Els dilluns Flux Club

KIKOL GRAU

FLUX CLUB

Projec- ció i debat
Dilluns 3 d'Abril - 21:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta

www.rtve.es/ajentes-culturales

vimeo.com/user9952586

www.hamacaonline.net

plat.tv/autores/kikol-grau

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

sessió 5

KIKOL GRAU

Barcelona, 1971. Graduat en Història per la Universitat de Barcelona. Ha treballat de forma totalment independent per al programa “Metrópolis” de TVE amb la realització de sis programes de temàtica musical i dos de temàtica cultural. Treballa a l’arxiu i distribuïdora de vídeo Hamaca. La seva primera pel·lícula és Objetivo Gadafi, un film bèl·lic que tracta de manera informativa i històrica els esdeveniments ocorreguts durant la primavera àrab. L’any 2015 rep el primer premi del Festival Docks on the bay de Donosti per la seva pel·lícula Las más macabras de las vidas, on explica la transició política espanyola a través de la discografia del grup de música Eskorbuto. Actualment està presentant Inadaptados i No somos nada, les seves tercera i quarta pel·lícules fins ara, que mostren la història dels grupos Cicatriz i La Polla Records.

presentació

Inadaptados és el segon episodi de la Trilogia punk (sobre Eskorbuto, Cicatriz i La Polla Records), on explico la carrera dels Cicatriz a través d’una entrevista de ràdio que li van fer a Natxo Etxebarrieta, el líder de la banda, a Vitòria. Les imatges de concerts es completen amb vídeos casolans del grup de quan van anar a Londres a gravar.
La sessió es complementa amb un curt sobre alguns grups punk a qui he entrevistat i gravat en els seus concerts.

Inadaptados
2015_42 min
Seguint la pista de la seva anterior pel·lícula, Las más macabras de las vidas (2014), Kikol Grau fixa ara el seu escalpel en la banda Cicatriz per construir un nou molotov audiovisual que proposa una relectura de la complaent història d’aquest país als anys vuitanta. En aquesta ocasió, s’utilitza com a fil narratiu una entrevista de l’any 1994 que una ràdio lliure de Vitòria li va fer a Natxo Etxebarrieta, el líder i vocalista del grup. Així s’explica la història de Cicatriz i es repassa la seva discografia, mentre que amb una acumulació d’imatges de l’època, principalment dels concerts realitzats per la banda, viatgem a aquells anys. Text: Josetxo Cerdán.
Made in Hell 2016. Realitzada per Kikol Grau fent servir Search Footage. Pel·lícula experimental, educativa i sense ànim de lucre. Amb llicència Creative Commons: No permet modificar l’obra i s’exclouen les finalitats comercials.
Agraïments a Jorge Tur, Vanesa Fernández, Patxi Aptiaga, Aitor Guinea, Olaya Herrero, Carlos Escolano, Marc Ribera, Josetxo Cerdán, Virginia García del Pino, Violeta Kovacsics, Sergi Botella, Miquel Hervás i Eli Lloveras.

Los demenciales chicos acelerados
2004-14_15 min
Comando 9mm, Piorreah, un karaoke de Naste Borraste i un vídeo de La Purriah. Último Resorte, Diego Cerdán que ha escrit un llibre sobre Eskorbuto, una peça sense entrevista ni acabar sobre Kortatu i un concert d’Estorbo. Parabellum, Espasmódicos + TDK, un parell de karaokes i dos concerts d’Estorbo i de 37 Hostias.


Vuitena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.


Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d’accés públic.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter