Sessió 6
JAVIER GUERRA
Barcelona, 1981. Estudia dos anys Direcció al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya, finalment, es diploma en direcció cinematogràfica a Bande à part, escola de cinema i cursa el Grau en Història de l’Art. El seu principal interès dins del cinema és el documental i el cinema d’assaig. Com a director ha gravat diversos curtmetratges: La calle es mía, Desde el puesto de Trabajo, Personas i a finals de 2014 el seu primer llargmetratge Antologia de Taillet. La seva obra forma part de PLAT.tv, un arxiu fílmic online de cineastes espanyols. Ha organitzat cinefòrum a la Universitat de Barcelona i a la Barcelona Academy of Art. És un dels impulsors del projecte col·laboració “Cultura Film (revista filmada)” on organitza i col·labora activament. Actualment es troba en procés de desenvolupament i investigació d’una pel·lícula amb els temes centrals del colonialisme i el racisme.
https://about.me/jgguerra
cinejgguerra@gmail.com
presentació
CINE-TRABAJO és una sessió dedicada a la classe obrera. Una barreja de documental, autoretrat, assaig fílmic o entrevista. La proposta mentre es realitza el treball, on el cineasta grava i treballa al mateix temps. Vivim en l’època del pluriocupat, de la precarietat laboral generalitzada, i a més, en el marc d’una nova consigna de producció, el subjecte s’ha confós amb la hiperactivitat de la seva autoexplotació. El resultat és una fatiga creixent, una indisposició que es generalitza diàriament. Segueix existint la classe obrera?
Alta cocina
2017_ 5 min
La mecanització del treball en tots els sectors, ja sigui en l’hostaleria la metal·lúrgia, l’ensenyança… Cap a on anem laboralment?
Clase obrera I
2013_2: 11 min
Primera part d’una sèrie que versa sobre la classe obrera.
“Hola t’escric perquè he vist els teus treballs a PLAT.tv, molt bona pinta! El que més m’ha agradat, personalment, ‘Clase obrera I’ hi ha quelcom de James Benning per allà o és cosa meva? Salutacions!”
“Hola, què tal? Gràcies per les teves paraules. Doncs de James Benning, encara que el conec, no he vist gairebé res, crec recordar una d’uns llacs. El de classe obrera el vaig gravar un dia en sortir de la fàbrica on treballava en aquell moment.”
Desde el puesto de trabajo
2016_36 min
Desde el puesto de Trabajo és un assaig fílmic d’autoretrat. Dividit en tres parts: diari, sortida de treballadors i autoretrat mentre es desenvolupa un treball en la cadena de muntatge.
Palabra de obrero
2019_17: 20 min
Testimoni de Carmen, Pepe i Jordi, tres persones de classe obrera que parlen a la càmera de la seva conciliació laboral, salaris, pors i individualisme en les feines d’avui en dia. Existeix la classe obrera?
Desena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.
Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d’accés públic.