Producció 2022

Grup artístic comunitari de l’Antic Teatre amb l’acompanyament professional de Marta Galán Sala i Montserrat Iranzo i Domingo

Les vedettes

.

EN GIRA: 

2022
22-24/07 | Festival GREC 2022 – Antic Teatre (Barcelona)

2023
20-22/04 | Antic Teatre (Barcelona)

 

Grup artístic comunitari de l’Antic Teatre amb l’acompanyament professional de Marta Galán Sala i Montserrat Iranzo i Domingo.

Creació i interpretació: Veïns i veïnes del projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre (Aurora Roig González, Emilia Martín Moreno, Maria Isabel Gutiérrez, Jonathan Carrilero Ballester, Enrique Ibáñez,  Mercè Martínez, Mari Cruz Paván, Francesca Navarrete, Yolanda Prieto, Montserrat Cussó, Laura Alonso, Nélida Ester Díez)
Acompanyament terapèutic i transmissió coreogràfica: Montserrat Iranzo i Domingo
Enregistrament i edició de vídeo: Abel Montes
Adaptació, composició musical i disseny de so: Pau de Nut
Disseny d’il·luminació i coordinació tècnica: equip tècnic de l’Antic Teatre amb l’assessorament de l’Ana Rovira
Assessorament espai escènic i recursos plàstics: Nicolás Spinosa
Estudiants d’Eòlia: Mireia Obregon, Julia Turu, Marina Garcia Galán i Sol Carner
Coordinació i direcció del projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre: Marta Galán Sala i Montserrat Iranzo i Domingo
Acompanyament en la gestió, la producció i la comunicació: Antic Teatre

https://www.anticteatre.com/projecte-artistic-comunitari

 

UNA PROPOSTA DE L’ANTIC TEATRE
AMB EL SUPORT DEL GREC 2022 FESTIVAL DE BARCELONA

Amb el suport de:

Els musicals nord-americans van marcar tota una època per als i les habitants dels països que, a l’altra riba de l’Atlàntic, vivien vides ben diferents de les que es veien a la pantalla. Però, i si aquell món fascinant amagava mecanismes de dominació política i econòmica adreçats a diluir la lluita de classes? Aquest és un dels interrogants que serveixen de punt de partida de la nova experiència escènica amb els veïns i veïnes de Ciutat Vella que formen part del projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre. En aquesta ocasió, posen en relació els seus relats de vida amb les imatges, fastuoses i optimistes, del món glamurós imaginat per Bob Fosse. Les històries personals dels i de les participants neixen a partir de l’anomenada “arqueologia del quotidià”, una metodologia que proposa la recuperació de la memòria viva a partir d’un document, objecte o fotografia. Aquest relat de vida quotidiana, que ens parla de la postguerra, la moral nacional-catòlica del franquisme, el trànsit cap a la democràcia i les vides a crèdit, tindrà com a contrapunt les coreografies de Bob Fosse, reproduïdes en escena i en directe pels i per les participants. Aquí no és tan important una execució perfecta, com el plaer d’expressar-se artísticament a través de la paraula i del moviment. Un dret, un gaudi i una reivindicació.


Marta Galán Sala és autora i directora de textos per a l’escena des de l’any 1999, artista-educadora i gestora cultural. Entre 1999 i 2011 estrena una desena de projectes d’arts escèniques amb destacada projecció nacional i internacional. Des del 2009 i a través de la plataforma TRANSlab, ha coordinat i dirigit diferents projectes on les arts escèniques són eines pel desenvolupament cultural comunitari i/o la transformació social. Des de fa 5 anys, coordina el projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre. Entre altres, ha presentat a la programació del Grec experiències escèniques com La Bellesa (L’Antic Teatre al Grec 2017), Rebomboris (programa ART i PART – Xarxa de cures, ahir i avui, L’Antic Teatre al Grec 2018), Akana (2018) o Som aquí per millorar les nostres vides (Grec 2021). La Montserrat Iranzo i Domingo és una especialista en disciplines que van de les arts escèniques i la dansa a l’educació, passant pel treball social i la salut mental i que ha treballat sovint en projectes de dansa social i amb grups de risc. El 2012, el seu projecte DANSALUT va guanyar el premi Dansacat en la categoria de Dansa i Societat.


 

>>> veure Les vedettes del Grup artístic comunitari de l’Antic Teatre (obra completa)

Subscriviu-vos a la nostra newsletter