14-17 de febrer

IRIS HINOJOSA, JAVIER OLAIZOLA, GERARD VILARDAGA

La Delación

Dijous 14 de febrer a les 20:00
Divendres 15 de febrer a les 20:00
Dissabte 16 de febrer a les 20:00
Diumenge 17 de febrer a les 20:00
Durada: 60 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

El divendres 15 de febrer, trobada entre la cia. i el públic dins del cicle de col·loquis postfunció Travessia Recomana (itinerari Petita memòria, gran història)

Crítica de Teresa Ferré

Codirecció: Gerard Vilardaga, Iris Hinojosa i Javier Olaizola
Interpretació: Gerard Vilardaga, Iris Hinojosa i Javier Olaizola
Música: Javier Olaizola
Suport tècnic: Marta Parera
Fotografia: Gerard Vilardaga
Vestuari: Iris Hinojosa

Coproducció: Antic Teatre (Barcelona), Konvent (Berga)

Residència artística a L’Estruch, Fàbrica de creació de les arts en viu

http://gerardvilardaga.com/

https://irishinojosa.blogspot.com/

https://stronkfactoria.com/

https://www.facebook.com/satelitearcoiris
https://www.facebook.com/gerard.vilardaga
https://www.facebook.com/olaizolaalfaro
https://www.instagram.com/gerardvilardaga

#ladelació

1949: Joan Vilella, Josep Puertas i Josep Bertobillo, col·laboradors de la guerrilla que lluitava contra el franquisme al Berguedà, són arrestats i afusellats després de quatre dies de tortures a la caserna de la Guàrdia Civil. Durant la detenció, en Bertobillo va poder saltar per la finestra i refugiar-se a l’estable d’una casa veïna. L’amo el va reconèixer i delatar.

Malgrat la concreció d’aquest punt de partida, cerquem la universalitat del concepte (l’acció de detalar) passant per episodis diversos, com la delació de Judes Iscariot, la pàgina de delacions dels Mossos d’Esquadra, l’escola de la nostra infantesa… La Delació és una reflexió entorn de les motivacions que es mouen i els mecanismes de poder que alimenten el feroç engranatge de la delació.


El Gerard és poeta, fotògraf i antropòleg. L’Iris ve de la dansa, les arts plàstiques i la psicologia. Els dos formen part de la companyia Tràfec Teatre. Com a parella artística desenvolupen treballs performatius més experimentals, com La perfecció és feixista o DO, que van presentar a l’Antic Teatre (2016-17). El J. Olaizola és escultor i percussionista. Amb la txalaparta ha ofert concerts arreu. Junt amb Harkaitz Martínez van presentar Parlant amb la paret a l’Antic Teatre al 2017.

Els tres són col·laboradors del Konvent, espai d’art contemporani (Cal Rosal, Berguedà). Conjuntament han creat primer Atàvic, una acció al voltant de la desmemoria col·lectiva; i ara, després d’una residència artística a L’Estruch, presenten La Delació.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter