sessió 7
XAVIER GAVIN
Barcelona, 1970. Artista que inclou entre les seves pràctiques videoart, pintura, tatuatge, net-art, música i performance. La percepció, els seus jocs, variants i efectes; les paràboles de la psique, i la relació del cos i les seves funcions amb la tecnologia i la noció del que és mecànic / maquinal són eixos en la seva obra. Identitat, condició humana, fragilitat, transparència d’allò extrem, buit vs. múltiple eclosió, lliure albir, saturació informativa i manipulació mediàtica són inquietuds permanents en el seu treball. Des d’espais i mirades que l’imaginari col·lectiu entén per alter, extrem i fosc, Xavier Gavin reflecteix i proposa estratègies d’elevació de la consciència. Un exercici plàstic i conceptual que se serveix de la provocació i el suggeriment i que construeix, a través de l’experiència sensorial i mitjançant pràctiques desestabilitzadores, desafiadors escenaris micropolítics. Text d’ALEX BRAHIM.
http://www.xaviergavin.wordpress.com
presentació
NO ONE IS INNOCENT
Presentem la darrera creació de Xavier Gavin, estrena absoluta a l’estat espanyol. Es tracta de No one is innocent, una obra amb vuit capítols sobre la dualitat i la confrontació dels sexes oposats i la seva identitat. El narcisisme, l’atracció animal, la fragilitat, el drama, la submissió, el poder sexual, la transexualitat, el missatge subversiu, l’esclavitud de la societat, la riquesa de les formes, els mites sexuals i la saviesa d’una bona vellesa són diversos temes que es representen en aquesta peça de videoart.
L’artista no podrà ser present a la sessió perquè no li és possible desplaçar-se des de Berlín, on resideix actualment, però en el seu lloc comptarem amb la presència de la poeta i performer Maria Sevillla, amiga i coneixedora de la seva obra.
No one is innocent
2018_81 min_versió original anglesa amb subtítols en castellà.
CAPÍTOL 1: Sex as voracity and loss of name
CAPÍTOL 2: Feedback on feedback
CAPÍTOL 3: The presentation of a drama
CAPÍTOL 4: The essence of subjugation
CAPÍTOL 5: Kill your idols
CAPÍTOL 6: The subversive of the words
CAPÍTOL 7: The routine make slaves
CAPÍTOL 8: The break
Novena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.
Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d’accés públic.