7-10 de novembre

AMARANTA VELARDE

Apariciones sonoras

Dijous 7 de novembre a les 20:00
Divendres 8 de novembre a les 20:00
Dissabte 9 de novembre a les 20:00
Diumenge 10 de novembre a les 20:00
Durada: 50 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Direcció, concepte i execució: Amaranta Velarde
Disseny i concepte sonor: Amaranta Velarde en col·laboració amb Juan Cristobal Saavedra
Acompanyament: Cris Blanco
Disseny d’il·luminació: Dani Miracle

Co-producció: Centro de Danza Canal, Antic Teatre y La Caldera

Suport: Laboral Centro de Arte y Creación Industrial Gijón

https://amarantavelarde.com/

#aparicionessonoras
#performance
#danza
#sonido
#escenicas
#sound
#danceconcert
#experimentacionsonora

Apariciones Sonoras és una investigació sobre les possibles dimensions coreogràfiques i plàstiques del so. Es tracta de crear una experiència propera al fenomen de la sinestèsia on el so adquireix forma i plasticitat i el cos i els objectes, sonoritat. La capacitat plàstica i sinestèsica és construïda a través de la conjunció dels elements cos-objecte-so relacionant-se i afectant-se mútuament entre si: traspassant conceptes de sonoritat, espacialitat, corporalitat i temporalitat d’uns elements a altres. La línia de percepció entre què es genera i com es genera està en constant deriva i fluctuació, deixant un camp sensorial obert que permet generar diferents associacions i significa.

Amaranta Velarde treballa en el camp de les arts escèniques com a ballarina i coreògrafa. Es gradua a Codarts (Universitat de les Arts de Rotteram) el 2004 i des de llavors treballa intensament amb el coreògraf Bruno Listopad, entre altres creadors.

Rere l’activitat professional a Holanda es trasllada a Barcelona, on inicia les seves peces coreogràfiques: Lo Natural, Hacia una estética de la buena voluntad i Mix-en-scene.

A part de realitzar els seus projectes, treballa amb creadores com Cris Blanco, el Conde de Torrefiel i Ola Maciejewska, i ha format part del col·lectiu ARTAS de La Poderosa (2013-2016). Actualment desenvolupa el projecte Apariciones Sonoras, on explora el fenomen de la sinestèsia i la capacitat plàstica i coreogràfica del so.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter