Del 8 al 30 de JULIOL

L'ANTIC TEATRE AL GREC 2017

.

L’Antic Teatre, al Grec 2017 és una proposta de l’Antic Teatre amb el suport del Grec 2017 Festival de Barcelona.

Amb el suport de:

L’escena independent barcelonina té en l’Antic Teatre un dels seus focus més potents. Enguany, s’afegeix a la programació del Grec amb una mostra de la seva programació innovadora i multidisciplinària, però també i acollint el Grec+, una setmana de propostes especialment innovadores signades per uns artistes que han assumit el risc de buscar un llenguatge propi i que us mostraran el futur de les arts escèniques.


8 de JULIOL 21:00 i 9 de JULIOL 20:00
OSCAR GÓMEZ MATA – Cia L’ALAKRAN
La Conquista de lo Inútil
(Noves dramatúrgies)

Hi ha qui se submergeix a 122 metres de profunditat per aconseguir un rècord d’apnea, encara que una tasca tan difícil tingui una utilitat poc evident. I és que l’ésser humà és capaç d’emprendre les accions més trivials i injustificades i de fer esforços sobrehumans només per obtenir uns resultats ínfims. Per què? S’ho pregunta Oscar Gómez Mata, disposat a fer pujar a a escena l’entusiasta, és a dir, aquell qui creu en la seva capacitat de transformar els altres o les coses que l’envolten i que es comporta com si allò que no ho és fos, de fet, essencial. La conquesta comença aquí!

[+] INFO


13-16 de JULIOL 21:00 (Diumenge 20:00)
MOS MAIORUM
Mos Maiorum, el costum dels avantpassats

(Noves dramatúrgies / Teatre documental)

Una peça de teatre documental que ens parla sobre el drama de la immigració i, més concretament, sobre les moltes tragèdies que tenen com a escenari la frontera entre Espanya i Marroc. Qui són aquesta gent que s’arrisca a tot per arribar al nostre continent? Ens ho mostra un grup d’actors i actrius que reprodueix en escena, amb la màxima veracitat, documents i entrevistes reals. És la tècnica del verbatim, que parteix d’entrevistes i enregistraments sonors reals que els intèrprets reprodueixen fidelment. És una manera de difuminar la distància entre l’actor i la realitat, una mirada especialment directa i honesta sobre els protagonistes d’un conflicte real. El que escoltareu en escena va ser abans enregistrat pels integrants de Mos Maiorum en diferents viatges a la zona de Melilla, Nador, Tànger i Ceuta, així com a Barcelona i Màlaga, per l’equip de Mos Maiorum.

[+] Info


20-23 de JULIOL 21:00 (Diumenge 20:00)
PROJECTE ARTÍSTIC COMUNITARI DE L’ANTIC TEATRE AMB LES VEÏNES DEL CASC ANTIC
La Bellesa
(Projecte artístic comunitari)

L’autora i directora Marta Galán coordina enguany un projecte artístic comunitari protagonitzat per les veïnes del Casc Antic i que dóna continuïtat a una proposta que l’Antic Teatre promou des de fa més de cinc anys. Sobre el procés de treball i les línes conceptuals i formals que s´exploren, la directora comenta: “Durant els assaigs, hem explorat la idea de bellesa i l’hem posat en relació amb els seus cossos prenyats de temps i amb les seves ments atentes on bull una història comuna de cura tenaç; memòries imprescindibles de dones, treballadores, mares-filles que escamotegen els relats oficials. Aquest ha estat el nostre procés de treball: explorar aquesta bellesa i fer-la emergir mitjançant diferents texts, imatges, accions. Diuen que és bell allò que ens commou quan esdevé; un lloc on l’ull descansa perquè compren i respira, un instant revelador”.

[+] Info

GREC+

Una tria d’artistes que aposten pel risc i busquen la seva pròpia manera d’explicar-nos el món porten a l’Antic Teatre els seus projectes escènics, posseïdors d’una expressivitat pròpia i un segell particular.


27 de JULIOL 21:00
AMARANTA VELARDE i ALBA G. CORRAL
Mix-en-scen
e
(Dj Set coreogràfic audiovisual)

Una ballarina i performer, que és a la vegada DJ (Amaranta Velarde), protagonitza una experiència acústica, visual i coreogràfica en la qual balla acompanyada de les projeccions visuals generades en temps real per l’artista i tecnòloga creativa Alba G. Corral. Una selecció de moments icònics de la història de la dansa, la música i les arts visuals, reproduïts, versionats i barrejats en escena en un viatge que experimenta amb la cronologia i la superposició d’estils i principis artístics.

[+] Info


28 de JULIOL 21:00
LAILA TAFUR
Monstruo

(Nous llenguatges del cos)

Una artista que reivindica la indefinició com a virtut i la deformitat com a bellesa utilitza el moviment per interrogar-se sobre la manera com el cos dialoga amb el silenci, amb els seus límits. Investiga en el seu espectacle de quina manera el so afecta el cos, el so que produeix el mateix cos, els sons que el cos recorda o el so que tothom escolta: el silenci. Una proposta sobre la manera com el cos dialoga amb el silenci i els seus límits, a càrrec d’una artista que ha treballat amb Xavier Le Roy, Lipi Hernández, Jerome Bel, Taiat Dansa i Vero Cendoya, entre d’altres.

[+] Info


29 de JULIOL 21:00
VERÓNICA NAVAS
Hasta agotar existencias (Ensayando para que la muerte de mi madre no me pille desprevenida)

(Noves dramatúrgies)

La idea d’una hipotètica mort sobtada de la mare de l’autora és el punt de partida d’un espectacle que ens parla dels sentiments i de les conseqüències derivades d’aquest fet. Fent servir diversos recursos narratius i visuals, Verónica Navas ens farà pensar en les relacions entre mare i filla, en l’herència social i de gènere i en la manera en què les dones es construeixen la seva pròpia identitat. És una creació d’una autora i guionista que beu de les arts escèniques, però també del còmic i el cinema i que ha signat propostes com TOC-rrr-TOC o creacions site-specific com ara Un paseo colectivo, realitzada amb Xavier Manubens.

[+] Info


30 de JULIOL 20:00
ALEJANDRO CURIEL
All by myself

(Noves dramatúrgies)

En una societat que no sap si un solter empedreït és un “solterón” caspós o un “single” alliberat, un grup d’amics s’ha reunit al voltant d’un sofà per parlar-nos i cantar-nos acompanyats d’un teclat. Aquest grup es permet llegir un perfil de GayRomeo sobre una cobla de Rocío Jurado o practicar el Kamasutra per la meitat (és a dir, amb la meitat que queda inscrita sota la pell d’un sol individu) i de somiar de reinventar els enyorats passejos dominicals amb “la nòvia”.

[+] Info

Subscriviu-vos a la nostra newsletter