2020
Els Dilluns Flux Club

LATIDOAMÉRICA EXTENDIDA: EUROPA

FLUXCLUB

Dilluns 30 de novembre a les 20:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta
Recorda que abans de venir a l’Antic Teatre i sempre en cas que prevegis la tornada al teu domicili habitual entre les 22h i les 23h, has de tenir a punt el teu certificat d’autoresponsabilitat.
Pots tramitar-lo al següent enllaç:

 

amb reserva a
taquilla@anticteatre.com
(fins a 1 h abans del passi)

 

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

sessió 9

LATIDOAMÉRICA EXTENDIDA: EUROPA

projecció + col·loqui

Com a part de la primera edició del Encuentro CONTINUO L A T I D O AMERICANO DE PERFORMANCE 2020, el comitè de Latidoamérica Extendida: Europa ha convidat artistes llatinoamericanxs que resideixen a Europa a proposar vídeo i fotoperformances que es relacionin amb les seves diferents experiències com a migrants. En aquesta mostra es presentaran les obres d’artistes llatinoamericanxs a Europa escollidxs a partir d’invitacions puntuals i convocatòria oberta.

Per a aquesta primera edició de l’esmentat Encuentro, els comitès de 19 països / regions i més de 100 artistes s’uneixen per presentar obra i dialogar sobre assumptes glocals. Entre el 13 de novembre i el 4 de desembre 2020 les obres i col·loquis es transmetran internacionalment.

Entre novembre i desembre 2020 el programa curatorial de Latidoamérica Extendida: Europa també es presentarà en diferents espais culturals d’Europa: 12-14 Contemporary (Viena), Third Space (Hèlsinki), Convent de Sant Agustí (Barcelona) i en aquesta sessió de Flux Club a l’Antic Teatre (Barcelona).

https://latinamerikextendida.wixsite.com/europa

presentació

Creuar l’oceà per migrar.

La història del món és la història de la migració. La història dels noms que s’han donat a aquests grups humans en moviment: pobladors, migrants, refugiats, colonitzadors, expatriats, diàspora.

Nosaltres vam creuar l’oceà per viure entre els “conqueridors”. En el nostre programa hem decidit parlar sobre com i per què vam arribar aquí, i sobretot com vam aconseguir quedar-nos, com i per què vam voler i vam poder anar-nos-en.

La fluïdesa de fronteres i territoris ha arribat a humitejar la nostra identitat. Habitem espais híbrids i fluids d’enunciació. La identitat i la nacionalitat són equivalents i oposades a tota hora.

El “Llatinoamericà” des d'”Europa” es viu entre xarxes expandides, famílies trobades i alteritats encarnades.

Comptarem amb la presència de Marina Barsy Janer, una de les tres curadores de la mostra, i d’Isil Sol Vil, com a representant de l’entitat col·laboradora Materic.org.

PROGRAMA

RICARDO SARMIENTO RAMÍREZ
Track 01
2017_1 min_ Cuba / Alemanya


CRISTIANA NOGUEIRA
estudo 5: áurea | contaminações sobre a ponte

2017_0:50 min_Brasil / Portugal_fotoperformance


DAVID SEBASTIÁN LÓPEZ RESTREPO
Dear foreigners, Happy International Workers’ Day
2020_2:02 min_Colòmbia / Dinamarca


EDUARDO MAMEDE
Sorry, but we have a wage gap
2020_3 min_Brasil / Alemanya


ODETTE FAJARDO MONTAÑO
Deshielo
2019_ Mèxic / Espanya_fotoperformance


RIVE DÍAZ BERNAL
Salmón
2004_2:59 min_ Mèxic / Espanya


MAx PROVENZANO
Ostracismo
2018_3:41 min_Veneçuela / Portugal


KARLA PUENTE FIGUEREDO
x-Patrida
2020_1:32 min_Cuba / Polònia


CRISTIANA NOGUEIRA
estudo 3: salobro | contaminações sobre o rio

2018_5 min_Brasil / Portugal


GUADALUPE ALDRETE
s./t.
2018_5:41 min_Mèxic / Àustria


FRANCISCA TROBOK
Cuando nos quitaron la ch
2020_Xile / Espanya_fotoperformance


ROCIO BOLIVER
Embajadora de la Buena Voluntad
2007_3:37_ Mèxic / Espanya


VAN JESUS
Looking for the west
2018_3:42 min_ Brasil / Espanya


CALEBE SIMÕES DE SOUZA
Say it again, again and again…
2020_3:26 min_Brasil / Espanya


ELIU ALMONTE
Cyborglatidoamericano
2020_5:56 min_República Dominicana / Espanya


ELENA VICTORIA PASTOR
Amapate
2020_Veneçuela / Alemanya_fotoperformance


PAULA FLORES
Quelites
2019_1:39 min_ Mèxic / Àustria


DIANA SORIA HERNÁNDEZ
Portable Carol
2017_3:14 min_Mèxic / Finlàndia


DANI D’EMILIA
Social Ego
2019_9:29 min_Brasil / Portugal


MARINA BARSY JANER
Border Movement…
2016_6:04 min_ Puerto Rico / Espanya

FLUX CLUB compleix l’11a temporada a l’Antic Teatre i el 20è aniversari de la seva creació, a l’any 2000.

Es tracta d’una programació de vídeo amb periodicitat quinzenal que reflecteix la vitalitat del vídeo de creació a Barcelona. Acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, sessions temàtiques dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.

Són sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a la ciutat, que complementen el festival de vídeo d’autor FLUX des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival, que té lloc al desembre.


HABITUAL VIDEO TEAM és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la promoció d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org

Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX: www.influxfestival.org.

Una altra branca és la documentació videogràfica d’actes culturals vinculats sobretot amb la música i la poesia experimentals. L’any 2012 posa en marxa el projecte SUMMA per convertir aquest patrimoni audiovisual (més de 1000 gravacions) en un arxiu videogràfic online d’accés públic: www.summa-hvt.org.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter