2021
Els Dilluns Flux Club

ULRICH WEITZEL + JORDI TEIXIDÓ

FLUXCLUB

Dilluns 31 de maig a les 20:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta

Email amb reserva (nom, email, dni i telefón de cadascú dels assistents) a
taquilla@anticteatre.com
(fins a 1 h abans del passi)

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

sessió 8

ULRICH WEITZEL + JORDI TEIXIDÓ

presentació
En aquesta sessió presentem treballs de dos autors que comparteixen la tècnica de l’animació i el sentit de l’humor. Ells dos no es coneixen, però aquesta serà una bona ocasió per fer-ho.

En el cas d’Ulrich Weitzel, sota el nom d‘El Mundo Schubabh está animado, veurem una sèrie de curts i curtíssims, fets amb l’ancestral tècnica de l’stop motion, que són part de l’univers de Schubabh, constituït per L’església del Déu Schubabh, Laboratoris Dr. Schubabh (Invents per encàrrec SL), la productora Schubabh-Pictures i la Schubabh Karaoke Band. Els ninots actuants no solen ser actors professionals, més aviat venen del meravellós món del reciclatge i les escombraries. Així i tot, intenten donar vida als seus personatges el millor que poden.

Per altra banda, de Jordi Teixidó veurem una sèrie d’animacions molt breus i molt actuals, fetes la primavera del 2021, i també fragments d’algunes peces dels darrers anys.

 

ULRICH WEITZEL

Heidelberg, 1958. Treballs i entrenaments especialitzats com a operador de càmera, fotògraf, animador stop motion. Executor de continguts a la productora Schubabh-Pictures. Profeta autodidacta del Déu Schubabh.

www.facebook.com/dios.schubabh

 

JORDI TEIXIDÓ JOVER

Barcelona, 1961. Desenvolupa diferents activitats relacionades amb l’audiovisual i les arts escèniques. Ha treballat com a actor, ha col·laborat en la direcció d’espectacles de dansa, ha escrit textos per a espectacles i guions per a programes infantils de TV.
És realitzador de vídeos, tant de creació pròpia com relacionats amb l’art i la cultura, i ha treballat per a televisions i per a institucions i particulars com a promotor d’espectacles de dansa, circ, teatre i altres actes culturals. Va ser guionista i realitzador durant 5 anys del programa “Escenes” de BTV.
Des del 2007, ha escrit guions per al programa infantil “Mic”, de Televisió de Catalunya, i ha gravat i editat peces curtes per al mateix programa. Paral·lelament, des de l’any 2014, ha realitzat diversos mappings, amb imatges i textos propis, en superfícies poc usuals i sempre amb la intenció de crear productes aptes per a tots els públics i amb un caire humorístic.

https://vimeo.com/user3006068

 

PROGRAMA

ULRICH WEITZEL

Enciclopèdia galàctica:
La nostra aportació a la famosa obra col·lectiva. Una espècie de Wikipedia per a futurs cosmonautes.

El Agujero Negro
2018_0:41 min
Tot el que necessites saber, explicat de manera fàcil.

La Psiquiatría
2018_00:48 min
Sobre les disfuncions de la comunicació.

El Primer Contacto
2018_1:38 min
Errors que cal evitar en una primera trobada amb una espècie alienígena. 

Lo Que Importa Al Rábano
2018_1:34 min
El seu cicle de reproducció, per primera vegada captat per una càmera.

 

ULRICH WEITZEL

Trilogia Santa Claus:
Petit homenatge a un estrany personatge que, vestit amb una bata vermella, se’ns apareix cada any durant un parell de setmanes per motius no gaire clars.

Santa HoHo
2018-19_4 min
Actuació en directe amb els HoHoHoedowners.

Breve Discurso Navideño Para La Juventud
2018-19_00:40 min

Lotería De Santa Claus
2018-19_00:31 min

 

ULRICH WEITZEL

Musicals:

Nos Hemos Esforzado
2019_3:30 min
Davant l’anunci que el karaoke serà esport olímpic, la Schubabh-Karaoke Band es presenta a les eliminatòries davant del comitè olímpic català recent fundat, amb música de Captain Beefheart.

King Of Liars
2020_3:20 min
La Schubabh-Karaoke Band interpreta un hit de Projecte Na! 

Autograph
2017_2:19 min
Videoclip per a The Fake Druids sobre l’assassí de John Lennon. 

White Rabbit Has A Dream
2016_3:24 min
Els somnis d’un bateria. No és stop motion però el conill està molt animat. 

 

ULRICH WEITZEL

Altres:

El Martirio De Santa Corona
2020_0:57 min
La veritable història de la Covid-19, explicada pels futurs vencedors.

La Publicidad En Tiempos De Covid
2020_1:39 min
Making off del rodatge d’un anunci en l’actualitat.

Manualidades Para Mancos
2021_4:24 min
“Fixant-se només en el títol, un s’espera uns tutorials per a gent amb alguna discapacitat, però Manualidades Para Mancos és molt més. Pel·lícula d’aventures, musical, melodrama èpic”. Erwin Rodríguez, influencer en pràctiques.

 

___

JORDI TEIXIDÓ

Primavera 2021
2021_16 min

Tretze peces breus d’animació (entre 1 i 3 minuts cada una) fetes durant la primavera del 2021. Tot i que són independents l’una de l’altra, tenen en comú l’època en què han estat fetes, i que són construccions de paisatges animats i fotografies fixes que prenen vida.


JORDI TEIXIDÓ

Fragments fragmentats d’ahir i d’avui
2005-2021_15 min

Amb fragments de:

Temps passa-temps passa
2017
Mapping per a BCNLlum. Casa de l’Ardiaca.

Llibre 1
2020

Llibre 2
2020

Oh Uh Ah Ei!
2021
Audiovisual infantil per a L’Autèntica Teatre.

Autoretrat
2005

Som una font
2015
Mapping per a BCNLlum. Plaça de Sant Just.


FLUX CLUB compleix la 12a temporada a l’Antic Teatre i el 21è aniversari de la seva creació, a l’any 2000.

Es tracta d’una programació de vídeo amb periodicitat quinzenal que reflecteix la vitalitat del vídeo de creació a Barcelona. Acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, sessions temàtiques dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.

Són sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a la ciutat, que complementen el festival de vídeo d’autor FLUX des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival, que té lloc al desembre.


HABITUAL VIDEO TEAM és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la promoció d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org

Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX: www.influxfestival.org.

Una altra branca és la documentació videogràfica d’actes culturals vinculats sobretot amb la música i la poesia experimentals. L’any 2012 posa en marxa el projecte SUMMA per convertir aquest patrimoni audiovisual (més de 1000 gravacions) en un arxiu videogràfic online d’accés públic: www.summa-hvt.org.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter