CANCEL·LAT
20 de setembre

Alejandra Aguirre

Fuera de escena - CANCEL·LAT

Divendres 20 de setembre
Durada: 65 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Direcció: Alejandra Aguirre Ordóñez
Guió, muntatge i edició: Alejandra Aguirre
Fotografia: Alejandra Aguirre, Sebastián Losada, Román Lechapelier
Postproducció de so i mescla: Heidy Carrazana
Editor associat: Emmanuel Peña
Color: Nancy Angulo
Animació de Mientrastanto: Danelys Sidrón
Grafisme: Juan Lesta
Producció: Crsitina Ordóñez, Noemí Crosas

Amb la col·laboració de DCC i sota l’ampara del Consejo de artes escénicas de Cuba

Ajuda financera de HAVANA CULTURA AECID

https://www.mientrastant0.art/

#Cuba
#escena
#contemporánea
#movimiento
#cuerpo
#insular
#intérprete
#DCC

 

Al llarg de quatre anys, una càmera recull el discórrer quotidià als salons de Dansa Contemporània de Cuba, una de les companyies més emblemàtica de l’escena havanera. Entrenaments, muntatges coreogràfics, gires internacionals són, en general, el context a partir del qual s’aborda la dansa com a voluntat col·lectiva. Al mateix temps emergeixen reflexions, temors, contradiccions i certeses individuals.

Què és un ballarí? No hi ha una resposta simple ni unívoca. Altres temes associats no triguen a confluir: el cos, l’instint el moviment, la longevitat en la professió i la relació de l’artista amb l’escena i amb el seu entorn immediat.

Parlar de dansa implica parlar del cos, i això suposa localitzar-lo en un mapa espacio-temporal. El ballarí, per tant, esdevé ciutadà comú en una necessitat permanent d’interpretar la vida i el moviment a l’uníson. El discurs verbal i cinètic de FUERA DE ESCENA ens remetrà una vegada i una altra a la Cuba contemporània.


Alejandra Aguirre, documentalista cubana arrelada des de fa més d’una dècada a España. Després de culminar la seva llicenciatura a la Facultat d’Arts i Lletres de la Universidad de La Habana, continua els seus estudis doctorals a la Univerdad Complutense de Madrid, en la especialitat de Literatura Hisponoamericana. Fuera de escena (2016) es el seu documental més recent. A partir de l’estrena al Festival Internacional de Cine de La Habana, aquesta pel·lícula ha tingut un interessant recorregut per diferents festivals de cinema i dansa.

Actualment Alejandra Aguirre col·labora com autora a Havana Cultura. És columnista a la Revista Iberoamericana Arte por Excelencias, a la revista d’arts escèniques El Apuntador i col·labora puntualment amb OnCubaNews.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter