24 novembre 2023

Projecte Artístic Comunitari de l'Antic Teatre. Nova línia comunitària amb joves.

Laboratori Adolescènics 12@17 / Mostra de procés

estrena
Divendres 24 de novembre a les 19:00
Idiomes: Català i castellà
Durada: 60/70 minuts

Creació i interpretació: Grup del socioeducatiu 12@17 de la Fundació Albert i veïns i veïnes del projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre: Aurora Roig González, Emilia Martín Moreno, Maria Isabel Gutiérrez, Jonathan Carrillero, Enrique Ibáñez, Mercè Martínez, Mari Cruz Paván, Yolanda Prieto i Montserrat Cussó
Acompanyament terapèutic i transmissió coreogràfica: Montserrat Iranzo i Domingo
Enregistrament i edició de vídeo: Abel Montes
Adaptació, composició musical i disseny de so: Pau de Nut
Disseny d’il·luminació i coordinació tècnica: Equip Tècnic de l’Antic Teatre
Coordinació i direcció del projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre: Marta Galán Sala i Montserrat Iranzo i Domingo

Una producció de Dansalut i l’Antic Teatre.

Amb la col·laboració de: Mercat de les Flors, OSIC, ICUB i la Càtedra de Moviment i Llenguatge de l’UdG.

L’Antic Teatre aposta, des de fa 12 anys, per un projecte artístic-comunitari adreçat a veïns i veïnes de +65 amb l’objectiu que tinguin una participació activa en la vida cultural i artística de la ciutat. Enguany proposa el laboratori Adolescènics 12@17, una nova línia de treball comunitari amb joves ideada en col·laboració amb Dansalut i la Fundació Albert. Aquesta decisió confirma l’aposta de l’Antic Teatre per garantir la democràcia cultural i augmentar la comprensió, el gaudi i la pràctica de les arts escèniques contemporànies al context immediat. Iniciem també el treball en xarxa amb el Mercat de les Flors proposant una col·laboració amb els nois i noies del projecte Moving, dirigit per la Maria Ferré al barri de Poble Sec.


Marta Galán Sala és autora i directora de projectes escènics post-dramàtics i de teatre-document. Des del 2009 proposa projectes col·laboratius on les arts escèniques són eines pel desenvolupament cultural comunitari i/o la transformació social. Actualment és docent a l’Institut del Teatre i integrant de l’equip IT Acció Social i Comunitària. És gestora cultural i ha col·laborat en el disseny i l’execució de programes educatius a diferents museus.

Montserrat Iranzo i Domingo és treballadora social, pedagoga, coreògrafa i doctoranda a l’UdG. És especialista en dansa aplicada a la salut, l’educació i el treball social amb grups diversos. El 2012, el seu projecte DANSALUT guanya el premi Dansacat en la categoria de Dansa i Societat.

foto: Marta Galán Sala
Subscriviu-vos a la nostra newsletter