festivals europeus: El Señor Arreglos (2008), A l’altra banda/De l’autre côté (2011), Solfatara (2012), Locus Amoenus (2014) i ALL IN (2016).Tanmateix, ha col·laborat com intèrpret amb d’altres col·lectius i creadors escènics com La Veronal, El Conde de Torrefiel, Projecte NISU, RRR Roger Bernat i Centaure Produccions.