23 d'abril 2024

XXI Aniversari de l'Antic Teatre
+ OFF Sant Jordi

Dimarts 23 d'abril

10:00 - Obrim portes.
10:00 a 14:00 - Instal·lació a la sala de l'Antic Teatre.
10:00 a 19:00 - Venda de llibres / Signatura de llibres d'autors/es al jardí i a la terrassa.
19:00 - Recital de Laia Malo a la sala.
Durada: tot el dia
Entrada gratuïta

ACTIVITATS AL JARDÍ-TERRASSA I A LA SALA DE L’ANTIC TEATRE 

Organitzen: ANTIC TEATRE, LLIBRERIA CALDERS, L’HORIGINAL, LLIBRERIA ON THE ROAD

Ja ha passat un any des de la històrica roda de premsa pels 20 anys de l’Antic Teatre, en la que –l’aleshores alcaldessa de Barcelona, Ada Colau– anunciava que l’Ajuntament de Barcelona garantiria el futur de l’Antic Teatre. Aquest fet blindava la continuïtat del nostre projecte social i cultural. Actualment romanem, però a l’espera d’avançar en la integració dins de la xarxa de Cases de Cultura. Davant d’aquesta situació incerta, l’Antic s’esforça incansablement per explicar a tota la ciutadania com, any rere any, hem mantingut un compromís constant amb la cultura com a bé de primera necessitat, convertint-nos així en nucli ferm de relacions i trobades per al barri, la ciutat, el públic i els artistes.

Es per això que aquest any presentem una instal·lació artística que conceptualitza, amb objectes, la història de l’Antic. La instal·lació recollirà com, des de fa vint-i-un anys, i de manera ininterrompuda, s’ha construït una programació coherent amb els principis de risc, innovació, experimentació i investigació; a través d’una iniciativa viva creada amb el suport i la implicació de moltes persones, entitats i col·lectius del sector i del territori. És per això mateix que la construcció d’aquesta instal·lació ha sorgit de les idees i conceptes recollits entre el personal de gestió del teatre, personal del bar, comunitat d’artistes de la casa, col·laboradors, persones vinculades al projecte artístic comunitari i en general a tota la dimensió que abraça l’Antic.

La sala durant el matí s’emplenarà d’objectes visuals, sonors i físics, tot oferint un recorregut lliure a tots els assistents. A les dues portes d’entrada de la sala trobareu uns petits mapes, que podreu emportar-vos, acompanyats d’una llegenda que facilitarà informació de cada objecte. Per aquells que vulguin indagar més en la història del nostre projecte, a les 12:00 la sala viurà una “activació” dels objectes, de la mà de les nostres estimades “iaies”.

Paral·lelament, i com cada any, no celebrarem Sant Jordi soles, ens acompanyaran les amigues i col·laboradores habituals; Llibreria Calders, On The Road i L’Horiginal. L’OFF Sant Jordi arrencarà, de la mà de la Calders i d’On the Road, a les 10 del matí al pati i a la terrassa, on hi haurà venda de llibres nous i de segona mà a més de signatura d’autor/es durant tot el dia. I acabarà, a les 19:00, a la sala de l’Antic i de la mà de l’Horiginal, amb un recital de la Laia Malo*; poeta, traductora i músic meitat de Jansky que recita amb pedaleres, sintes i paisatges sonors.

L’entrada a totes les activitats és lliure (fins a completar aforament).


*Laia Martínez López (Laia Malo) va començar a recitar a L’Horiginal l’any 2007 i d’ençà, ha publicat sis llibres de poemes, amb títols com Afollada o Venus volta; ha traduït els versos de Patti Smith i Marina Tsvetàieva entre d’altres; i porta la seva activitat performàntica arreu del món amb Jansky, el duo d’electrònica que forma amb Jaume Reus. Els seus projectes recents investiguen la creació amb llenguatges animals no humans. Ha rebut premis com l’Art Jove de Poesia Balears, el Vidal Alcover de Traducció o el Sounf of the Year de Regne Unit. Viu a Palma i treballa des de Rampa Lab, col•laborant amb espais de literatura i pensament a l’Ara Balears o IB3 Ràdio.
#LaiaMalo #laiamalo

Subscriviu-vos a la nostra newsletter