nous llenguat- ges del cos
Entrades:
15 euros ONLINE // 17 euros TAQUILLA
Creació: col·lectiu deria + rectificadora.
Escenografia: calidos
Disseny il·luminació: Conrado Parodi
Disseny, vestuari i maquillatge: Marisa Ferreyra.
So i vídeo: Martín García
http://deria-rectificadora.blogspot.com.es
http://trinidad10.wix.com/deriarectificadora
Instagram: @colectivoderiarectificadora
Facebook: @colectivoderiarectificadora
Twitter: @colectivoderiarectificadora
#Zeitporträts #colectivoderiarectificadora #25anys
*Post-funció del divendres 23 a càrrec de:
Olga Sasplugas. Artista i professional multidisciplinària originaria d’Andorra, la seva trajectòria destaca por el seu impacte en l’àmbit de la dansa, els projectes socials i el desenvolupament personal. La seva formació inclou estudis superiors en Dansa Contemporània a l’Institut del Teatre de Barcelona i un grau en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Posteriorment, fou guardonada amb la prestigiosa beca Fulbright, cosa que li va permetre realitzar un Màster en Arts Escèniques a la Tisch School of the Arts de la Universitat de Nova York.
Com a ballarina i coreògrafa, Sasplugas ha estat finalista del certamen “NY Dance for the Camera” amb la videodansa Astragalus. A més, ha creat i dirigit nombrosos projectes socials relacionats amb la dansa, com el programa de immersió en un orfenat a Cambotja, tallers de dansa en família i la seva tasca com a presidenta de Sudansa, una iniciativa que utilitza la dansa per recolzar a infants en risc en escoles públiques.
El seu compromís amb l’art i la cultura també es reflexa en el seu paper como a assessora del primer festival d’art contemporani en espais públics d’Egipte i como creadora del projecte Codificat, que promou la diversitat cultural a través del moviment i els codis QR. També, es cofundadora i directora creativa de Actofollow.com, una plataforma dedicada al disseny de moviment para la càmera.
Als darrers anys ha desenvolupat la seva carrera como “Life Coach”, on combina estudis en neurociència aplicada al desenvolupament personal amb metodologies innovadores como el “Design Thinking” i el “Creative Problem Solving”. El seu enfocament únic busca guiar a las persones cap una vida més conscient i equilibrada.
*Post-funció del dissabte 24 amb:
Valentina Gaia Lops. Artista transdisciplinari, investigadori i mediadori. Després de més d’una dècada a Irlanda, actualment viu i treballa a Barcelona, on desenvolupa una pràctica centrada en l’art participatiu. La seva feina activa espais de trobada i experiència, posant en el centre la força poètica i política del procés artístic col·lectiu. A través d’una metodologia transdisciplinària que entrellaça arts visuals, dansa, fotografia i performance, entén l’art com una eina de transformació social, situant les cures al cor de les seves propostes.
És fundadori de Liberarte, amb seu al Centre Cívic Can Verdaguer, un espai de recerca participativa basada en les arts on treballadors culturals i comunitats locals intergeneracionals comparteixen sabers i vivències, activant processos des del fer artístic col·lectiu.
Co-coordina el projecte Cossos en escolta: l’art com a espai agencial per a la creació de trobades i experiències, amb el qual ha participat en el programa Unzip 22 i desenvolupat una sèrie de projectes participatius, com ara l’ocupació de la Fabra i Coats en el marc del festival FAACCC 2023, així com al programa EnResidència, que impulsa processos de creació contemporània en instituts públics d’educació secundària de Barcelona.
Crea el laboratori De la imatge al cos al Centre Cívic Barceloneta, un espai setmanal de creació que proposa una aproximació a les arts experiencials des d’una perspectiva neurodivergent, transfeminista i interseccional, prioritzant la convivència, les cures i els ritmes no normatius.
És mediador* del Grup d’Acció Creativa (G.A.C.) dins del programa juvenil EixJove, i forma part de Corso, un col·lectiu de recerca participativa i mediació amb qui desenvolupa una residència a la Fabra i Coats centrada en la relació entre art, salut i territori.
Actualment participa en el cicle expositiu Temporals amb l’obra Noves Vies, una instal·lació interactiva que es pot visitar al Convent de Sant Agustí fins al 4 de juliol de 2025, i que aprofundeix en la cruïlla entre art, territori i comunitat.