3er ParlaMent Ciutadà de Cultura de Barcelona, 06/03/20 18:30 h

Sala d’Actes, Escola Massana
3er ParlaMento Ciudadano de Cultura de Barcelona
El 6 de març a les 18:30

Com potser ja sabeu, el passat 11 de maig de 2019, al claustre de l’Arts Santa Mònica, unes 120 persones ens vam reunir per conèixer el treball que un grup impulsor, format per 13 persones, havia estat realitzant com a continuïtat en la Jornada de Política Cultural Municipalista del 27 de gener de 2019 a l’Antic Teatre (https://vimeo.com/channels/480205).

En una assemblea oberta a totes, vam poder deliberar sobre la proposta que fèiem des d’aquest grup impulsor: que el teixit cultural de la ciutat de Barcelona disposés d’un ParlaMent Ciutadà de Cultura: un espai obert per al pensament crític de deliberació, per al debat permanent i l’impuls de polítiques culturals d’interès general.

Com s’explicava en aquella primera sessió, un parlament ciutadà és un espai no-partidista de confluència, proposta i deliberació, cooperació i acció política d’aquelles persones que actuen juntes per fer de contrapès permanent als parlaments dels partits i les elits econòmiques, sovint responsables d’instrumentalitzar i posar el sistema polític representatiu al servei dels interessos financers i de mercat.

És també un dispositiu per a la creació d’espais d’enfortiment de cultura política que organitza sessions de deliberació amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi d’informació, comunicació, formació, diàleg i reflexió col·lectiva. Promou estratègies col·laboratives per enfortir les activitats i iniciatives de persones, entitats i col·lectius per incrementar la incidència social i política.

Es pretén fer política de manera cooperativa i no-exclusiva, i incidir en els continguts i el relat cultural de l’esfera pública en matèria de polítiques culturals.

PRÒXIMA TROBADA

En aquest primer cicle que va des de l’11 de maig de 2019 fins ara, la Cultura de Base (CdB) ha estat el col·lectiu que ha activat el dispositiu per promoure la denúncia dels problemes i lluitar per construir, des de la base, polítiques culturals que rescatin d’una vegada una de les activitats de major capil·laritat a la ciutat i als barris i, per tant, de més incidència en les comunitats del seu entorn. Així mateix, en una roda de premsa esdevinguda el 23 de juliol de 2019 a Antic Teatre i amb el lema L’emergència de la Cultura de Base, més de 50 projectes van manifestar la seva situació de precarietat, amb una àmplia cobertura mediàtica, però sense que la situació hagi revertit des de llavors.

El 3r Parlament Ciutadà de Cultura de Barcelona – PMCCB neix de preguntar-nos, com a grup impulsor i tenint en compte el que ha passat en les dues assemblees anteriors, quina relació ha de seguir tenint el dispositiu amb aquelles persones i projectes que, des de la Cultura de Base (CdB ), s’han sumat a la crida. També es busca acordar el dia d’un 4t ParlaMent Ciutadà en què els responsables polítics de la ciutat donaran la seva resposta i compromís.

Per això, pensem la trobada del 6 de març com una assemblea totalment oberta a la ciutadania que és, així mateix, públic de la vida cultura de la ciutat i que pateix, de manera directa o indirecta, la precarietat de la majoria de projectes de Cultura de Base (CdB). L’objectiu del 3r PMCCB és, doncs, augmentar la massa crítica de persones disposades a mobilitzar-se al costat nostre i a obrir-se i enriquir-se amb de veïns i veïnes, tal com es va demanar de manera reiterada en les dues reunions anteriors.

ORDRE DEL DIA

El propòsit de la tercera sessió del Parlament Ciutadà de Cultura de Barcelona – PMCCB és crear, de manera simbòlica però determinant, un contracte-programa per a les accions urgents de rescat de la Cultura de Base a la ciutat.

Així, la dinàmica de la sessió constarà de 5 moments:

1. Comunitats de proximitat de la Cultura de Base (CdB)
2. Cap a un acord administratiu i ciutadà en defensa de la Cultura de Base (CdB) – PMCCB – Ajuntament de Barcelona
3. Transparència en la gestió de la CdB
4. Deliberació de propostes per al rescat de la CdB
5. Obertura de micro a les i els assistents per compartir impressions, problemàtiques, etc.

Moltes gràcies pel vostre interès i fins molt aviat. Us hi esperem!

Grup impulsor del 3r ParlaMent Ciutadà de Cultura de Barcelona


descàrrega aquest document en PDF
descàrrega aquest document en PDF

 

Compartiu aquesta notícia:

Subscriviu-vos a la nostra newsletter