No podia ser de cap altra manera; amb elles hem explorat la idea de bellesa i l´hem posat en relació amb els seus cossos prenyats de temps i amb les seves ments atentes on bull una història comuna de cura tenaç; memòries imprescindibles de dones, treballadores, mares-filles que escamotegen els relats oficials. Aquest ha estat el nostre procés de treball: explorar aquesta bellesa i fer-la emergir mitjançant diferents texts, imatges, accions. Diuen que és bell allò que ens commou quan esdevé; un lloc on l’ull descansa perquè compren i respira, un instant revelador.
L’autora i directora Marta Galán pren el relleu del projecte artístic comunitari amb les veïnes del Casc Antic que lidera l’Antic Teatre des de fa més de cinc anys i presenta, en col·laboració amb les participants, una primera fase del treball que estan duent a terme.
El projecte comunitari de l’Antic Teatre amb els seus veïns consisteix en la realització de tallers de dansa i moviment dirigits a la gent gran i la presentació de mostres artístiques de forma regular durant l’any. Amb això es fa accessible el llenguatge i l’expressió artística de la dansa, amb els beneficis que pot tenir en relació a la inclusió i cohesió social. De la mateixa manera es fan més visibles les necessitats i formes d’expressió de la gent més invisible del nostre barri: la gent gran.
El projecte també inclou diferents activitats per a fomentar la relació intergeneracional, entre els més grans i els més joves del barri.
Marta Galán és artista-educadora, autora i directora de projectes escènics des del 1999. El 2009 inicia el projecte TRANSlab., des d’on coordina diferents procesos pedagògics i de creació col·laborativa i/o comunitària a través de les arts escèniques i performatives.