Festival RBLS
9-10 novembre 2023

Miquel Mas Fiol

Les penes del jove Werther

Festival RBLS
Divendres 10 de novembre a les 20:00
Idiomes: Català i castellà
Durada: 80 minuts
Entrades: Gratis per menors de 13 anys / 6 euros per a públic de 13 a 20 anys / 9 euros per a 21 a 25 anys / 12 euros per a +26 anys (Els mateixos preus online i taquilla)
Comprar
entrades

Autoria i direcció: Miquel Mas Fiol
Interpretació: Mel Salvatierra
Ajudantia de direcció: Lluís Oliver
Disseny d’escenografia i il·luminació: Isabel Joaniquet
Disseny de vestuari: Júlia López
Disseny de vídeo: Berta Galvany
Assessoria de moviment: Carme Milán
En pràctiques: Mar Berlanga
Tècnic: Ivan Chamorro
Comunicació i xxss: Cristina Roda
Premsa i accessibilitat: Ana Candela Campello
Disseny gràfic i audiovisual: Alexanndra García
Fotografies: Roser Blanch
Producció: Tantarantana

Aquest espectacle forma part del projecte Residència de direcció del Programa de suport a la creació del Teatre Tantarantana com a Fàbrica de creació. Menció especial a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació com a espai col·laborador.

www.tantarantana.com

Instagram: @Teatretantarantana
Facebook: @Teatretantarantana
TikTok: @Teatretantarantana
Twitter: @elTantarantana

#Comèdia  #comedianegra  #monòleg  #mercantilització de la tristesa   #negoci de la tristesa   #joventut   #humor àcid

UN GRAN MEM SOBRE EL NEGOCI DE LA TRISTESA. Ghosting, benching, sadfishing… Paraules que maquillen una dolorosa realitat: passen de tu. I així es devia sentir Werther, el personatge de Goethe, en el seu intent de conquerir a Lotte. L’autor alemany es va obrir en canal en aquest blockbuster començant un negoci amb el seu propi dolor. En un món on se’ns imposa “ser diferents i autèntics” constantment, estem comercialitzant les nostres llàgrimes?

Les penes del jove Werther és un espectacle d’estímuls i contrastos a partir de l’obra de Goethe, al voltant de la mercantilització de la tristesa, el feixisme emocional i la identitat com espectacle. Des de quan el dolor s’ha convertit en una font de negoci?

La Mel Salvatierra és actriu i a la fi ha aconseguit el seu desig: fer un monòleg a partir del Werther de Goethe. Tanmateix, el procés d’aquesta obra serà tot un mal de cap. A partir d’una sola actriu, un muntatge frenètic i molt d’humor negre, es serveix un espectacle en forma de neovarietés, farcit de referents millennials com la cultura Emo, els mems trists o Lana del Rey.


Miquel Mas Fiol. Director i dramaturg. Als seus vint-sis anys, ha estat el fundador de la companyia teatral Ovnipresents. Ha escrit i dirigit, entre d’altres, Passatgers de Braianer (2015), Recursos iNhumans (2016) i S’inunda Venècia (2017), representada tant a Barcelona com a Mallorca. L’any 2020 va adaptar i dirigir l’espectacle Sa Pesta 2020 (2020), una creació al voltant de Sa Pesta de Pere Capellà. A més, també ha estat el dramaturg de Souvenir (2020), espectacle dirigit per Joan Fullana i coproduït pel Teatre Principal de Palma. Ha estat guardonat amb el Premi Mediterrani de Teatre Pare Colom 2020 per l’obra Primavera de bèsties, que es va estrenar al Teatre Principal de Palma el 2021, i a Barcelona, al Teatre Tantarantana el 2022. Aquell mateix any estrena a Barcelona Càndid o l’optimisme, un espectacle de creació al voltant de la tirania de la felicitat seleccionat a la convocatòria On el teatre batega de Teatres de Proximitat. També el 2022, presenta a la Mostra d’Igualada l’espectacle Cr#sh. Tothom pot caure, una creació per adolescents al voltant de la salut mental (La Villaroel, temporada 2022/23). Actualment, és el director resident del Teatre Tantarantana de Barcelona, on durant dues temporades consecutives ha de dirigir dues produccions. El 2023 ha estrenat Les penes del jove Werther, una adaptació de l’obra de Goethe. Amb aquest muntatge presenta la segona part de la Trilogia de la Condició Millenial que va engegar amb Càndid o l’optimisme.

Mel Salvatierra és una actriu graduada pel Col·legi del Teatre de Barcelona. Segueix la seva formació amb directors com Pablo Messiez, Àlex Rigola, Ivan Morales, Pau Carrió o Andrés Lima. Ha treballat en espectacles com Eva contra Eva de Pau Miró dirigida per Silvia Munt, La Gavina dirigida per Àlex Rigola estrenada a La Villarroel, El desig atrapat per la cua dirigida per Fèlix Pons, la lectura dramatitzada Amor, matrimoni i altres assumptes menors dirigida per Iván Morales a la Sala Beckett, entre d’altres. En cinema i televisió, ha participat en la pel·lícula Miró dirigida per Oriol Ferrer i en sèries com HIT de RTVE i Benvinguts a la Família de TV3.

Foto: Roser Blanch
Subscriviu-vos a la nostra newsletter