8a edició del KONVENT a l'ANTIC
2-5 novembre 2023

Ianire Gallego

"Bueno, pero tú no eres negra"

KONVENT a l'Antic
Divendres 3 de novembre a les 20:00

‼️COL·LOQUI POST FUNCIÓ‼️: L'artista planteja 3 preguntes des de l'inici de l'obra que intentarà respondre amb el públic en un col·loqui final.
Idiomes: castellà
Durada: 30 minuts
Edat recomanada: +12 anys
Entrades: 14 euros ONLINE // 16 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Direcció: Ianire Gallego
Foto fixa i vídeo: Claudia Herrán

@ianire.gallego

www.konventzero.com   @konventzero

Aquesta obra autobiogràfica relata la complexitat en la recerca de la identitat d’una noia mestissa criada en un entorn majoritàriament blanc. La inquietud i la necessitat que la van impulsar a escriure sobre la repercussió que té el mestissatge en la construcció d’una identitat. I de com aquesta identitat, lluny de visualitzar-se com quelcom enriquidor i plural, –en algunes vivències– passa a convertir-se en una pèrdua absoluta de la personalitat i en una reconstrucció contínua de la mateixa.


Ianire Gallego és d’Alcorcón, Madrid. Tot i que es dedica a la investigació clínica, sempre ha estat vinculada al món artístic a través de la dansa i, des de petita, l’escriptura, que li ha fet trobar la calma en moments de dubte. Després de formar part de la residència d’artistes africans i afrodescendents a @Konventzero i col·laborar en la setena edició de @blackbarcelona_afro d’enguany, ha decidit continuar investigant la seva vida i donant-li forma a la seva obra.


VUITENA edició del KONVENT A L’ANTIC, l’oportunitat anual per conèixer a Barcelona creacions d’artistes residents al Konvent de Cal Rosal, un antic convent de finals del XIX reconvertit en un centre artístic pluridisciplinari, autogestionat.
Aquest any 2023 les residències de Konvent han volgut acollir persones creadores d’àmbits i temàtiques específiques, ja sigui per tal de visibilitzar i aprofundir en els temes, disciplines i contextos que creiem que requereixen d’especial atenció dins la contemporaneïtat que vivim.
Així doncs, en l’edició d’enguany de Konvent a l’Antic, hem escollit propostes que personalment ens remouen, en representació de la diversitat que existeix dins la creació artística i la nostra societat, escollint fer èmfasi en col·lectivitats històricament poc representades, així com en temes d’actualitat.

Com l’Antic Teatre, el Konvent és un revulsiu cultural: un espai per a l’art i, alhora, una manera de fer i entendre la cultura arrelada al territori. Rastrejar i observar constantment l’entorn artístic, potenciar i donar visibilitat, són algunes de les tasques obligades d’un i altre espais. Del binomi Antic Teatre-Konvent han sortit molts projectes amb ampli recorregut, com Rebota rebota y en tu cara explota, d’Agnés Mateus i Quim Tarrida, Premi de la Crítica Noves Tendències 2017, Premi FAD Sebastià Gasch Aplaudiment 2018 i Premi Butaca 2018 Noves Aportacions Escèniques.


 

Ianire Gallego
Subscriviu-vos a la nostra newsletter