Festival INFLUX 2022
[vídeo a escena]
13 novembre 2022

Bela, Laura B. Campos, Neus Martínez Farran

Fading memory / Memòria esvaïda

[influx]
Diumenge 13 de novembre a les 20:00

Compra 3 entrades per veure 3 espectacles diferents per 30 euros
Durada: 55 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Música: Kike Bela
Vídeos / Visuals: Laura B Campos, Neus Martínez Farran
Dramatúrgia: Kike Bela, Laura B Campos, Neus Martínez Farran
Col·labora: Fabra i Coats, Fàbrica de Creació
Projecte becat per OSIC – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

http://www.influxfestival.org/

http://www.habitualvideoteam.org

Proposem explorar racons i records d’una realitat que ja no es troba o que no es percep a la ciutat de Barcelona, i volem fer-ho a través del record de persones properes amb qui tenim un vincle personal profund i que estan perdent la seva memòria. L’objectiu és aprehendre el seu record i rendir un homenatge a aquella ciutat de Barcelona que ja no existeix, o que amb prou feines es percep; a les valuoses persones que han habitat aquesta ciutat, que li han donat el seu esperit i la seva personalitat. 

Un projecte de recuperació que vol portar a la llum aquells forats foscos que s’esborren del record pel pas de temps, i que reprodueix l’esvaïment o la desintegració, fent servir la música, ambients sonors, imatges i vídeos evocadors i experimentals per narrar una història onírica i sensorial que transita entre la bellesa, la nostàlgia i la inquietud. És possible aturar el temps i recuperar allò que ja no es veu o es recorda? És millor aquesta Barcelona que la d’abans?


KIKE BELA, Barcelona, 1976. És un incansable activista del teixit underground de Barcelona, ja sigui com a músic en formacions lligades a la música alternativa com Blood Quartet, TemaZzcal –amb Aldo Aranda i Mark Cunningham–, Murnau B., Le Fou, Tystnaden –amb membres de Standstill–, JSXC, NosiEscapists –amb Llapispanc–etc. Com a coordinador d’espais de creació (exdirector de La Escocesa), com a ideòleg i productor d’espectacles multidisciplinaris (Exploding Fest, FiM_Fira de Vila-seca, Seismes, 10 Atlàntides, etc.), o com a compositor, principalment per a projectes audiovisuals d’autor, entre els quals destaquen els documentals d’Antonio Pérez Molero La Flota de Indias, Lacroix – Dalí, Quiero lo Eterno de Miguel Ángel Blanca, amb Blood Quartet, o Fin de Siglo del realitzador Álex Casanovas. Les discogràfiques Amên Discos, Gandula i La Nada Colectiva publiquen els seus treballs.

NEUS MARTÍNEZ FARRAN, Barcelona, 1996. Artista graduada en Arts i Disseny a l’Escola Massana (UAB), va cursar un any a la Bezalel Academy of Arts and Design (Universitat Hebrea de Jerusalem, 2018-19). És fundadora del Col·lectiu Pirulís (2018, Barcelona), a l’Ateneu del Clot, i és resident a la Fabra i Coats-Fàbrica de Creació. Actualment, està fent un curs d’Art Sonor de Massana Permanent.

Tot i ser una artista multidisciplinària, principalment treballa amb l’espai públic com a plataforma de creació, acció, investigació i difusió artística reivindicant un art públic i accessible per a tothom. Ha participat i coorganitzat projectes col·lectius a Fabra i Coats, Espora Fest i Seismes. Ha exposat a la FAB Casa del Mig, al Centre del Carme Cultura Contemporània (València), La Virreina (Barcelona), Antiga Massana (Barcelona) i a El Corralito CCA (Terrassa). Entre els recents projectes desenvolupats destaquen The Posttraumatic i la gràfica del procés de correspondència entre el CIO (Centre d’Iniciatives Ocupacionals) i les entitats veïnes del recinte de Fabra i Coats.

LAURA B CAMPOS, Barcelona. Graduada en Arts i Disseny (Escola Massana, UAB) i Màster en Estudis Comparats de Literatura, Art i Pensament (UPF). Ha estat artista resident a Raro Madrid (InkDelicious, La Tabacalera de Lavapiés (CSA) i PárpadoStudio), a la Fabra i Coats-Fàbrica de Creació de Barcelona, i a Cal Gras sota la beca ProCrea.

Les seves obres s’han pogut veure en diferents espais d’Espanya i Argentina, com ara Munar Arte, Fabra i Coats, PárpadoStudio, FASE dins de Loop 2019, Zumzeig, Eneagrama Festival de Cinema Experimental o Estructuras 3000. Forma també part del col·lectiu LOW HAZE amb qui ha actuat al MACBA, a Hangar i a Fabra i Coats-Fàbrica de Creació. Desenvolupa també projectes de realització audiovisual a través dels quals ha treballat amb artistes com Tr3str3inta, Blood Quartet, Queralt Lahoz o Las Meninas: Centre d’estètica. 


HABITUAL VIDEO TEAM és una associació sense ànim de lucre formada per Lis Costa i Josep M. Jordana, que té com a objectiu principal la promoció d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org

Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX: www.influxfestival.org.

Una altra branca és la documentació videogràfica d’actes culturals vinculats sobretot amb la música i la poesia experimentals. L’any 2012 posa en marxa el projecte SUMMA per convertir aquest patrimoni audiovisual (més de 1000 gravacions) en un arxiu videogràfic online d’accés públic: www.summa-hvt.org.

Mar Sánchez Safont
Subscriviu-vos a la nostra newsletter