23-26 de febrer del 2023

Lalínea

Pupilas pintaban mis sábanas. Quadre #1: Cheli

Dijous 23 de febrer a les 20:00
Divendres 24 de febrer a les 20:00
Dissabte 25 de febrer a les 20:00
Diumenge 26 de febrer a les 20:00
Idiomes: Castellà, català
Durada: 80 min
Entrades: 14 euros ONLINE // 16 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

En aquest espectacle es fan servir llums estroboscòpiques

Creació: Lalínea
Idea original i dramatúrgia: Erik Forsberg
Direcció escènica: Úrsula Tenorio
Testimoni sonor: José Regalón
Intèrpret: Erik Forsberg
Disseny de l’espai sonor i música en directe: Sergio Camacho
Disseny de l’espai escènic i il·lustracions: Lucía Valenzuela
Disseny de llums: Ivan Cascon
Producció executiva: Rut Girona, Úrsula Tenorio i  Erik Forsberg
Assessorament escènic: Carlota Subirós
Acompanyament terapèutic: Gaia Bautista
Col·laboradors: Sara Morón, Mariano Romero, Eli López, Montse Alonso, Patrícia Colomera, Montse Grífols, Cris García (equip PADS), Marta Torrens (Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l’Hospital del Mar), Josep Rovira (Energy Control), Dani Roca (CAS Baluard – CAP Raval Sud) i David Riaza (CAP Carles Riba).
Suport a la creació: Nau Ivanow, El Corralito (CorralitoxTNT), CC Parc Sandaru (Kinètic), Beques “Premis Barcelona 2020” de l’Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Coproducció: Antic Teatre i Lalínea
Agraïments: Marc Tarrida, Cristina Fuentes, Raquel Cors, Anna Pérez, Joana Forcada, Aleix Castany, Joana Forcada, Alba Saura, Laura Riera, Marta Duran, Àlex Sanz, Margarida Troguet, Claudia Conde, Graciela Fisas, Andrea Buil, Guillem Manzanares, Aitana Bellido, Júlia Barbany, Andrea Marinel·lo, Marcel Fenocchio, Aina Juanet, Itziar Barriobero, Nora Baylach, Lokas Juanas, Marc Selva, Núria Repiso, Ana Bustamante i Panos Achniotis.

#Cheli
#Drogues
#Barcelona
#Contracultura

El Cheli és el protagonista del primer quadre de “Pupilas pintaban mis sábanas”, un projecte que dibuixa les vides reals d’usuaris d’heroïna a la Barcelona dels anys 70-90. Des dels 18 anys i fins ara, amb 62, el Cheli ha consumit heroïna. El seu consum es va iniciar a finals dels anys setanta entre la nit de la Barcelona postfranquista i les excursions d’introspecció transcendental a la muntanya, empès pel desig de descobrir un nou món de llibertats. L’enregistrament sonor del relat del Cheli s’entrellaça a escena amb la veu i el cos de l’Erik, el seu metge. A partir del seu diàleg s’assagen possibles respostes a una pregunta: com gestionem el plaer i el patiment enla societat contemporània?


Lalínea és un projecte artístic que centra la seva atenció en els processos de creació i les dinàmiques que s’estableixen entre l’acció artística i l’audiència. A la vegada, treballa amb la realitat com a matèria primera en un intent per reescriure allò hegemònic. Les seves peces proposen variacions sobre la conferència performativa per tal de tractar de forma directa realitats contemporànies complexes, alhora que explora la poética de la quotidianitat a través dela retòrica visual i sonora per generar experiències sensorials particulars.

Lalínea neix el 2019 a Barcelona. És la companyia resident del Teatre Lliure durant la temporada 20/21amb el projecte José y la Barcelona disidente, estrenat al Grec Festival de Barcelona 2021.

Pupilas pintaban mis sábanas. Quadre #1: Cheli
Lucía Valenzuela
Subscriviu-vos a la nostra newsletter