2 de desembre del 2022

Producció 2022/23

J U A N A  D O L O R E S

* HIT ME IF I'M PRETTY *

estrena
divendres 2 de desembre a les 20:00

Estrena al Festival Temporada Alta el 02 de desembre de 2022
Idiomes: Espectacle en català amb sobretítols en castellà i en anglès
Durada: 60 min
Comprar
entrades

Descàrrega el dossier de HIT ME IF I’M PRETTY

 

autor (direcció, dramatúrgia, interpretació): Juana Dolores
acompanyament artístic i tècnic, disseny espai escènic (pantalles): Semolina Tomic
audiovisuals: Amanda G. Eleuterio (Mordisco Estudio), Juana Dolores
disseny tècnic audiovisual : Martin Elena
escenografia (pantalles): Kike Blanco
construcció de l’escenografia (pantalles): Jose Ignacio Noro
vestuari: Juana Dolores
música: Modest Ferrer (ETM, Feral Studio)
comissariat polític: Eloi Gummà, Josemi Gutiérrez
comissariat artístic: Sandy Moldavia
espai d’assaig: Clínica Buenos Aires – Fisioteràpia avançada
cap de producció: Elisabeth Ruiz
producció: Antic Teatre
coproducció: Festival Temporada Alta (2022), Festival Grec (2023), Le phénix scène nationale de Valenciennes Pôle européen de création (França, 2023)
amb el suport de: Beca Crea 2021 de ICUB (Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona) i de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya)
distribució: Art Republic

http://www.juanadolores.com/

* HIT ME IF I’M PRETTY * és un assaig crític i escènic feminista sobre la sobirania de l’objecte de desig en un context sentimental, eròtic, sexual o comercial: sovint, sempre, violent o violentat. Infantilitzar o menysprear l’imaginari femení anul·la la seva dimensió artística, filosòfica, política, autònoma i legítima, universal, no destinada a la deconstrucció sinó a la conservació i la modernització, natural, per altra banda, del curs de la Història de l’Art i de la vida. La feminitat és un territori més de la nostra història i de la nostra cultura popular, que abasta les contradiccions de l’objecte de desig que és subjecte (feminista), sexualitzat, erotitzat, sentimentalitzat per un Altre o una Estructura, i que quan es rebel·la pot, o exigir renunciar a ser objecte sense mai aconseguir-ho, o exigir, per contra, defensar-se com a objecte i convertir a l’Altre en semblant. Renunciar a la feminitat i a la seva complexitat intel·lectual i sensual
, contradictòria com totes les sensibilitats, és regalar-li al neoliberalisme patriarcal la tradició de la nostra pròpia imatge, la tradició del nostre propi ideal, la possibilitat de crear pensament crític entorn el nostre llegat femení des d’una perspectiva sobiranament feminista.

Juana Dolores, El Prat de Llobregat. Soc actriu, dramaturga i directora d’escena. També poeta i vídeoartista. Tota la meva obra parteix de la tensió entre les ideologies i la bellesa. He publicat Bijuteria (56a edició del premi de poesia catalana Amadeu Oller, 2020, Edicions Galerada). En vídeoart i vídeoassaig treballo a partir d’imatges d’arxiu com es pot apreciar en les meves peces LIMPIEZA (2020), una crítica a la precarització del treball de les cures i la llar; SANTA BÁRBARA (2020), un homenatge a la lluita minera; i MISS UNIVERSO (2021), una entrevista a una miss, interpretada per mi mateixa, que respon reflexionant sobre el concepte d’erotisme en Georges Bataille. En teatre he escrit, interpretat i dirigit # JUANA DOLORES # *massa diva per a un moviment assembleari * (2019-2020, Antic Teatre), un solo performatiu contra la idea d’estat-nació des de la visió d’una nena que balla i fa playbacks davant del mirall de l’habitació dels seus pares. * HIT ME IF I’M PRETTY * (2022, Antic Teatre) és la meva última peça teatral entorn l’objecte de desig i la seva sobirania.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter