2022
Els Dilluns Flux Club

JOSEP VILA FISAS

FLUXCLUB

Dilluns 16 de maig a les 20:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

Sessió 8

JOSEP VILA FISAS

Molins de Rei, 1964. La seva obra es mou en el món de l’audiovisual i en el de l’escriptura, com a realitzador, actor, guionista i novel·lista. 

És actor i coautor de la pel·lícula Cuando todo haya ardido (2018) presentada al festival LOOP de videoart, i coautor del curtmetratge La mujer de voz (2017).

Ha escrit les novel·les La melodia dels sense sort (2015 Ed. Espai Literari), Cruenta Maria, La dona que va fugir del no-res, Llàgrima Maria y Vértigo en el mes de Mayo (inèdites). I la novel·la infantil Els calçotets bruts del dimoni miratort (2016 Ed. Espai Literari). És autor i actor de l’obra teatral Fills de la llum (2015). I va ser guionista de la tv-movie Wasahali (2008) en coproducció amb TV3 de Catalunya. I autor i productor dels espectacles infantils: Sasif i la bruixa Jaravulà (2005), El camí de Wasahali (2006) i L’aniversari de Numira (2007).

@josepvilafisas 

www.instagram.com/josepvilafisas


El somni policromàtic del Dr. Melis
2022_60 min

Josep Vila considera que aquesta obra artística de la qual és autor no li acaba de pertànyer perquè, en gran mesura, sap que l’atzar ha estat determinant en la seva creació.
L’inici va ser la confecció d’una obra d’art sonor per part del grup NUUMU CODE, constituïda per improvisacions fetes durant l’escolta d’una base electroacústica original de Dr. Melis. Antoni Robert va combinar les diferents aportacions sonores i va construir el resultat definitiu. Quan Josep Vila el va escoltar, va veure de seguida que podria convertir-se en la potent banda sonora d’un audiovisual.
I el resultat és El somni policromàtic del Dr. Melis, un collage confeccionat a base d’imatges que la realitat li havia proporcionat prèviament, com el material d’un curt que va fer amb Pepe Ruz, combinat amb una singular dansa ritual que fa l’autor, i amb imatges trobades a internet. Un diàleg accidental entre allò que ell recordava tenir i un automatisme psíquic que li indicava quines imatges, per la seva càrrega poètica, li podien ser útils per dotar l’obra d’un lirisme que commou i que a estones ho fa torbant-nos l’ànima.

Actors: Mar Nicolàs i Josep Vila
Imatges: Pepe Ruz i Josep Vila
Altres imatges: Kaskarot Ziburu, Carnaval Alsasua – Momotxorroen Dantza – Momotxorro (Youtube). Revista La Vera, Los escobazos 2017, Fiesta de Interés Turístico Regional a Jarandilla de la Vera (Youtube). La Vanguardia, “Batalla de escobazos ardiendo: vuelve la singular fiesta popular extremeña” (Youtube).

NUUMU CODE
Sir Pere Canals: teclat
Sergi Gon: sintetitzador
Montserrat Marfany: veu, petxines, percussions, objectes
Jaume Martin: ektara, erhu, glockenspiel, xilòfon, objectes
Francesc D. Melis: electroacústica
Toni Pons: tambors, percussions, shakers
Antoni Robert: sintetitzador, efectes
Oriol Rogent: veu
Pepe Ruz: electrònica
Miquel Tuset: saxo alt
Josep Vila: veu, efectes
Joan Vinuesa: veu, harmònica, percussions
Oriol Rogent recita contes comanxes i fragments de la Ursonate de Kurt Schwitters.
Josep Vila recita poemes seus.
Joan Vinuesa recita poemes propis, de Charles Baudelaire, Lluís Gràcia i Miquel Bauçà.


FLUX CLUB compleix la 13a temporada a l’Antic Teatre i el 22è aniversari de la seva creació, a l’any 2000.

Es tracta d’una programació de vídeo amb periodicitat quinzenal que reflecteix la vitalitat del vídeo de creació a Barcelona. Acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, sessions temàtiques dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.

Són sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a la ciutat, que complementen el festival de vídeo d’autor FLUX des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival, que té lloc al desembre.


HABITUAL VIDEO TEAM

és una associació sense ànim de lucre, dirigida per Josep M. Jordana i Lis Costa, que té com objectiu principal la promoció d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org

Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX: www.influxfestival.org.

Una altra branca és la documentació videogràfica d’actes culturals vinculats sobretot amb la música i la poesia experimentals. L’any 2012 posa en marxa el projecte SUMMA per convertir aquest patrimoni audiovisual (més de 1000 gravacions) en un arxiu videogràfic online d’accés públic: www.summa-hvt.org.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter