Els Dilluns Flux Club

VICTORIA EUGENIA MORA AGÜERO

FLUXCLUB

Projec- ció i debat
Dilluns 16 d'Abril a les 21:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

sessió 5 

VICTORIA EUGENIA MORA AGÜERO
Victoria Eugenia Mora Agüero (Violeta Kokopelli), 1984, San José, Costa Rica.
Periodista de nacionalitat costarriquenya, després d’habitar i viatjar per l’est dels Estats Units, França i Austràlia, el 2009 comença estudis en Direcció de Fotografia Cinematogràfica a Barcelona, on s’ha desenvolupat com a realitzadora audiovisual de cinema experimental subjectiu.
Ha realitzat videocreacions com Jerusalem 08-10 0 minuts, Las Fronteras se besan i Nulo = Robótico, que són la porta d’assaig que en conjunt dóna vida a la reivindicació individual i col·lectiva de diversos projectes i accions que fusionen la música, la dansa, l’escriptura i la realització audiovisual.
Ha publicat els llibres Breve Historia de la Literatura Concreta. Antología Hispanoamericana de Microcuentos (2017) y Tierra sin tiempo (2017).
És fundadora d’ATAEC, Asociación de Transmisión Artística Étnica-Cultural.
Actualment enllaça l’art amb l’activisme ecològic i crea peces d’acció poètica, vinculades a la música i al documental i es dedica a viatjar, crear, administrar i cocrear ATAEC.

www.violetakokopelli.com

presentació

AMÉRICA SOMOS TODOS
En aquesta sessió, l’autora ens presenta un documental de creació que neix de la necessitat individual de reconnectar amb les arrels, els conceptes i les formes llatinoamericanes, a través d’un viatge des de Costa Rica al sud de Patagònia, i de la costa Atlàntica fins a Iguaçú.
Parla d’una Amèrica envaïda, barrejada i explotada, fruit de la supervivència de processos conceptuals confusos, molts relacionats amb l’economia capitalista, que contribueixen a un continu espoli i a una pèrdua de la consciència col·lectiva. El vídeo és una proposta ideològica a una altra realitat, amb una energia femenina de procreació, igualtat i respecte per la terra.

América somos todos
2015 / 2016_62 min
És un retrat fotogràfic de l’Amèrica popular, mestissa, multiètnica, somrient i econòmicament inestable; el cant de pau, les mans del pagès, el dolgut somriure de la històrica explotació i el relat proper i poètic de la realitzadora; la imatge, la història, el present i el temps.


Novena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.


Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d’accés públic.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter