10 febrer 2022

Núria Andorrà

Liudas Mockūnas (saxophone) & Núria Andorra (percussion)

Dijous 10 de febrer a les 20:00
Durada: 60 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Liudas Mockūnas, saxòfon

Núria Andorrà, percussió

http://nuriaandorra.com/

#freeimpro
#experimentalmusic

Liudas Mockūnas i Núria Andorrà, després de col.laborar en formacions mes grans, es troben per primera vegada a l’escenari a duo. Crearan un univers de sonoritats que conviden al viatge.


Núria Andorrà
Percussionista contemporània, improvisadora i compositora. De formació clàssica i contemporània, però sempre bevent d’altres fonts d’inspiració. Núria proposa un univers on les imatges, el so i el cos s’uneixen per transmetre en igualtat les mateixes emocions i crear des de la interdisciplinarietat.

El seu espectacle interdisciplinari Constel·lacions ha rebut els premis: Premi Puig Porret del Mercat de Música Viva de Vic 2019, Premi especial Zirkólika 2020, Premio “Alícia” de l’Acadèmia de la Música Catalana. 

Ha tocat amb els músics Agustín Fernández, Fred Frith, Lê Quan Nihn, Joëlle Léandre, Zlatko Kaučič, Rafał Mazur, Mats Gustafsson, Pablo Ledesma, Nate Wooley, Ingar Zach, Frances-Marie Uitti, Joe Morris, Tom Chant, Yasmine Azaiez, Anne-Liis Poll, Nuno Rebelo o Christiane Bopp; i amb els ballarins Julyen Hamilton, Manel Salas, Constanza Brncic, Andrés Corchero o Iris Heitzinger. També ha treballat amb Carles Santos, Hèctor Parra, Matmos i en diferents espectacles interdisciplinaris.

És professora d’improvisacio a l’ESMUC – Escola Superior de Música de Catalunya i al conservatori de Reus, i imparteix workshops a diferents conservatoris superiors d’Europa. És directora artística de MontMusic Festival i del MontMusic Esemble.

Liudas Mockūnas
Ha dedicat  la major part del seu temps a actuar amb diversos grups internacionals. És un intèrpret i compositor versàtil, fet que li aporta una interpretació magistral i composicions intrigants. El seu idioma «natural» és una barreja explosiva de free jazz, lirisme i expressionisme combinat amb tècniques d’interpretació molt poc convencionals. La seva exploració en profunditat de les propietats del so i de les possibilitats de les sèries harmòniques condueixen a un enfocament innovador i personal de les tècniques de la interpretació del saxòfon. Això li permet fugir de les convencions estilístiques i formar un estil totalment original, distingit per la multifònica, les descàrregues expressives de so, les flexions i els efectes sonors inusuals. Format com a músic de jazz i clàssica, Liudas Mockūnas té una profunda comprensió i un coneixement pràctic d’ambdós camps, els límits dels quals travessa d’anada i tornada en les seves composicions.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter