sessió 11
MARTA GRIMALT CANALS
Nascuda a Palma de Mallorca (1989) és directora de cinema experimental i videoart. Les seves obres són composicions visuals laberíntiques que porten a dimensions més enllà del banal quotidià, de forma que un es pot descobrir a si mateix dins de la percepció possible individual. Treballa amb elements de la fotografia, les arts plàstiques i el dibuix, i obté una pel·lícula de la combinació d’efectes realitzats tant manualment com digitalment. Acompanyen les seves històries músiques electròniques, que ambienten la psicodèlia i pertorbació de la qual els seus personatges no poden escapar.
Va estudiar Direcció i Producció de Cinema a l’Escola de Cinema de Barcelona, ECIB (2013); Màster de Direcció artística Cinematogràfica a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, ESCAC (2014); i Cinema Documental en Super 8 a l’Echo Park Film Center de Los Angeles (2016). Ha estat jurat en diferents festivals audiovisuals. Actualment col·labora amb Highland Park TV (Los Angeles) i com a redactora a Underbrain Magazine. És membre de l’Associació de Cineastes de les Illes Balears (ACIB).
Les seves obres s’han mostrat a festivals i centres d’art de diferents països i han rebut diversos premis. El seu primer llargmetratge és Desierto en tu mente.
presentació
Sessió surrealista per conèixer l’obra cinematogràfica de na Grimalt. Esbossos bruts que condueixen a una psicodèlia confortant i a una neurosi ocular. Podreu disfrutar de la seva evolució cronològica, culminant amb l’estrena de Desierto en tu mente, la seva òpera prima. Només vos prometem una cosa per a aquesta ocasió tan especial: no vos deixarà indiferent.
L’acompanyaran Primo Gabbiano (un dels compositors de la banda sonora original), Wanda del Río (intèrpret i assistent de direcció d’art), Natalia Lucía (2a directora de foto) i Saray El Haddouti, Rita Ona i Alexandra Stevar (intèrprets).
Zoapre La intenció d’aquest videoart és mostrar, en un paratge natural tan bell com salvatge, Islàndia, les preocupacions existencials d’una noia que està perduda en el seu interior i busca trobar la calma espiritual amb el seu monòleg de raonament poètic equilibrat amb el paisatge. |
|
Streetlight Anxiety 2016_6:32 min Documental curt en Super 8 blanc i negre que tracta el panorama artístic underground pressionat pel sistema a Los Angeles, des de dos punts de vista, el de l’artista i el del consumidor d’art. Les seves mascotes donen el toc encantador a aquests testimonis. Realització, muntatge, efectes sonors i grafisme Marta Grimalt Producció Echo Park Film Center de LA Entrevistats Sean Muscles i Charles Han |
Desierto en tu mente Aquesta road movie surrealista tracta d’un novel·lista obsessionat, que es topa amb una dimensió en la qual una al·lota caminant viatja per trobar l’esperança a un món misteriós. |
Vuitena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.
Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d’accés públic.